بر اساس اظهارات مقامات ارشد نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا، نیروی هوایی روسیه و چین تاکتیکهای نیروی هوایی آمریکا را اقتباس کرده و از لحاظ تکنولوژی از این کشور سبقت گرفته اند.
اگر چه ایالات متحده آمریکا در حال حاضر از لحاظ قدرت اقتصادی و علمی حرف اول را در دنیا میزند و از لحاظ قدرت نظامی نیز تقریباً دست بالاتر را نسبت به روسیه دارد اما در سالهای اخیر روسیه و چین به ترتیب با خروج از بحران فروپاشی و رشد اقتصادی فزاینده توانسته اند فاصله خود با ایالات متحده را در این زمینه کم کرده و رفته رفته به رقیبهایی جدی برای این کشور تبدیل شوند.
باید گفت که درگیری نیروهای نظامی امریکا در دو دهه جنگ خارجی و کاهش بودجه ارتش که از فرایند محدودیت بودجه متاثر بوده است، سبب گردیده که ارتش امریکا نتواند به آمادگی کافی دست یابد و نیروها و امکانات خود را بازسازی کند.
در این ارتباط مقالهای با قلم (دیو ماجومدار) تحلیلگر امور دفاعی نشنال اینترست منتشر شده است که ترجمه آن پیش روی شماست.
تا چند سال پیش، ایالات متحده آمریکا در آسمانهای بدون چالش دارای قدرت منحصر به فرد بوده، این در حالی است که به گفته مقامات این کشور، در حال حاضر ایالات متحده فقط در چند منطقه منتخب دارای قدرت پیشین بوده و نیروی هوایی دشمنان آن (روسیه و چین) از لحاظ تکنولوژی و قدرت در حال پیشی گرفتن از نیروی هوایی آن هستند. در واقع بر اساس اظهارات مقامات ارشد نظامی ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین مناطق هوایی تحت کنترل آمریکا را تصرف کرده اند؛ مناطق هوایی که آمریکا در آنها دارای قدرت برتر بود.
(ژنرال آرنولد بانچ) از مقامات ارشد نیروی هوایی ایالات متحده در طی سخنرانی در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان (7 ژوئن) گفت: در طی سالهای گذشته در تمامی جبههها ما دارای قدرت برتر بودیم اما امروز باید بگویم که دشمنان ما (روسیه و چین) پاشنه پای ما را گزیده و شانه به شانه با ما حرکت میکنند. جهت رسیدن به قدرت گذشته ما باید به سرمایه گذاری در علم، تکنولوژی و مدرنیزه کردن نیروهای خود با تمام توان ادامه دهیم.
جهت رهبری مجدد آسمانها توسط ایالات متحده، نیروی هوایی این کشور باید جنگنده مهاجم اف-35 ساخت شرکت لاکهید مارتین به تعداد زیاد را همراه با جنگندههای دیگر به میدان عملیات فرستاده و به توسعه و پیشرفت بمب افکن مهاجم پنهان کار بی21 ساخت شرکت نورثروپ گرومن ادامه دهد. نیروی هوایی در اولین فرصت باید جنگنده نافذ ضد هوایی را مورد استفاده قرار دهد. نیروی هوایی همچنین باید از قانون کاهش بودجه خودکار پنتاگون - معروف به قانون کنترل بودجه 2011 - خلاص شود.
در حال حاضر هر چند جنگنده اف 35 از لحاظ تکنولوژی عملیاتی است، اما لاکهید مارتین اف -22 رپتور در نیروی هوایی امریکا، تنها جنگندهای است که قادر به فعالیت در حریم دفاع هوایی فوق العاده سخت است. نیروی هوایی امریکا قصد دارد این جنگنده رپتور را با تواناییهای جدید از جمله توانایی مخابره Link -16 و حفظ قابلیت پنهان کاری برای دهه 2060 مجهز کند.
ژنرال بانچ و ژنرال هریس (معاون رئیس بخش طرحها و برنامههای نیروی هوایی ایالات متحده ) در این ارتباط گفتند: جنگنده اف -22 که در حال حاضر تنها جنگنده قادر به فعالیت در محیطهای جنگی سنگین است؛ قطعهای است که در اولویت طرح مدرنیزه کردن ساختار نیروی هوایی قرار دارد. قابلیت عملیات سری، گشت زنی فوق العاده، ارتباطات هوایی یکپارچه و ترکیب سنسورها برای ارائه اقدامات منحصر به فرد از ویژگیهای رپتور هستند.
این دو مقام ارشد نیروی هوایی امریکا افزودند: ما قصد داریم اف -22 را تا بازه زمانی 2060 حفظ نموده، و این بدان معنی است که تلاش مداوم مورد نیاز است تا با تهدیدات پیش رو - به ویژه تهدیداتی که توانایی آن را هدف قرار میدهد - مقابله کنیم.
با این وجود جهت مقابله با تهدیدات فزاینده در حال ظهور و قدرتهای بزرگ در حال ظهور فعلی، جنگنده اف -22 کافی نبوده و نیروی هوایی به یک جنگنده نافذ دوربرد جدید برای انجام ماموریتها در مناطق مختلف از جمله منطقه پاسیفیک نیاز دارد.
بانچ و هریس در این ارتباط گفتند: واقعیت این است که دشمنان ما قابلیتهای خود را توسعه میدهند. جهت مقابله با آنها ما نیاز به یک جنگنده نافذ ضد هوایی جدید داریم که میتواند نقش بسیار مهمی در هدف قرار دادن و درگیر شدن با تهدیدات آینده در محیطهای جنگی فوق العاده سخت بازی کند. علاوه بر پیگیری قابلیتهای جدید و مدرنیزه کردن جنگندههای نسل پنجم، نیروی هوایی به دنبال گسترش قابلیتهای مهم و مدرنیزه کردن هواپیماهای نسل چهارم نیز است.
باید گفت جهت رسیدن به اهداف فوق، نیروی هوایی به بودجه لازم نیاز دارد. طرح افزایش بودجه برای این بخش جهت آمادگی مقابله با تهدیدات پیش رو، برای تصویب باید در کنگره مطرح شود. افزایش بودجه مالی ثابت برای پنتاگون (به خصوص بخش نیروی هوایی ) به رای و نظر کنگره - نهادی که وظیفه تصویب بودجه سالانه را بر عهده دارد - بستگی دارد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7016
تگ ها: