افراد متاهل یا کسانی که در آستانه سن ازدواج هستند، بهتر است این پرسش را در ذهن داشته باشند که چه تصویری از شریک زندگی خود دارند. اینکه به واقع همسرشان چه جایگاه و منزلتی نزد آنها دارد؟
به گزارش انصار به نقل از تبیان، اگر به انتخاب همسر به عنوان ثمرهای از گزینش خویش بنگریم، زمینهی روابطی تفاهیم آمیز و مثبت را ایجاد کرده ایم. اما پیش از این مرحله میبایست تصویر درستی از شریک زندگی را در ذهن داشته باشیم. بعد از ازدواج هم مهم است تا به کیفیت ذهنیت و احساس خود نسبت به همسر توجه داشته باشیم.
باید ببینیم که یادآوری همسر در ذهن موجب ایجاد حسی خوشایند میشود یا احساسی نامطلوب ایجاد میکند.
خداوند متعال در آیهی ۲۱ سوره روم، نگرش ارزشمندی را نسبت به همسر بیان میدارد و از او به عنوان تسکین دهنده قلب یاد میکند:
" انسان باید به رفتار خویش بنگرد که آیا مجموعه شخصیت او، موجب آرامش همسرش میباشد یا مخل آرامش وی؟ به میزانی که وجود انسان، آرامش روحی همسرش را فراهم کند از دیدگاه قرآن موفقتر خواهد بود.
در آیهی ۱۸۷ سوره بقره، همسر به عنوان لباس برای انسان و انسان نیز به عنوان لباس برای همسرش توصیف شده است.
این تعبیر بدان معناست که لباس به عنوان زینتی است که به انسان وقار و آراستگی میبخشد و همسر خوب و شایسته نیز به انسان وقار میبخشد. داشتن یک همسر شایسته موجب عزت و افتخار است.
بنابراین لازم است که هر فردی در خلوت خویش به این موضوع فکر کند که آیا موجب افزایش کمالات همسرخویش است یا اینکه او را دچار تنزل شخصیتی کرده است؟
شرایط زندگی در عصر امروز به گونهای است که انسانها بیش از هر زمان دیگر به کسب آرامش در کنار همسر نیاز دارند. شرایطی که مشکلات اقتصادی و معیشتی موجب بروز سختیهایی در زندگی خانوادهها شده است. تبلیغات وسیعی از جریانات فکری و فرهنگی غربی به داخل جامعه راه یافته که اغلب آنها با هدف گیری نظام خانواده وارد این عرصه شده اند و میخواهند کانون خانواده را به چالش بکشند. در این شرایط متاسفانه گرایش به ازدواج و تشکیل خانواده کاهش یافته است و میزان وفاداری همسران و تحکیم روابط محبت آمیز میان آنها، تا حدودی کمرنگ شده است.
با وجود افزایش امکانات رفاهی و تعدد تفریحات، بشر امروز دچار احساس یاس است و میتوان بخشی از این احساس را به این موضوع نسبت داد که افراد از ازدواج دوری میکنند. تبلیغات بسیاری در این سالها از طریق برنامههای ماهوارهای صورت گرفته است که مبنای بسیاری از آنها، دوری از ازدواج، داشتن روابط آزاد و بدون مسئولیت بوده است و ازدواج را تعهدی دست و پاگیر نشان داده اند که مشکلات زیادی به دنبال دارد. در حالیکه به نظر میرسد منشا تمامی مشکلات از همین نقطه شروع میشود که جوانان جامعه ما برخلاف تعالیم دینی و آئین سنتی عمل میکنند.
اگر افراد پیش از ازدواج به اصلاح نگرش خود نسبت به همسر و ازدواج بپردازند، احتمال برخورداری از یک زندگی مشترک آرام و شایسته را برای خود افزایش میدهند
وقتی ازدواج به عنوان امری مقدس، سرلوحه زندگی هر جوانی باشد، خود را برای این امر مقدس آماده میکند و این باور را در خویش پرورش میدهد که باید نجابت درونی خویش را حفظ کند و برای خود حد و مرزی قائل باشد. برای خود ارزشهای درونی داشته باشد. به حفظ حرمتها بیندیشد و خود را در چارچوبی از تفکرات و عقاید قرار دهد.
اگر افراد پیش از ازدواج به اصلاح نگرش خود نسبت به همسر و ازدواج بپردازند، احتمال برخورداری از یک زندگی مشترک آرام و شایسته را برای خود افزایش میدهند.
فراموش نکنید که رفتار هر کس با همسرش از نگرش او نشات میگیرد.
اگر به همسر خود به چشم انسانی ارزشمند نگاه کنید، رفتاری محترمانه با او خواهید داشت.
بهترین تلقی از همسر این است که او را امانت الهی بدانیم که برای آرامش روحی به ما پیوسته است.
در این صورت است که همه رفتارها بر این مبنا شکل میگیرد و ازدواجی که با این اولویتها صورت گیرد، میتواند آینده خوبی را به دنبال داشته باشد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/846