مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: 110 شرکت با محوریت افغانستان در منطقه آزاد چابهار به ثبت رسیده است.
(حامد علی مبارکی) در نشست مشترک مسئولان ایرانی با هیئت سیاسی و اقتصادی افغانستان در محل سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار، با اشاره به جایگاه ویژه این منطقه به لحاظ قرار گرفتن در آبراههای بینالمللی، گفت: بندر چابهار بهعلت قرار گرفتن در مرکز ثقل تجارت بینالمللی میتواند نقش ارزندهای در توسعه تجارت و ارتقاء اقتصادی کشورهای منطقه ایفاء کند.
وی اظهار کرد: کشور دوست و برادرافغانستان برای جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک همسایه عزیز و شریک راهبردی بهویژه در راستای ایجاد و توسعه روابط تجاری و ترانزیتی با افغانستان از طریق نیمه شرقی ایران مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: بندر و منطقه آزاد چابهار از حیث دسترسی به آبهای آزاد در مقایسه با سایر بنادر ایران و کشورهای منطقه، بهعنوان نزدیکترین و اقتصادیترین دروازه آبی برای افغانستان مطرح هستند و در مقابل افغانستان نیز در (قلب آسیا) اقتصادیترین دروازه ورود چابهار به کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی است.
وی سابقه نخستین همکاریهای اقتصادی منطقه آزاد چابهار و افغانستان را سال 1382 به همت شهید کاظمی وزیر فقید تجارت دولت انتقالی اسلامی افغانستان برشمرد و افزود: تاکنون 5 دوره تفاهمنامه همکاری فیمابین به امضا رسیده است که ماحصل آن به ثبت رسیدن 110 شرکت همچنین حضور 432 نفر از اتباع آن کشور بهعنوان فعالان اقتصادی است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: توسعه بندر و منطقه آزاد چابهار در راستای توسعه همکاریهای منطقهای با کشورهای همسایه بهویژه افغانستان از طریق فعال کردن کریدورهای شرق ایران به مرزهای افغانستان از برنامههای دولت جمهوری اسلامی ایران است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4642