درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-30  |  2024-12-20  |  بروز شده در: 1403/09/30 - 08:12:5 FA | AR | PS | EN
بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان            امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند            افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه            انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد             سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم             تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان            شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس            ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت             ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            






تاریخ نشر: 1396/12/24 - 09:19:0
تعداد بازدید: 1486
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

رقص تانگوی جنگ‌طلبان در کاخ سفید

اگرچه با رفتن تیلرسون و آمدن پمپئو صدای یکسان‌تری از آمریکا در سیاست خارجی را خواهیم شنید اما به نظر می‌رسد این صدا برای جهانیان گوشنواز نخواهد بود.


 

 پس از چند ماه کش و قوس سیاسی و گمانه‌زنی در مورد تاریخ قطعی استعفای تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، بالاخره این اتفاق رو گذشته به وقوع پیوست تا داستان اختلافات رئیس جمهور و وزیر خارجه نهایتاً به سرانجام خود برسد اما سرانجامی نه مطابق با عرف سیاسی کناره‌گیری و استعفا بلکه با اخراجی توییتری از سوی رئیس جمهور جنجالی این روزهای آمریکا. تیلرسون با 405 روز سکانداری وزارت خارجه کوتاه‌ترین دوره تصدی این پست را در دولت‌های مختلف ایالات متحده از سال 1869 که ایلیو بوش واشبورن 11 روز در این مقام بود، داشته است. انتخاب ترامپ برای جانشین تیلرسون مایک پمپئو رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بوده است. به طو رحتم این پرسش مطرح است که دلایل اخراج تیلرسون از سوی ترامپ چیست و با آمدن پمپئو چه تغییری در سیاست خارجی آمریکا در سال‌های باقی مانده از ریاست جمهروی ترامپ را شاهد خواهیم بود؟

 

ساز ناکوک تیلرسون

در پاسخ به بخش اول پرسش یعنی دلایل کنار نهادن تیلرسون اولین علت قابل استناد به پرونده اختلافات میان آنها باز می‌گردد. در وهله نخست مهمترین موضوع اختلافی به مسئله توافق هسته‌ای با ایران مرتبط بود. ترامپ در توییت روز گذشته اعلام کرده بود: «ما در واقع با یکدیگر مشکلی نداشتیم، اما درباره برخی مسائل اختلاف داشتیم. به عنوان مثال، به مسئله توافق هسته‌ای ایران اشاره کنیم. من این توافق را وحشتناک می‌دانم، اما به نظرم او مشکلی با آن نداشت». وی همچنین گفت: «من می‌خواستم این توافق را لغو کنیم یا کاری درباره آن انجام دهم، اما او نظر متفاوتی در این مورد داشت. بنابراین، نظر ما مثل هم نبود. با مایک پامپئو، ما فرایند فکری یکسانی داریم». علی رغم این ادعای ترامپ تیلرسون نیز از منتقدان توافق هسته‌ای آمریکا با ایران بوده و بارها آن را اعلام کرده بود اما شاید اختلاف وی با ترامپ هماهنگی بیشتر با اتحادیه اروپا در این هدف بوده است.

بنابراین موضوع دیگر اختلافی را می توان همراهی نکردن با ترامپ در مسئله کاهش تعهدات نظامی- مالی آمریکا نسبت به ناتو و اتحادیه اروپا دانست. در حالی که ترامپ به شدت از پایین بودن سهم اروپا از تامین هزینه‌های ناتو انتقاد می‌کرد، تیلرسون به متحدین سنتی آمریکا در این پیمان اطمینان داد که ایالات متحده همچنان متعهد به اتحاد با آنهاست.

از بعدی دیگر بر خلاف ترامپ، که ادعا می کند مسئله گرم شدن کره زمین یک فریب بزرگ است و پیمان آب و هوایی توطئه‌ای برای جلوگیری از قدرت یابی و توسعه آمریکا می باشد، تیلرسون از ماندن آمریکا در پیمان آب و هوا پاریس حمایت کرد. این امر باعث شد تا ترامپ از تیلرسون انتقاد کرده و در ماه ژوئن 2017 خروج آمریکا از این پیمان را اعلام نمود.

