گرامیداشت مقام دخت رسولالله(ص) در شب و روز شهادتش را نباید تنها به عزاداری خلاصه کنیم، فاطمه الگویی بود که باید به راه و شیوه رفتارش گرامی داشته شود.
فاطمه(س) پاره تن رسول الله بود، نه صرفاً از آن جهت که دختر پیامبر خدا(ص) است. فاطمه فاطمه بود به آنچه از وی باقی ماند. فاطمه فاطمه است به آنچه دیگران از زندگیاش درس میگیرند. فاطمه فاطمه میماند به آنچه پس از صدها سال از وجودش باقی مانده و گوهری است گرانبها برای زنان مسلمان.
شاید زیباترین تفسیر از صفات و ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س) را بتوان در بیانات رهبر معظم انقلاب جستجو کرد که بخشهایی از آن در پی میآید.
چرا صدیقه؟
(صدّیق یعنی چه؟ صدّیق کسی است که آنچه را میاندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است؛ میشود صدّیق؛ (اولئک مع الذین انعم اللَّه علیهم من النبیین و الصدیقین). (صدّیقین) پشت سر (نبیین)اند.
این بزرگوار صدیقه کبری است؛ یعنی برترین زن صدیق. این صدیق بودن به بندگی خداست. اگر بندگی خدا نمیکرد، صدّیقه کبری نمیشد. اساس، بندگی خداست.)
معجزه اسلام
(فاطمه زهرا (سلاماللَّهعلیها) در عمر کوتاه خود به مقامی میرسد که سیده نساء عالمین است؛ یعنی از همه زنان بزرگ و قدّیس طول تاریخ برتر است. این چه عاملی است، این چه نیرویی است، این چه قدرت متحولکنندهی عمیق درونی است که از یک انسان در این مدت کوتاه، میتواند یک چنین اقیانوس معرفت و عبودیت و قداست و عروج معنوی بسازد؟ خود این، معجزهی اسلام است.)
مقام معنوی والای (محدثه)
(از امام صادق علیهالصّلاةوالسّلام روایت شده است که فرمود: (انّ فاطمة کانت محدّثة؛) آن بزرگوار (محدّثه) بود. یعنی فرشتگان بر او فرود میآمدند، با او مأنوس میشدند و با او سخن میگفتند. این، مشخّصهای است که روایات متعدّدی درباره آن وجود دارد. (محدّثه) بودن مخصوص شیعه هم نیست. شیعه و سنّی معتقدند که در دوران اسلام، کسانی بودهاند یا میتوانستهاند وجودداشتهباشند که فرشتگان با آنها سخن بگویند. مصداق این در روایات ما، فاطمه زهراست.
در روایت امام صادق علیهالصّلاةوالسّلام چنین است که فرشتگان الهی نزد فاطمه زهرا سلاماللهعلیها میآمدند؛ با او حرف میزدند و آیات الهی را بر او میخواندند؛ همان تعبیراتی که نسبت به مریم، علیهاسلام در قرآن هست که: (ان الله اصطفیک و طهّرک و اصطفیک علی نساء العالمین.) این عبارات را فرشتگان به فاطمه زهرا سلاماللهعلیها خطاب میکردند و میگفتند: (یا فاطمة، انّ الله اصطفیک و طهَّرک؛) خدا تو را برگزیده و پاک قراردادهاست. (و اصطفیک علی النساء العالمین؛) تو را بر زنان عالم برتری داده است.
بعد امام صادق، علیهالصّلاةوالسّلام، در همین روایت میفرماید: یکشب که ملائکه با آن حضرت مشغول صحبت بودند و این تعبیرات را میکردند، فاطمه زهرا سلامالله علیها به آنها فرمود: (ألیست المفضّلة علی نساء العالمین مریم؟) یعنی آن زنی که خدای متعال فرمودهاست (واصطفیک علی نساء العالمین) آیا مریم نیست که خدا او را بر زنان عالم برگزید؟ ملائکه در جواب، به فاطمه زهرا سلامالله علیها عرض کردند: (مریم نسبت به زنان دوران خودش برگزیده بود و تو نسبت به زنان همه دورانها -از اوّلین و آخرین- برگزیده هستی). این چه مقام معنوی والایی است!)
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5511