کشتار میرزااولنگ در ولایت شمالی سرپل واکنشهایی گسترده در شبکههای اجتماعی داشته است.
بااینکه گروه طالبان مسئولیت این کشتار را به عهده نگرفته است، اما مقامهای محلی در سرپل گفتهاند که در پی شکست نیروهای امنیتی در منطقه میرزااولنگ، گروه طالبان ۵۲ نفر از ساکنان غیرنظامی این منطقه را به صورت "فجیعی" کشتند.
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، گفته که انتقام "فاجعه قتل عام" میرزااولنگ را خواهد گرفت. ناتو گزارشهای مبنی بر کشتار و گروگان گیری غیر نظامیان را در سرپل نگرانکننده خوانده است.
به نقل از بیبی سی، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی کشتار میرزااولنگ را "پاکسازی قومی" و "نسلکشی" خواندهاند.
شجاع ربانی، در توییتر نوشته است: "کشتار میرزااولنگ یکی از بزرگترین فاجعههای معاصر افغانستان است. قوم هزاره پاکسازی میشود اما دولت خاموشانه تماشا دارد."
کاربر دیگری به نام نورجهان اکبر مینویسد: "تقریبا تمام حملات پسین در کابل هزارهها را هدف قرار داد و حالا آنها در مناطق خودشان کشته میشوند."
ظفر شایان هم در توییتر نوشته: "طالبان، طالبان بنام داعش، طالبان به نام القاعده و طالبان بنام سایر گروههای تروریستی و حکومت عامل این نسل کشیها هستند."
احمد بهزاد، عضو پارلمان افغانستان، در توییترش نوشته است: "دولت افغانستان به طور سیستماتیک هزارهها را مورد تبعیض قرار میدهد و در مورد کشتار آنها بیتفاوت است".
دامنه این انتقادها البته جامعه جهانی و پوشش رسانههای خارجی از این رویداد را هم در بر گرفته است.
محمد جواد در توییتر نوشته است: "کودکانمان بجای آن که دنبال بازی و کودکی خود باشند، از جامعه جهانی التماس میکند که نگذارد سرش بریده شود."
ژیلا بنییعقوب، خبرنگار و فعال حقوق بشر ایرانی، گفته است: "فاجعهای به این بزرگی در افغانستان و بازتاب اندک رسانهای در جهان. چرا؟ چون پاریس و برلین و لندن و نیویورک نیست؟"
مختار پدرام، یک کاربر دیگری، گفته است: "من نه به جامعه جهانی باور دارم و نه هم به قوانین بشر دوستانه آنها، اگر واقعیت دارد پس چرا كاری نمی كنند؟"
(فاجعهای به این بزرگی در افغانستان و بازتاب اندک رسانهای در جهان.چرا؟چون پاریس و برلین و لندن و نیویورک نیست؟ #MirzaOlangMassacre)
استفاده از شبکه اجتماعی توییتر در افغانستان همانند فیسبوک شهرت ندارد، اما این کارزار توییتری توانست بیش از ۳۰ هزار توییت با هشتگ #MirzaOlangMassacre در ۲۴ ساعت منتشر کند.
پیشتر، هواداران جنبش روشنایی در یک اقدام بیسابقه در افغانستان از هواداران خود خواستند تا با هشتگ #Enlightenment درباره حادثه دهمزنگ و خواستههای مردم بنویسند.
هدف از این کار، "داغ" کردن هشتگ جنبش روشنایی بود که به گفته هواداران "برای نخستین بار در تاریخ افغانستان به یکی از موضوعات داغ توییتری تبدیل میشود."
این افراد گفته بودند که "داغ" شدن این هشتگ باعث خواهد شد که رسانههای معتبر و بزرگ جهان بیشتر به این موضوع بپردازند و دولت هم تحت فشار قرار گیرد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7932
تگ ها: