نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به (روز جهانی قدس) از سوی امام خمینی(ره)، یکی از مهمترین حَملات راهبردی ایشان به قلب اسکتبار جهانی بود که تاکنون اثرات بسیار منفی بر جبهه نرم و سخت دشمن نهاده است.
سعید شیری
پیروی از منشهای رفتاری امام خمینی(ره) قطعاً میتواند راهگشای بسیاری از معضلات فرهنگی و سیاسی جامعه کنونی ما باشد، زیرا امام(ره) به پیروی از امیرمؤمنان علی(ع) رهبر آزادهای بودند که معنویت و تدین را به سیاست پیوند زدند و در تمام مسائل تقوا را بر هر مسأله دیگری ترجیح میدادند، لذا خداوند متعال نیز به ایشان محبتهایی عطا کرد که بسیاری از رهبران جهان اسلام در حسرت آن به سر میبرند.
در این بخش به مناسبت روز جهانی قدس به یکی از رفتارهای عبرتآموز امام خمینی(ره) در برخورد با جبهه دشمن اشاره میکنیم، باشد که این خصلت و صفت در ما و برخی مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران نهادینه شود.
مفهومسازی، شگرد امام(ره) در برخورد با دشمن
یکی از صفات و روحیاتی که امام خمینی(ره) آن را در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی از خود بروز میدادند، روحیه تهاجم و حملهوری ایشان به جبهه دشمن بود؛ گاه این هجوم در قالب مفهومسازی بود که همگی پشتوانه قرآنی داشتند و گاه این هجوم به صورت کلامی و با ایجاد رعب در دشمنان نظام اسلامی بود. در واقع میتوان گفت در زمانهای که هیچ اندیشمندی تصوری از جنگ نرم نداشت، امام خمینی(ره) هم فرمانده جنگ نرم و هم فرمانده جنگ سخت بود که این مسائل جز در فردی که خداوند او را مورد تأیید قرار داده است، جمع نمیشود.
طرح مفاهیمی مثل (کاخنشینی و کوخنشینی)، (مستضعفان عالم)، (استکبار جهانی)، (استکبارستیزی) و... از جمله مفاهیمی بود که امام خمینی(ره) با تدبر و بصیرت آنها را در جامعه جهانی رواج داد و تاکنون میبینیم که این مفاهیم بسیاری از پایههای نظامات الحادی و سکولار درونی و بینالمللی را متزلزل کرده است. تأثیر این مفاهیم به قدری بالا بود که برخی رهبران زبده آن دوران را تحت تأثیر قرار میداد تا جایی که تحولات عظیمی را در جامعه خود ایجاد میکردند.
اما طرح جملاتی مانند (آمریکا شیطان بزرگ است)، (آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند)، (اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود) از جملات ماندگاری بود که امام(ره) به تبع همان صفت تهاجمی خود که از شجاعتشان نشأت میگرفت، به جامعه جهانی و مسلمانان عالم ارائه داد. یعنی امام(ره) به ما آموختند هیچ گاه در قبال دشمن نباید در موضع انفعال و عقبنشینی قرار گرفت بلکه با زبان عمل به ما آموختند )بهترین دفاع، حمله است.)
نامگذاری روز قدس، حمله راهبردی امام به نظام استکبار
اما نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به (روز جهانی قدس) از سوی امام خمینی(ره)، یکی از مهمترین حَملات راهبردی ایشان به قلب اسکتبار جهانی بود که تاکنون اثرات بسیاری منفی بر جبهه نرم و سخت دشمن نهاده است. در واقع امام(ره) با طرح این مسأله به تبعیت از پیامبران و رسولان الهی خواستند این نقطه راهبردی و استراتژیک جهان را فتح کنند و وعده پیروزی آن را نیز به مسلمانان اعلام کردند. زیرا سرزمین فلسطین به جهت آنکه نقطه اتصال قارههای اروپا، آسیا و آفریقا است لولای اتصال سه قاره نامیده میشود؛ لذا یکی از دلایل توجه خوبان الهی به این منطقه و برگزیدن این مکان مقدس برای اِعمال نبوتشان و از سوی دیگر ابراز حساسیت حزب شیطان نسبت به فلسطین و یا مسجدالاقصی میتوانست همین موضوع باشد.
بنابراین امام خمینی(ره) بدون آنکه اقدام خاصی کنند، با اسلحه زبان و نفوذ در قلبها، روزی را در تاریخ جهان ثبت کردند که انشاءالله تا پیروزی کامل ملت فلسطین و نابودی اسرائیل ادامه خواهد داشت که این مسأله جز با روحیه تهاجمی و عدم انفعال در مقابل دشمن حاصل نمیشد.
هجوم امام(ره) بر جبهه کفر، بر اساس قاعده و تقوا بود
نکته دیگری که باید یادآور شد، این است که امام خمینی(ره) بر خلاف قواعد جنگهای نرمی که اکنون وجود دارد و عمدتاً مبتنی بر جنگهای روانی و مجازی هستند، بسیار هوشمندانه، به موقع و همراه با بصیرت و صداقت رفتار میکردند و حملاتشان به جبهه دشمن بر اساس قواعد ایمانی بود و همان طور که بیان شد، این مسأله جز در پرتوی تقوا و ایمان بالا و تأییدات خداوند متعال حاصل نمیشد.
نتیجه اینکه ما تا زمانی که در جبهه نرم و سخت کفر و نفاق از موضع انفعال خارج نشویم و مانند امام(ره) از موضع قدرت و تهاجم وارد نشویم، همواره در جبهه دشمن بازی خواهیم کرد؛ بنابراین مراکز علمی، فکری و فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، رسانههای انقلابی، اساتید و دانشجویان و سایر اقشار فرهیخته جامعه این سلوک رفتاری را باید از امام خمینی(ره) بیاموزند.
انتهایپیام
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7227
تگ ها: