کمیتهی خانوادههای دانشآموزان مکاتب افغان-ترک میگویند که نامهی وزارت خارجه مبنی بر توقف فعالیتهای این مکتبها جنبهی قانونی ندارد و فاقد اعتبار است.
بر بنیاد خبرنامهی این کمیته، ریاست دوم سیاسی وزارت امور خارجه در نامهیی از وزارت اقتصاد خواسته تا موسسهی افغان-ترک را منحل کند.
در خبرنامه گفته شده است که موسسهی افغان-ترک نهاد خیریهی غیردولتی بوده که مطابق با قوانین افغانستان فعالیت دارد و در خارج از افغانستان مرکزی ندارد.
در این خبرنامه افزوده شده که این موسسه خلاف منافع ملی افغانستان نبوده و به هیچ دولت و سازمان داخلی و خارجی رابطه ندارد و همچنان هیچ کشور و نهاد دولتی و خارجی صلاحیت تصاحب آن را ندارد.
خبرنامه میگوید، طرح انتقال مکتبهای افغان-ترک به دولت ترکیه مخالفت قوانین افغانستان بوده و نقض قواعد حقوق بشری و میثاقهای بینالمللی است.
کمیتهی خانوادههای دانشآموزان افغان-ترک میافزاید که هیچ مرجع دولتی بدون موجودیت حکم قطعی و نهایی محکمه حق استرداد مظنون و متهم را ندارد. همچنان هیچ مرجع دولتی بدون موجودیت حکم نهایی و قطعی محکمه صلاحیت انحلال و مسدودساختن موسسه را دارا نمیباشد.
همچنان این خبرنامه تصمیم مسؤولان برای انتقال این مکتبها به دولت ترکیه را «خصمانه، غیرمسؤولانه و خلاف منافع ملی» عنوان میکند.
این کمیته از شورای امنیت ملی خواسته است تا قضیههای مربوط به مکتبهای افغان-ترک را مطابق قانون بررسی کند.
در خبرنامه به وزارتهای خارجه و اقتصاد خاطرنشان شده در صورت تصمیمهای غیرمسؤولانه با عملکرد شدید قانونی این موسسه روبهرو خواهند شد و خانوادههای دانشآموزان به اعتراضات و حرکتهای مدنی دست خواهند زد.
مکتبهای افغان-ترک در نزدیک به ۲۰ سال گذشته و به ویژه در ده سال اخیر، از جمله پرکیفیتترین مکتبهای افغانستان بودهاند. دانشآموزان این مکتبها در آزمون ورود به دانشگاهها و هم در رقابتهای منطقهیی دستاوردهای خوبی به دست آوردهاند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9373
تگ ها: