بخش سیاسی خارجی: هر اندازه زمان میگذرد، هجمه های جهانی به آل سعود بابت سیاستهای داخلی و منطقهای دیکتاتورمآبانه این رژیم منفور و تروریست افزایش مییابد. در این میان، متعاقب آغاز منازعه عربستان و ایران بر سر اعدام شهید شیخ باقر النمر، رسانهها و احزاب غربی ضعف مواضع آل سعود در مقابل ایران را به سیاستمداران خود یادآور شده اند. این در حالیاست که آل سعود با دادن حق السکوت به کشورهای غربی و خرج کردن دلارهای نفتی خود به پای آمریکا و کشورهای اروپایی همچنان در سایه حمایت آنها به جنایاتش در منطقه ادامه میدهد. (بیلد) پرتیراژترین روزنامه آلمان در مطلبی با تیتر (عربستان سعودی جز نفت، خرما و تروریسم چیز دیگری ندارد)، نوشت: چندین دهه است که خاندان آل سعود یا (دوستان قاتل) ما به غرب حق السکوت میدهند.(یولیان رایشلت) نویسنده این گزارش افزوده است: اگر بخواهیم یک جمعبندی از عربستان سعودی داشته باشیم، درمی یابیم دره سیلیکون کالیفرنیا نماد فنآوری و نوآوری در جهان است و همزمان دره سلفیهای عربستان سعودی نماد ترور و ارتجاع گرایی است که با درآمد چندین میلیارد دلاری نفت از رادیکالیسم و آدمکشی حمایت میکند. نویسنده با طرح این پرسش که چرا سعودی همچنان دوست ما هستند؟ نوشته است: خاندان آل سعود از چند دهه پیش به ما رشوه میدهد و همزمان برای صادرکردن کابوس افراطی گرایی پول صرف میکند.
ریاض در سراسر جهان به انجمنهای افراطی، مراکز دینی تحت حمایت خود، روزنامهها و سایتهای مجازی کمک میکند تا آن نوع از ایدئولوژی را که در سوریه علیه آن مبارزه میکنیم، تقویت کند.بیلد نوشته است: دوستان سعودی ما چند قرن است هیچ دستاوردی که موجب پیشرفت جهان شود نداشته اند و فقط نفت، خرما و افراطی گری صادر کرده اند..این روزنامه آلمانی با اشاره به اینکه ماه سپتامبر 2015 صدها نفر در مراسم حج در مکه کشته شدند، افزود: سعودیها به خاطر فساد و اقتصاد خویشاوندسالاری حتی قادر به سازماندهی مناسب برگزاری مراسم زیارتی حج نیز نیستند.نویسنده با انتقاد از
اعدامهای گروهی در عربستان و به شهادت رساندن آیت الله (نمر باقر النمر) رهبر شیعیان این کشور و سکوت غرب در برابر این اقدامات آل سعود، نوشت: سعودیها دوستان قاتل ما هستند. با اعدام دستجمعی 47 نفر که به دست متحد وحشتناک ما انجام گرفت از واشنگتن تا برلین در قبال این اقدام سعودیها سکوت اختیار کرده اند.از سوی دیگر، معاون رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان با تاکید بر اینکه ریاض باید به سوی شیعیان دست دوستی دراز کند، نادیده گرفتن این گروه از طرف آل سعود را رویکردی ناموفق دانست. "رالف موتسنیچ" معاون رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان در گفتگو با رادیو آلمان با توجه به تشدید تنشها بین عربستان و ایران بعد از اعدامهای جمعی از جمله اعدام شیخ نمر و اینکه اوضاع تا چه اندازه خطرناک است گفت: در هر صورت مرحله جدیدی از تنشها همچنین از طریق قطع مناسبات دیپلماتیک بین دو کشورآغاز شده است.این سیاستمدار آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو به رویکرد افراط گرایانه و سختگیرانه حاکم جدید عربستان نسبت به حاکمان سابق آل سعود انتقاد وارد کرده و گفت: من متاسفم که مثلا حالا در یمن به صورت گسترده علیه مردم غیر نظامی جنگ هدایت میشود و من بر این عقیده ام که باید این مسائل آشکارا بیان شود.وی همچنین اظهار داشت که در ماهها و سالهای اخیر دیگر کسی در آلمان حرف از شریک استراتژیک درباره عربستان نزده است و مناسباتی انتقاد آمیز شکل گرفته که مفهوم شراکت استراتژیک در آن کاهش یافته است.این سیاستمدار بلند پایه آلمانی همچنین از آلمان خواست که به یک رویکرد همراه با محدودیت و قید و شرط در قبال عربستان بخصوص در ارسال تسلیحات پایبند باشد.پایگاه آمریکایی پولیتیکو موضوع را از ابعاد دیگری مدنظر قرار داده است. پولیتیکو در این خصوص نوشته است تصمیم عربستان برای به وجود آوردن چنین بحرانی دستکم با هدف وادار کردن آمریکا به جانبداری از این کشور صورت گرفته است. حمایت از عربستان در مقابل ایران، راهی برای آسیب زدن به منافع آمریکا است.