ارتش پاکستان اعلام کرد که برای بهبود امنیت در امتداد خط مرزی افغانستان و پاکستان، حصارکشی سراسر این خط مرزی آغاز شده است. دولت افغانستان پیش از این با این طرح پاکستان مخالفت کرده بود و گفته بود این طرح کمکی به مبارزه با تروریسم نمیکند.
به نوشته خبرنامه دفتر رسانهای ارتش پاکستان که امروز سهشنبه (۳۰ جوزا/خرداد) منتشر شد بجز حصارکشی، قلعهها و پاسگاههای دفاعی و استخباراتی جدیدی هم در خط مرزی با افغانستان ساخته خواهد شد. خبرنامه افزوده که این حصارکشی در چند مرحله اجرا خواهد شد.
ارتش پاکستان با نشر عکسهایی گفته است که مرحله اول این حصارکشی در مناطقی مثل باجور، مهمند و خیبر اجینسی اجرا میشود که احتمال نفوذ در آنها زیاد است.
دولت افغانستان چند ماه پیش به این طرح پاکستان اعتراض کرده بود و گفته بود که حصارکشی "توافقنامه خط دیورند" را نقض میکند.
مرحله دوم این حصارکشی بر اساس خبرنامه ارتش پاکستان باقی خط مرزی با افغانستان به شمول مناطق بلوچستان خواهد بود.
وزارت خارجه افغانستان از سالها پیش بر این نظر است که حصارکشی مرزی تنها موجب جدایی مردم دو سوی مرز خواهد شد.
دولت افغانستان تاکید کرده است که بهترین راه مقابله با شورشیان هدف قرار دادن مخفیگاههای آنها در داخل خاک پاکستان و هماهنگی بیشتر میان کشورهای منطقه است.
پاکستان اما میگوید که برقرای امنیت در مرز با افغانستان به نفع هر دو کشور است و به صلح و ثبات کمک خواهد کرد.
دولت افغانستان مرز مشترک بین این کشور و پاکستان را که حدود ۲۴۰۰ کیلو متر طول دارد، به رسمیت نمیشناسد و مدعی است که معاهدهای که در سال ۱۸۹۳ میلادی بین امیر عبدالرحمان خان، پادشاه وقت افغانستان و سر مورتیمر دیورند، وزیر خارجه وقت هند بریتانیا امضا شده، اعتبار ندارد.
اما دولت پاکستان و جامعه بینالمللی این مرز را به عنوان مرز بینالمللی بین دو کشور به رسمیت میشناسند.
روابط افغانستان و پاکستان اخیرا تیرهتر شده است و هر دو کشور یکدیگر را متهم میکنند که برای شورشیان پایگاه امن فراهم کردهاند.
پاکستان چند ماه پیش گذرگاههای مرزیاش را با افغانستان بست و گفت این کار را برای جلوگیری از عبور شورشیان از خاک افغانستان کرده است.
دولت افغانستان با رد ادعاهای پاکستان گفته که شورشیان مخالف دولت افغانستان در پاکستان پناهگاههای امن دارند و از آنجا وارد افغانستان میشوند و اقدام به حملات "تروریستی" میکنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7174
تگ ها: