درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-30  |  2024-12-20  |  بروز شده در: 1403/09/30 - 11:28:4 FA | AR | PS | EN
امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود            حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است            بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان            امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند            افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه            انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد             سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم             تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان            شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس            ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت             ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد            






تاریخ نشر: 1396/5/11 - 14:30:41
تعداد بازدید: 1428
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شاهد خاقان عباسی نخست‌وزیر جدید پاکستان کیست؟
 شاهد خاقان عباسی نخست‌وزیر جدید پاکستان کیست؟

کمتر از یک هفته پس از آنکه نوازشریف، نخست وزیر سابق پاکستان با حکم دادگاه از مقام سیاسی خود سلب صلاحیت شد، پارلمان این کشور شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت سابق پاکستان را به عنوان نخست‌وزیر موقت انتخاب کرده است.


مجلس پاکستان روز سه‌شنبه ۱۰ مرداد با اکثریت آرا، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت پیشین این کشور را جایگزین نواز شریف کرد که به اتهام دست داشتن در پرونده فساد مالی با حکم دیوان عالی از مقام خود برکنار شده بود.

 

نخست وزیر جدید پاکستان کیست؟

این عضو ارشد حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف که سابقه دوستی 30ساله با نخست‌وزیر خلع‌شده پاکستان را دارد، در 27 سپتامبر سال 1958 در شهر کراچی به دنیا آمده و اینک در آستانه 60 سالگی است. وی پس از آن که تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کراچی به اتمام رساند وارد دانشگاه لارنس در شهر مری شد و از آنجا بود که برای ادامه تحصیل به دانشگاه کالیفرنیا رفت. او در سال 1985 با مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق به پاکستان بازگشت و وارد حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف شد. شاهد خاقان عباسی پس از درگذشت پدرش اولین بار در سال 1988 میلادی از شهر راولپندی در انتخابات شرکت کرد و عضو پارلمان پاکستان شد، پس از آن طی دهه 90 میلادی دوبار دیگر توانست با پیروزی در انتخابات وارد پارلمان پاکستان شود.

او در سومین دوره عضویتش توانست به عنوان رئیس کمیته دفاع ملی پاکستان در پارلمان شود واز سال 1977 به عنوان رئیس شرکت بین المللی هواپیمایی پاکستان موسوم به PIA انتخاب شد. در سال 1999 وقتی پرویز مشرف کودتا کرده و نواز شریف را بازداشت کرد، شاهد خاقان عباسی نیز دستگیر شده و به مدت دو سال در زندان همراه وی بود. او در سال 2001 تبرئه شده و آزاد شد. پس از آزادی، شاهد خاقان عباسی تصمیم گرفت از حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف جدا شده و با ملحق شدن به حزب مردم در انتخابات سال 2002 شرکت کند، ولی این کار سودی برای او نداشت و برای نخستین بار شاهد شکست در انتخابات را تجربه کرد.

وی در سال 2008 در انتخابات شرکت کرده و یک بار دیگر راهی پارلمان شد و از طرف نخست‌وزیر وقت، یوسف رضا گیلانی به عنوان وزیر بازرگانی پاکستان انتخاب شد. شاهد خاقان عباسی؛ در سال 2008 میلادی از حزب مردم جدا شده و باز به آغوش مسلم لیگ شاخه نواز شریف بازگشت. این موضوع باعث شد تا بار دیگر در انتخابات سال 2013 بتواند از طرف این حزب وارد پارلمان شود و با تشکیل دولت توسط نواز شریف، به عنوان وزیر نفت منصوب معرفی گردید. همچنین گفته شده شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت و منابع طبیعی سابق دولت پاکستان و بنیانگذار سازمان هواپیمایی ایر بلو، موفق‌ترین سازمان هواپیمایی غیردولتی پاکستان است.


نخست وزیر جدید پاکستان: حامی و طرفدار قدیمی نواز شریف

عباسی، که از حامیان و طرفداران قدیمی نواز شریف است و به راحتی رای اکثریت را در مجلس به دست آورد گفت: چه ۴۵ روز یا ۴۵ ساعت، من نخست‌وزیر پاکستان هستم و برای این به اینجا آمده‌ام که کاری انجام دهم نه فقط اینکه صندلی نخست‌وزیری را گرم نگاه دارم.

