درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-30  |  2024-12-20  |  بروز شده در: 1403/09/30 - 11:28:4 FA | AR | PS | EN
امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود            حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است            بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان            امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند            افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه            انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد             سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم             تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان            شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس            ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت             ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد            






تاریخ نشر: 1396/05/31 - 14:27:1
تعداد بازدید: 1833
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

راهبرد بیراهبرد ترامپ در افغانستان
 راهبرد بیراهبرد ترامپ در افغانستان

دكتر سید‌نعمت‌الله عبدالرحیم‌زاده

دونالد ترامپ از همان اوایل ورود به كاخ سفید گفته بود به دنبال راهبرد جدیدی در افغانستان است...

دونالد ترامپ از همان اوایل ورود به كاخ سفید گفته بود به دنبال راهبرد جدیدی در افغانستان است و از مقام‌های ارشد خود به خصوص جیمز ماتیس، وزیر دفاع امریكا، طرح و نظراتشان در مورد چگونگی وضعیت افغانستان را خواسته بود تا با بررسی آن به جمع‌بندی و تدوین راهبردش در این كشور برسد. او با گذشت هشت ماه سرانجام در شامگاه دوشنبه 21 آگوست به پایگاه نظامی فورت مایر آرلینگتون رفت تا با یك سخنرانی در حضور جمعی از نظامیان و سیاستمداران امریكایی راهبرد خود در افغانستان را اعلام كند. او دو روز قبل و بعد از نشست مشتركی با فرماندهان ارشد نظامی در كمپ دیوید توئیتی را منتشر كرد تا خبر از تصمیمات جدیدی در مورد افغانستان بدهد، البته سخنرانی او در آرلینگتون همزمان با اعلام این تصمیمات بود. اعلام این تصمیمات در آرلینگتون می‌توانست موضع او و دولتش را در قبال جنگ افغانستان روشن كند تا به این بلاتكلیفی در هفت ماه گذشته خاتمه داده شود اما به نظر نمی‌رسد این اتفاق افتاده باشد.

قبل از هر چیز، باید توجه داشت سخنرانی ترامپ به نوعی پاسخ سخنرانی هشت سال گذشته باراك اوباماست كه اول دسامبر 2009 و در آكادمی وست‌پوینت ایراد كرد. اوباما در آن سخنرانی راهبرد جدید امریكا در افغانستان را اعلام كرد كه در عین افزایش 30 هزار نفری نیروهای نظامی امریكا در افغانستان، یك جدول زمانبندی برای خروج نیروهایش از افغانستان را هم اعلام كرد كه به گمان وی در آن موقع، از 2011 شروع شده و 5 - 4 سالی هم طول می‌كشد. حالا ترامپ می‌خواست ژستی مثل اوباما از خود نشان داده و مثل او برنامه‌ای برای جنگ افغانستان ارائه بدهد اما بسیاری از تحلیلگران در امریكا معتقدند تلاش او تنها در حد مقابله‌به‌مثل با اوباما بوده و چیز دیگری در راهبرد او دیده نمی‌شود. سناتور دموكرات كریس مورفی از ایالت كنتیكت از همین جهت است كه می‌گوید: (تنها راهبردی كه امشب اعلام شد این بود كه دیگر قرار نیست راهبردی اعلام ‏شود.‏) در واقع، اوباما دست‌كم در اعلام راهبرد خود وعده‌هایی داد كه با شعارهای انتخاباتی‌اش هماهنگ بود هر چند نتوانست به آن وعده‌ها عمل كند و نیروهای امریكایی نه بعد از5 - 4 سال بلكه بعد از این هشت سال هم خاك افغانستان را ترك نكرده‌اند. ترامپ در مقابل اوباما حتی همین مقدار هم نبود و نتوانست در حد وعده و وعید هم كه شده برنامه مشخصی برای جنگ افغانستان اعلام كند و تنها به شعارهای مبهم و كلی در مورد جنگ با تروریست‌ها بسنده كرد.

این بی‌برنامگی ترامپ در راهبرد خود یا به عبارت روشن‌تر، بی‌راهبردی او باعث شده آینده جنگ در افغانستان و نحوه عمل امریكا در آنجا مبهم‌تر از گذشته شود. این ابهام در آن حدی بود كه جیمز ماتیس، وزیر دفاع امریكا در كمتر از 24 ساعت بعد از سخنرانی او حرفی متناقض بزند و برخلاف رئیس‌جمهور خود از تعهد واشنگتن و شماری از همپیمانانش برای افزایش شمار نیروهایشان در افغانستان بگوید. لازم به ذكر است فرماندهان ارشد امریكایی در این هشت ماه از ترامپ درخواست افزایش چند هزار نفری نیروها در افغانستان را كرده بودند اما او در سخنرانی خود اشاره‌ای به این موضوع نكرد تا زیر بار این درخواست نرفته باشد، هر چند مقام ارشد نظامی به دلیل شرایط میدانی مجبور به زدن ساز دیگری باشد.

علاوه بر این، خط و نشان‌های ترامپ علیه پاكستان در این سخنرانی بر پیچیدگی اوضاع افزوده است. امریكا پیش از این و با اعتقاد به اینكه پاكستان از طالبان حمایت می‌كند، سعی داشت از این موضوع به عنوان كارتی برای چانه‌زنی با اسلام‌‌آباد استفاده كند اما حالا ترامپ این موضوع را در به اصطلاح راهبرد خود در افغانستان گنجانده، به گمان اینكه پاكستان از حمایت طالبان دست می‌كشد. چه پاكستان حامی طالبان باشد یا نباشد، روشن است كه ترامپ با فرافكنی و دشمن‌تراشی به راهبرد خود رنگ و رویی بدهد، وگرنه مشخص است كه نه پاكستان از این خط و نشان كشیدن‌ها پا پس می‌كشد و نه آوردن هند به میدان پاكستانی‌ها را به عقب می‌راند بلكه آنها را برای پیگیری سیاستشان در افغانستان مصمم‌تر از قبل هم می‌كند. ابهام در عرصه دیپلماتیك هم یك جنبه دیگر سخنرانی ترامپ و راهبرد ادعایی او بود چراكه او آن قدر از مبارزه با تروریسم و از بین بردن آنها در افغانستان گفت كه تكلیف دیپلماسی در مقابل طالبان در سخنرانی او معلوم نشد، هر چند ركس تیلرسون، وزیر خارجه امریكا بعد از سخنرانی ترامپ این دیپلماسی را به نوعی مشروعیت‌بخشی به طالبان دانسته اما معلوم است كه او هم مثل ماتیس از ابهام‌ها در راهبرد ترامپ استفاده كرده نه اینكه خط‌مشی مشخصی در این راهبرد داشته باشد. در هر صورت، راهبرد ترامپ جز مجموعه‌ای از رجز‌خوانی‌ها چندان چیزی نداشت تا برنامه عملی امریكا در افغانستان را روشن كند و شاید به دلیل همین بی‌راهبردی ترامپ است كه طالبان چندان منتظر نماند و ساعاتی بعد سخنرانی او اعلام كرد كه به جنگ ادامه می‌دهد و افغانستان را گورستان امریكا خواهد كرد.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8180


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.