به طور کلی می‌توان گفت در حالی که کاخ سفید در دوران ترامپ مجموعه‌ای از تصمیم‌گیری‌های عجولانه، تنش‌آفرین، مداخله‌گرایانه و ناپخته را به محیط بیرونی متبادر می‌کرد، تیلرسون سعی داشت تا حدودی در راهبردهای ترامپ در سیاست خارجی تعدیل ایجاد کند که این امر موجب چندصدایی و عدم هارمونی در سیاست خارجی آمریکا شده بود به صورتی که تیلرسون چندی پیش اعلام کرد آمریکا 4 وزیر خارجه دارد: «ترامپ، نیکی هیلی، مک مستر و من».

 

بحران در سیاست خارجی

در موضوع دلایل برکناری تیلرسون این نکته مغفول مانده است که سیاست خارجی آمریکا از اواخر دوران جرج بوش تا کنون دچار بحران و شکست‌های پی در پی بوده است. در این زمینه می توان به شکست های متعدد در منطقه غرب آسیا در جنگ‌های 33 روزه و جنگ غزه در دوران بوش و تداوم این شکست‌ها در دوران اوباما و ترامپ در سوریه و عراق در تقابل با ایران؛ همچنین ناکامی در خلع سلاح کره به صورتی که اکنون پیونگ یانگ به توان بازدارندگی هسته ای دست یافته است، اشاره کرد. از طرف دیگر شکست آمریکا در مهار روسیه به عنوان دشمنی دیرینه که روند بازیابی قدرت خود را آغاز کرده و چین که توانسته است به سرعت فاصله و شکاف موجود با آمریکا را بویژه در بُعد اقتصادی پر کند. در این شرایط باید گفت اقدام ترامپ برای کنار گذاشتن تیلرسون و آوردن پمپئو در واقع ناشی از ناتوانی آمریکا برای تغییر شرایط موجود می‌باشد.

 

کاخ سفید در مسیر افراط

با آمدن پمپئو در راس دستگاه سیاست خارجی آمریکا و همچنین مطرح شدن زمزمه‌هایی مبنی بر تصمیم ترامپ برای کنار نهادن ژنرال مک مستر از پست مشاور امنیت ملی و آوردن چهره‌هایی همپون جان بولتون، حلقه جنگ‌طلبان در کاخ سفید تکمیل خواهد شد و ترامپ با فراغ بال بیشتری خواهد توانست سیاست‌های تنش‌زا و بحران‌آفرین خود را به پیش برد. مواضع مدیر »سی آی ای» نسبت به ایران و کره شمالی سختگیرانه و به ترامپ نزدیک است. ترامپ در توصیف وزیر خارجه جدید خود گفته بود: «من فکر می‌کنم مایک پمپئو وزیر خارجه واقعاً بزرگی خواهد بود. من به او اعتماد کامل دارم.» نکته قابل توجه زمان برکناری تیلرسون می باشد در شرایطی که ترامپ با مذاکره مستقیم با کره شمالی موافقت کرده است وی با این تغییر طرح ایجاد یک تیم جدید قبل از مذاکرات را دنبال می‌کند.

از بعدی دیگر پمپئو رویکرد همسوتری در قبال اقدامات جنجالی چون خروج از پیمان آب و هوایی پاریس با ترامپ خواهد داشت چرا که وی در مراسم کسب رای اعتماد، پمپیو حاضر به پاسخگویی به سوالات مربوط به تغییرات آب و هوایی نشد. وی صرفاً به این اظهار نظر بسنده کرد که: «صادقانه بگویم، به عنوان مدیر سیا، من امروز ترجیح می‌دهم درباره بحث آب و هوا و علم وارد جزئیات نشوم». بنابراین در نهایت باید اذعان داشت اگرچه با رفتن تیلرسون و آمدن پمپئو صدای یکسان‌تری از آمریکا در سیاست خارجی را خواهیم شنید اما به نظر می‌رسد این صدا برای جهانیان گوشنواز نخواهد بود.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9650


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.