اشاره عباسی به مدت زمانی است که تا زمان رای‌گیری برای سمت نواز شریف در مجلس باقی مانده است. با آن که خاقان عباسی که از سوی حزب مسلم لیگ (حزب حاکم در پاکستان) برای سمت نخست‌وزیری نامزد شده بود، توانست ۲۲۱ رای را از آن خود کند، اما این طور به نظر می‌رسد که او درصدد حفظ جایگاه نخست‌وزیری برای برادر کوچک نواز شریف، شهباز، است که ابتدا باید به مجلس ۳۴۲ نفره پاکستان راه یابد.

شهباز شریف که اکنون (سر وزیر) ایالت پنجاب است، باید از سمت خود استعفا دهد و در انتخابات میان دوره‌ای پارلمان پیروز شود تا بتواند به نخست‌وزیری برسد. باتوجه به اکثریت قوی حزب (مسلم لیگ - شاخه نواز شریف) در پارلمان، انتخاب شهباز شریف به نخست وزیری تقریباً حتمی است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، دقایقی پس از انتخاب عباسی به سمت نخست‌وزیری، وی در نطقی در مجلس گفت که نواز شریف، نخست‌وزیر مردم پاکستان است. او گفت: ان‌شاءلله یک روز نخست‌وزیر واقعی این کشور به این جایگاه بازمی‌گردد.

نمایندگان طرفدار نواز شریف که در مجلس حاضر بودند با سر دادن شعار و تکان دادن تصاویر بزرگی از شریف، از این سخنان استقبال کردند. عمران خان، ورزشکار سابق که حالا رهبری حزب مخالف شریف را برعهده دارد در این مراسم حضور نداشت. عمران خان، رهبری نیروهای مخالف را به عهده داشت که در نهایت منجر به برکناری نواز شریف شد. با این حال شاهد خاقان پس از اعلام نتایج انتخابات در مجلس، از نواز شریف سپاسگزاری کرد و با تاکید بر اینکه "روند دموکراسی دوباره جان گرفت"، این ادعا که او به طور موقتی نخست‌وزیر شده را رد کرد.

 

چشم انداز پیش روی پاکستان با روی کارآمدن شاهدخاقان

در عین حال با روی کارآمدن شاهد خاقان عباسی چندان نمی‌توان انتظار تغییرات محسوسی را در تحولات سیاسی پیش روی اسلام‌آباد داشت، این موضوعی بدیهی است که وی با مقدمه چینی برای روی کارآمدن برادر نواز شریف مسئولیت نخست وزیری پاکستان را برعهده گرفته است. به عبارت دیگر مسلم لیگ (حزب نواز شریف) که در مجلس این کشور اکثریت را دارد، می‌خواهد که شاهد خاقان عباسی به صورت موقت این سمت را به عهده بگیرد تا شهباز شریف، برادر نواز شریف، بتواند در انتخابات پیش رو به مجلس راه یابد.

آن چه در این میان قابل توجه است، تلاش احزاب مخالف و جریان‌های وابسته به گروه‌های نظامی از جمله افراد نزدیک به پرویز مشرف، نخست وزیر سابق است که در تلاش برای بازگشت به قدرت می‌باشند و دوره شاهد خاقان را دوره‌ای مناسب برای تضعیف دولت و افزایش مخالفت‌های عمومی در آستانه انتخابات پارلمانی پیش رو ارزیابی می‌کنند. حتی پرویز مشرف در گفتگوی خود با خبرنگاران گفته است: به زودی به پاکستان برمی گردم و در انتخابات سال ۲۰۱۸ شرکت خواهم کرد. مشرف همچنین اظهار داشته که به علت بی‌کفایتی دولت‌های سیاسی مردم مجبور می‌شوند به ارتش رجوع کنند اما به کودتا اعتقادی ندارم و سیستم اداره کشور باید اصلاح شود.

وقتی بازگشت مشرف را با احتمال ائتلاف وی با دیگر گروه‌های سیاسی از جمله عمران‌ خان، رهبر حزب (تحریک انصاف) در کنار هم می‌گذاریم می‌توان به سختی کار حزب مسلم لیگ به رهبری نواز شریف برای بازگشت مجدد به قدرت در انتخابات پارلمانی پیش رو پی برد. به ویژه آن که دوره شاهد خاقان دوره‌ای طلایی برای مخالفان نوازشریف جهت ضربه زدن به دولت به حساب می‌آید.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7799


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.