معین وزارت داخله میگوید که سه میلیون نفر در افغانستان مصروف کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر هستند. به باور مقامهای حکومتی تا زمانی جنگ در افغانستان به پایان نرسد، تولید مواد مخدر همچنان به عنوان یک معضل باقی خواهد ماند.
آماری که وزارت داخله ارائه کرد نشان میدهد که بیش از ۸۰۰ تن از قاچاقبران مواد مخدر در جریان سال جاری خورشیدی بازداشت شده اند که در میان آنها شماری از قاچاقبران سرشناس نیز وجود دارند. وزارت داخله گفت که ۲۳ درصد کل زندانیان، قاچاقبران مواد مخدر هستند.
پانزده سال پیش وقتی نیروهای بینالمللی وارد افغانستان شدند، گمان میرفت که کشتزارهای کوکنار از بین خواهند رفت و نیروهای بینالمللی اجازه کشت کوکنار را به دهقانان افغان نخواهد داد. اما کشت و تولید مواد مخدر بسیار پیچیدهتر از این است. حالا با گذشت پانزده سال، کشت کوکنار با گذشت هر سال بیشتر میشود و ولایاتی که در نتیجه تلاشهای حکومت دست از کشت کوکنار کشیده بودند، دوباره کوکنار میکارند.
عبدالخلیل بختیار، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله روز چهارشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که طالبان، مافیای مواد مخدر و تروریستان بینالمللی مثلثی را تشکیل دادهاند و مانع مبارزه با مواد مخدر میشوند: (اینها به شکل مثلث عمل میکنند. در هر جایی که نیروهای دولتی میخواهند تصفیه کنند، اینها بر روی نیروهای امنیتی آتش میگشایند و ممانعت ایجاد میکنند.)
خرید و فروش مواد مخدر در اطراف ارگ
هرچند پولیس میگوید جنگ و ناامنی دلیل اصلی کشت و قاچاق مواد مخدر است اما حالا خرید و فروش مواد مخدر زیرنظر پولیس و در محلات نزدیک به ارگ ریاست جمهوری صورت میگیرد.
پلهای دریای کابل به پناهگاههای معتادان و مراکز خرید و فروش مواد مخدر تبدیل شده ولی پولیس هیچ اقدامی در این زمینه نکرده است. در حال حاضر خرید و فروش مواد مخدر در چند قدمی ارگ ریاست جمهوری در شهر کهنه کابل و پارک شهر نو صورت میگیرد اما هیچ کسی مانع تجارت تریاک در کابل نمیشود.
معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله میگوید ۶۰۰۰ هزار نفر در کابل معتاد به مواد مخدر است و ۴۰۰۰ هزار تن آنان بیخانمان هستند و در زیر پلها زندگی میکنند. ساکنان شهر کابل بارها شکایت کردهاند که مراکز تجمع معتادان تنها مکان خرید و فروش مواد مخدر نیست بلکه در یک سال اخیر این مناطق به مراکز تجمع جنایتکاران نیز تبدیل شده است. دزدی، آزار و اذیت مردم و سرقتهای مسلحانه در کابل افزایش یافته و یکی از دلایل آن افزایش معتادان است.
پولیس میگوید تا زمانی که وزارتهای مختلف دست به هم ندهند و برای جمع آوری معتادان اقدام نکند، پولیس به تنهایی قادر به جمعآوری معتادان نیست. آقای بختیار گفت: (معتادان باید تداوی شوند. وزارتهای صحت عامه و مبارزه با مواد مخدر باید برای جمعآوری معتادان همکاری کنند. اگر ما معتادان را به جای معینی انتقال دهیم و آنها تلف شوند ما مجبوریم جواب قانونی بدهیم.)
وزارت داخله افغانستان میگوید باوجودیکه وظیفه پولیس جنگ نیست اما پولیس ویژه مبارزه با مواد مخدر از یک طرف جنگ میکند و از سوی دیگر وظیفهاصلیاش را که تعقیب قاچاقبران است را به پیش میبرد: (یک مقدار که ما به اهداف خود نرسیده ایم، به این دلیل است که پولیس ما شب در جنگ شرکت میکند و صبح به تعقیب قاچاقبران میروند.)
معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله همچنان گفت که در نتیجه عملیات نیروهای مبارزه با مواد مخدر این معینیت در چهار ماه نخست سال جاری در مجموع ۱۱۶ تن مواد مخدر که شامل هیرویین، تریاک، چرس و مورفین را کشف و ضبط است. آقای بختیار افزود که در جریان عملیاتهای چهار ماه نخست سال روان، ۱۹ کارخانه تولید وپروسس مواد مخدر در سراسرکشور، تخریب شده است.
به گفته معین مبارزه با مواد مخدر، با کشف وضبط این مقدار مواد مخدر، جمعا به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر امریکایی به نرخ افغانستان به مافیای بین المللی ضربه وارد شده است که درصورت انتقال این مواد به بیرون از کشور ارزش این مواد به بیش از ۹۰۰ میلیون دالر میرسید.
معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله دستآوردهای این معینیت در زمینه مبارزه با مواد مخدر در کابل را به گونه جداگانه شرح داد و گفت که نیروهایمبارزه با مواد مخدر در جریان چهار ماه نخست سال روان در کابل، ۳۰۰ عملیات انجام دادهاند که در نتیجه آن بیش از چهار ونیم تن مواد مخدر کشف وضبط شده است، ۳۶۴ تن بازداشت شده اند که از این میان ۱۸ تن شان به سطح قاچاقچیان بزرگ ومتباقی پرچون فروشان مواد مخدر بودند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7677
تگ ها: