رئیس جمهور ولادیمیر پوتین گفته است که ۷۵۵ دیپلومات امریکایی باید روسیه را ترک کنند. دو کشور در مورد دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و همچنین الحاق شبه جزیره کریمیا به روسیه دچار تشنج اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه هشدار داد که به نظر میرسد مناسبات دو کشور وارد یک دوره طولانی بن بست میشود. او شمار دیپلوماتهای امریکایی را که مسکو در پاسخ به گسترش تحریمها توسط کانگرس امریکا خواستار اخراج شان شده بود، تایید کرد.
پوتین در مصاحبهای با تلویزیون (روسیه ۲۴) گفت که (بیش از ۱۰۰۰ نفر در سفارت و قونسلگریهای ایالات متحده در روسیه کار میکنند و هنوز هم به فعالیت خود ادامه میدهند.) او افزود: (۷۵۵ نفر آنها باید به فعالیت خود در روسیه پایان بدهند.) واشنگتن برعلاوه سفارتاش در مسکو، سه قونسلگری دیگر در روسیه دارد.
وزارت خارجه ایالات متحده امریکا این تصمیم را (قابل تاسف و اقدام غیرضروری) خواند. یک مقام وزارت خارجه امریکا به خبرگزاری رویترز گفت: (ما تاثیرات چنین محدودیت و چگونگی پاسخ به آن را بررسی میکنیم.)
مایک پنس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده امریکا روز یک شنبه در استونیا احتمال استقرار سیستمهای دفاع ضد موشکی پاتریوت را در این کشور بالتیک که عضو ناتو است، مطرح نمود.
وزارت خارجه روسیه روز جمعه خواست که ایالات متحده امریکا شمار دیپلوماتهای خود در روسیه را تا اول سپتمبر به ۴۵۵ نفر کاهش دهد، یعنی دقیقاَ به تعداد دیپلوماتهایی که روسیه در ایالات متحده امریکا دارد.
پوتین افزود که انتظار نمیرود (به زودی) در مناسبات روسیه و ایالات متحده امریکا بهبودی به میان آید. او هشدار داد که روسیه حق وضع کردم تحریمها در آینده را برای خود محفوظ میدارد.
پوتین گفت: (ما به اندازه کافی صبر کردیم و امیدوار بودیم که شاید وضعیت بهتر شود. اما به نظر میرسد که حتی اگر وضعیت تغییر هم بکند، این تغییر در آینده نزدیک به وقوع نخواهد پیوست.)
مایکل مک فاول، سفیر پیشین ایالات متحده امریکا در روسیه، در صفحه تویتر نوشت که (وقتی که ما آنجا بودم، ما چنین تعداد امریکاییها را در کل سفارت مان نداشتیم.)
مک فاول گفت که این کاهش احتمالاَ چگونگی به دست آوردن ویزای امریکا را برای روسها متاثر خواهد کرد. او گفت: (اگر این کاهش واقعی باشد، روسها باید انتظار داشته باشند که برای کسب ویزای ایالات متحده هفتهها، اگر نه ماهها، انتظار بکشند.)
وزارت خارجه ایالات متحده امریکا گفته است که راجع به تعداد پرسونل مستقر در خارج جزئیات نمیدهد.
تحریمهای شدید کانگرس امریکا
روز پنج شنبه هفته گذشته مجلس سنای ایالات متحده امریکا با اتفاق آراء لایحهای را به دلیل دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده و الحاق شبه جزیره کریمیا در سال ۲۰۱۴ تصویب کرد. پیش از آن مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا این لایحه را تصویب کرده بود.
این لایحه همچنین اختیارات رئیس جمهور ترامپ را محدود میکند تا نتواند تحریمها علیه روسیه را با صلاحیت خود پایان دهد. در این لایحه، تعزیرات علیه کوریای شمالی و ایران نیز درج شده است.
گام بعدی قانونگذاری برای تصویب نهایی این لایحه، امضای رئیس جمهور ترامپ است. ترامپ قبلاَ برای مناسبات نزدیکتر با روسیه تلاش کرده اما گفته است که این لایحه را امضا میکند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7751
تگ ها: