صدها باشندۀ ولایتهای هرات و بلخ در اعتراض به کشتار مسلمانان در میانمار راهپیمایی کردند. امروز صدها تن از باشندهگان، عالمان دین، فعال مدنی و شماری از نمایندهگان مجلس و شورای ولایتی در ولایتهای هرات و بلخ در راهپیماییهای جداگانه در این ولایتها با نکوهش کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار، از خاموشی کشورهای اسلامی و نهادهای جهانی حقوق بشری در برابر این کشتار، انتقاد کردند.
معترضان در هرات با سردادن شعارهایی برضد میانمار، خاموشی کشورهای اسلامی در برابر کشتار گروهی اقلیتهای مسلمان در این کشور را خیانت به اسلام میخوانند.
محمد فرمان، باشندۀ هرات میگوید که چرا سازمان ملل متحد و نهادهای جهانی حقوق بشری در پیوند به کشتار مسلمانان در میانمار خاموشی اختیار کردهاند.
شماری ازنمایندهگان مردم هرات در مجلس نیز کشتار بیرحمانۀ مسلمانان در میانمار را جنایت علیۀ بشریت میدانند و خاموشی سازمانهای جهانی و حقوق بشری را پرسش برانگیز میدانند.
از سوی دیگر معترضان در بلخ نیز کشتار بیرحمانۀ مسلمانان میانمار ازسوی ارتش این کشور را نکوهش کردند.
محسن دانش، باشندۀ شهر مزارشریف از سران حکومتهای اسلامی، جامعه جهانی و نهادهای دفاع از حقوق بشری میخواهند که جلو این کشتارها را بگیرند.
شماری از باشندهگان، فعالان مدنی و عالمان دین در پکتیا نیز در نشستی خبری کشتار اقلیتهای مسلمان میانمار از سوی بوداییان این کشور را محکوم کردند و خواهان رسیدهگی کشورهای اسلامی و نهادهای جهانی به این موضوع شدند.
کشتار اقلیتهای مسلمان میانمار پس از آن آغاز شد که روز بیستوپنجم ماه آگست، شورشیان روهینگیا به پایگاههای ارتش و مراکز پلیس میانمار در راخین حمل کردند که این کار به عملیات متقابل کشیده شد. در روزهای بعد نیروهای ارتش به تعقیب و آزار مسلمانان روهینگیا متهم شدند که در نتیجۀ آن کمازکم 400 تن از مسلمانان میانمار کشته شدند و هزاران تنِ دیگر به بنگلادیش آواره شدهاند.
بر بنیاد گزارشها در این مدت بیش از 60 هزار خانه متعلق به مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای دولتی به آتش کشیده شده و رقم آوارهگان اکنون از مرز 123 هزار تن گذشته است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8443
تگ ها: