روز جمعه بود که حامد کرزی از (عایشه) دختربچه چهار سالهای که بر اثر بمباران هواپیماهای امریکایی در ولایت (کنر)، 2 چشم و یک دست خود را از دست داده و در حالت بیهوشی بود، عیادت کرد.
در تاریخ 16 سنبله هواپیماهای نظامیان امریکایی منطقه (وتهپور) ولایت کنر را به شدت بمباران کردند که بر اثر آن 14 تن از اعضای خانواده عایشه کشته شدند و خودش نیز به این وضعیت درآمد.
اما هنوز چند روزی از آن حادثۀ دلخراش نمی گذرد که دیروز، خبرگزاری رویترز از یک حملۀ دیگر هواپیماهای بیسرنشین به ولایت کنر خبر داد که طی آن 4 افغان دیگر کشته شدند. این کشتار افراد بیگناه توسط هواپیماهای امریکائی در حالیست که یک سال قبل، بعد از یک عملیات در همین ولایت کنر و کشته شدن ده تن از افراد ملکی و بیگناه افغان، حامد کرزی رئیس جمهوری کشور ضمن انتقاد شدید از نیروهای خارجی، دستور داده بود که نیروهای امنیتی داخلی دیگر نمی توانند از ناتو درخواست حملۀ هوائی نمایند. اما بعد از آن دستور نیز در سال جاری نه تنها قربانیان غیر نظامی کاهش نیافته، بلکه طبق آمار سازمان ملل، امسال تلفات مردم غیرنظامی در افغانستان افزایش نیز یافته است. هر چند گروه طالبان نیز در ارتباط با قتل عام مردم بیگناه از خارجیان پیشی گرفته است، اما نیروهای خارجی نیز با حملات کورکورانه خود مسبب افزایش قتل عام غیرنظامیان میباشند.
در اینجا ما برای روشن شدن ذهن مردم و آن عده از سیاستمدارانی که از عملیاتهای هواپیماهای بیسرنشین دفاع میکنند، گوشهای کوچکی از بیرحم بودن حملات هوائی هواپیماهای امریکائی را یاد آوری میکنیم.
در سال 2002 هواپیمایای سی 130 امریکایی، یک مجلس عروسی را در ولایت ارزگان مورد هدف قرارداد و باعث کشته شدن 48 نفر و زخمی شدن 117 تن دیگر شد. در مورد آن حمله، نیروهای امریکایی ادعا کردند که اول هواپیمای آنها از سوی نیروهای شبه نظامی مورد حمله قرار گرفته بود و آنها حملهای متقابل انجام دادند. این در حالی بود که اکثر کشته شدگان آن حمله زنان و کودکان بودند. همینطور حملاتی در مجالس عروسی در ولایات ننگرهار و نورستان که باعث کشته شدن دهها فرد ملکی شامل زنان و کوکان، گردید. و یا حملۀ بالگردهای نیروهای امریکائی به یک مجلس عروسی دیگر در سال 2007 در ولایت ننگرهار که سبب کشته شدن 47 نفر گردید و چندین مورد از جمله حملۀ دو هفته قبل این هواپیماهای قاتل، که منجر به کشته شدن تمامی 14 عضو خانوادۀ "عایشه" گردید را نمی توان از ذهنها پاک کرد.
در کُل باید گفت که از زمان آغاز استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در عملیاتهای نظامی در سال 2001، این هواپیماها غیرنظامیان را بیشتر از تروریستان مورد هدف قرارداده، ملتی را دچار وحشت کرده و باعث نقض قوانین بین المللی شده است. و میتوان گفت که این هواپیماها بیشتر قاتل مردم بوده اند. حملات نیروهای هوائی امریکا در افغانستان به ویژه توسط هواپیماهای بدون سرنشین، مردم به خصوص زنان و کودکان را دچار وحشت و نگرانی و حتی غیرنظامیان افغان را دچار آسیبهای روحی و روانی کرده است. در ضمن طی این بیش از یک دهه دیده شده است که در حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکا، تعداد تروریستهای سرشناس کشته شده بسیار پائین بوده و طبق آمارها حدود دودرصد از کُل کشتههاست.
با این اوصاف ذکر شده، باید گفت که این گونه عملیاتها کاملاً ناموفق و زیانبار برای مردم مظلوم افغانستان میباشد.
لذا مردم ما خواهان اقدامات جدی تری برای جلوگیری از کشتار افراد ملکی به ویژه زنان و کودکان در کشور ستم دیدۀ افغانستان است. مردم ما معتقدند که عملیات نظامی توسط هواپیماهای بدون سرنشین امریکا که طبق آمارها در ازای هر یک نفر تروریست حدود 49 نفر از افراد بیگناه کشته میشوند، مناسب نبوده و این گونه عملیاتها خسارت بار بوده و باید متوقف گردد.
نویسنده: جواد سروری
سرمقاله شماره 133 روزنامه انصار
تاریخ: 1392/6/31
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/785