اتاق تجارت و صنایع افغانستان تاکید میکند که به دلیل نبود زیربنا، کمبود مواد خام و پیچیدگی سیستم مالیاتی روزانه دهها فابریکه در کشور ورشکست میشوند.
خان جان الکوزی معاون اول این اتاق امروز سه شنبه(۵ثور) در یک نشست خبری در کابل گفت که سکتورهای متوسط و کوچک در چند سال اخیر در کشور به شدت آسیب دیده اند.
وی گفت: به دلیل وجود نا امنی، نبود زیربنا، کمبود مواد خام و کمبود کارگر ماهر داخلی هماکنون فعالیت بیشتر از ۱۰۸ شرکت و فابریکه خصوصی متوقف شده اند.
وی اظهار داشت که این عوامل سبب شده اند که روزانه دهها فابریکه و شرکت خصوصی نیز در کشور ورشکست شده و از کار بیفتند.
آقای الکوزی همچنین با وخیم خواندن شرایط اشتغال، بیان داشت که نتیجه یک بررسی که در ربع اول سال ۲۰۱۷ از سوی اتاق تجارت و صنایع افغانستان در ولایتهای کابل، بلخ، قندهار، هرات و ننگرهار صورت گرفته نشان میدهد که شرایط کار وبار در کشور همچنان وخیم است.
به گفته وی از مجموع ۷۳۰ نهاد از سکتورهای مختلف شرکت کننده در این سروی شامل بخشهای (تولید، زراعت، صنعت، تجارت وخدمات) در پنج زون اقتصادی کشور اکثریت این شرکتها از شرایط کار وبار در کشور ابراز نارضایتی کرده اند.
وی بیان داشت که براساس این ارزیابی از مجموع این شرکتها ۷۱ درصد آنها از نبود زیربنا، ۶۰ درصد آنها از شرایط گمرک، ۵۹ درصد از نا امنی، ۶۳ درصد از سیستم پیچیده مالیاتی و ۶۶ درصد این شرکتها از عدم دسترسی به زمین شکایت کرده و این موارد را ازجمله عوامل عمده وخامت شرایط کار، و ناباوری سکتور خصوصی به آینده عنوان کرده اند.
معاون اتاق تجارت همچنین نبود امنیت جانی تاجران را از عوامل دیگری خواند که باعث آسیب پذیری شدید سکتور خصوصی مخصوصا بخش متوسط و کوچک صنعتی در کشور شده است.
وی از نهادهای امنیتی خواست که برای بهبود وضعیت امنیتی در کشور مخصوصا امنیت جانی تاجران و صنعتکاران بیشتر توجه نمایند.
در همین حال آذرخش حافظی عضو اتاق تجارت و صنایع افغانستان از تمرکز قدرت و صلاحیتها در ارگ ریاست جمهوری انتقاد کرده و بیان داشت که رئیس جمهور صلاحیتها را از وزارتهای سکتوری گرفته و فعالیت این نهادها را با کندی و چالش مواجه ساخته است.
وی گفت که نبود صلاحیتها در وزارتهای سکتوری صنعت وتجارت را در کشور با آسیبهای جدی مواجه کرده است.
آقای حافظی خاطرنشان ساخت که اگر به نهادهای سکتوری صلاحیتهای تصمیم گیری در امور مربوط شان تفویض نگردد اقتصاد وتجارت در کشور بیش از این آسیب خواهد دید.
گفتنی است، پیش از این اتحادیه سراسری صنایع افغانستان نیز از کارکرد نهادهای دولتی مخصوصا وزارت مالیه در رابطه به سکتور خصوصی کشور به شدت انتقاد کرده و تاکید کرده بود: اگر حکومت به سکتور خصوصی توجه جدی نکند این نهادها تماما ورشکست خواهند شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/6285