درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-30  |  2024-12-20  |  بروز شده در: 1403/09/30 - 05:45:1 FA | AR | PS | EN
سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم             تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان            شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس            ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت             ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            






تاریخ نشر: 1396/07/11 - 08:18:3
تعداد بازدید: 1516
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در پی بالا گرفتن اختلافات پاکستان و آمریکا
چرخش اسلام اباد به شرق؛ نگاه پاکستان به مسکو است
 چرخش اسلام اباد به شرق؛ نگاه پاکستان به مسکو است

مقامات پاکستان استراتژی جدید آمریکا را موجب درگیر شدن اسلام آباد در جنگی ناخواسته با طالبان و تحت شعاع قرار گرفتن امنیت ملی این کشور می‌دانند و لذا حاضر به پذیرش و همراهی با سیاست‌های جنگ طلبانه ترامپ در موضوع روابط کابل و طالبان نیستند.


 وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد ژنرال قمر جاوید باجواه فرمانده ارتش این کشور، در هفته نخست ماه اکتبر با هدف گسترش روابط دفاعی بین پاکستان و روسیه به این کشور سفر خواهد کرد. پاکستان متحد استراتژیک آمریکا در جنوب آسیا می باشد به همین علت انجام این سفر در مقطعی که روابط واشنگتن- اسلام آباد یکی از سردترین دوران‌ها را تجربه می کند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اینک این پرسش مطرح است که مهمترین علل و اهداف اسلام آباد از گرایش به سمت گسترش همکاری‌ها با کشورهای منطقه چیست ؟

 

نارضایتی پاکستان از استراتژی جدید آمریکا در افغانستان

دونالد ترامپ در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل برنامه و استراتژی نظامی جدید آمریکا در افغانستان را به طور کلی اعلام کرد. اما حقیقت آن است که پیش از مسئله افغانستان، سخنان ترامپ خط و نشان برای پاکستان بود که در این استراتژی برجسته و قابل توجه شد. ترامپ در سخنان خود پاکستان را تهدید کرد که کمک‌های مالی و نظامی واشنگتن به این کشور را، در صورت تداوم رویکرد حمایتگرایانه اسلام آباد از طالبان، قطع خواهد کرد. در واقع پیام واشنگتن در استراتژی جدی ترامپ مشخص و روشن بود و آن قرار دادن دو راه پش روی پاکستان؛ یا اینکه با واشنگتن همکاری کند و از حمایت آمریکا برخوردار شود و یا در صورت تداوم رویکرد مماشات‌گرایانه با طالبان کمک های واشنگتن به اسلام آباد قطع خواهد شد. برای اولین بار در 16 سال گذشته، آمریکا یکی از شدیدترین هشدارهای خود علیه پاکستان را صادر کرد و آن چیزی نبود جز نامیدن پاکستان به عنوان حمایت کننده تروریزم ؛ یعنی کسانی که آمریکا مدعی است با آنها می جنگد.

مقامات پاکستان استراتژی جدید آمریکا را موجب درگیر شدن اسلام آباد در جنگی ناخواسته با طالبان و تحت شعاع قرار گرفتن امنیت ملی این کشور می‌دانند و لذا حاضر به پذیرش و همراهی با سیاست‌های جنگ طلبانه ترامپ در موضوع روابط کابل و طالبان نیستند. واقعیت این است که پاکستان در بخش زیادی از سرزمین خود در مناطق قبایلی هم مرز با افغانستان، با حضور عناصر طالبان روبه رو است که این امر لزوم رسیدن به راه‌حلی پایدار را - که قطعاً از طریق نظامی نخواهد بود- پیش می‌کشد. از بعدی دیگر هند همواره پاکستان را به حمایت از شورشیان وابسته به طالبان در ایالت‌های مسلمان‌نشین شرق خود بویژه در منطقه مورد مناقشه کشمیر، متهم می کند. طبیعی است که اسلام آباد در رقابت با مهمترین رقیب و دشمن منطقه ای خود یعنی هند از طالبان به عنوان ابزار استفاده کند. لذا همراهی با استراتژی آمریکا در جنگ با طالبان را به هیچ وجه در راستای تأمین منافع ملی خود نمی‌داند.

 

رقابت با هند

رقابت با هند همیشه یک پای ثابت سیاست های منطقه ای پاکستان است. بر این اساس می‌توان نگاه به مسکو را در راستای افزایش قدرت مانور اسلام آباد در سیاست خارجی نسبت به احتمال کاهش حمایت‌های غرب و در رأس آن واشنگتن از این کشور برشمرد. اولین تنبیه بزرگ از سوی آمریکا برای پاکستان، درخواست ترامپ از هند برای حضور در عرصه اقتصادی افغانستان بود. همچنین با توجه به حساسیت پاکستان نسبت به نقش هند در افغانستان و تأکید بر نقش دهلی نو برای ثبات در افغانستان از جانب واشنگتن، پاکستانی ها را بیشتر مصمم ساخته تا نزدیکی به روسیه را به منزله واکنش در مقابل گرایشات آمریکایی مقامات هندی عنوان کنند و در این ارتباط بخواهند توازن قوای مورد نظر خود را در مقابل هند به دست آورند.

 

تقویت ائتلاف منطقه ای

سفر برنامه ریزی شده وزیر دفاع پاکستان به روسیه و بعد از آن انتشار خبر برگزاری برخی مانورهای مشترک نظامیان روسی و پاکستانی می تواند زمینه ایجاد اعتماد بیشتر میان اسلام آباد و برخی دیگر از بازیگران منطقه ای از جمله ایران را فراهم کند. تلاش اسلام آباد برای همگرایی منطقه ای و توسعه چندجانبه گرایی در سیاست خارجی اگرچه به منظور اعمال فشار بر واشنگتن برای در نظر گرفتن منافع و ملاحظات پاکستان در استراتژی جدید این کشور در افغانستان صورت می‌گیرد اما این تحول به طور طبیعی از سوی رقبای منطقه ای آمریکا در غرب آسیا یعنی ایران و روسیه مورد استقبال قرار خواهد گرفت. تلاش برای گسترش همکاری‌های منطقه ای و جلوگیری از مداخلات قدرتهای فرامنطقه ای بویژه آمریکا در تحولات غرب آسیا، یکی از محورهای اصلی سیاست خارجی ایران بوده که در شرایط کنونی از جمله به همکاری با مسکو و آنکارا انجامیده است. این همکاریها بعنوان یک الگو، موفقیت خود را بخوبی نشان داد و می تواند دیگر کشورهای در منطقه را نیز وارد این فرایند نموده و حتی به حوزه های اقتصادی، فرهنگی و نظامی تسری یابد.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9004


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.