رابرت فیسک مینویسد: عربستان دقیقا مثل داعش رفتار میکند، همه دیدیم که داعش چگونه به اتهام ارتداد سنیها و شیعیان و مسیحیان را در عراق و سوریه گردن زد. اعدام شیخ نمر دقیقا به همان شیوه انجام شد، اگر نمر به دست داعش میافتاد دقیقا به همین شیوه او را میکشتند.
روزنامه ساندی تایمز، در گزارشی که در بالای آن عکس سلمان را داشت و عنوان "آیا این شاه خاندان آل سعود را از بین میبرد؟" به مساله اعدام 47 شهروند عربستانی از جمله شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعی پرداخته و مینویسد: (فریاد اعتراضی معترضین بر سر قتل نمر النمر سراسر خاورمیانه را درنوردید و بعضی از آنها به تهدید آل سعود پرداختند.)
این روزنامه سپس به اظهارات نوری مالکی، نخست وزیر سابق عراق اشاره میکند و مینویسد: (مالکی اعدام شیخ نمر النمر را با اعدامهایی که صدام حسین، رهبر حکومت بعثی در قرن گذشته میلادی انجام میداد، مقایسه کرد. مالکی تاکید کرد که آل سعود با این رفتارهایش به زودی سرنگون خواهد شد و دیگر جایی برای آن در عربستان نخواهد بود.)
ساندی تامیز سپس مینویسد که ایران، دشمن قدیمی عربستان در منطقه تاکید کرده که اعدام النمر جنایت است و بخش کوچکی از جنایتهای خانواده خائن حاکم بر عربستان است. هنوز یک سال از دوران حکومت ملک سلمان 80 ساله نگذشته اما با این وجود این یک سال بدترین سال در تاریخ عربستان محسوب میشود. جهان غرب اکنون درک میکند که اندیشه وهابی که عربستان بر اساس آن پایه ریزی شده دلیل اصلی تندروی است که سراسر منطقه را در نوردیده است.
این روزنامه انگلیسی سپس تاکید میکند که دلایل و نشانههای بسیاری وجود دارد که نشان میدهد در درون خانواده آل سعود به دلیل سیاست های تبعیض آمیزی که ملک سلمان و پسر دردانه اش محمد که در حال حاضر علی رغم سن پایینش که 30 سال بیشتر نیست، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد شده، مشکلات و اختلافاتی به وجود آمده است.
در همین رابطه رابرت فیسک در یادداشتی که در روزنامه "ایندیپندنت اف ساندی" منتشر کرده به همین موضوع پرداخته است و مینویسد: (اعدامها در عربستان شبیه اعدامهای داعش است بنابراین غرب میخواهد چه کند؟)
فیسک همچنین مینویسد: (تا کنون سابقه نداشته که کشوری ابتدای سال را با اعدام شروع کند، امارات متحده عربی، کشور مجاور عربستان دقیقا خلاف آن عمل کرده است. برای همین چرا نباید بگوییم کارهای حکومت عربستان شباهتی به کارهای داعش ندارد. این که عربستان برای توجیه اعدامها از بخش هایی از قرآن استفاده میکند نشان میدهد که دقیقا همان شیوه داعش را در پیش گرفته است.)
فیسک تاکید میکند، شاید آل سعود خود تمایل چندانی به انجام چنین اعدامهایی نداشته باشد اما فقط میخواهد ایران و شیعیان در سراسر جهان را تحریک کند تا درگیری طایفهای شدیدی، بدتر از آن چه داعش انجام میدهد در بگیرد. آن چه "مکبث" میگوید که خون خون میآورد در رفتار عربستانی ها صادق است، عربستان در حالی ادعای رهبری مبارزه با تروریسم را یدک میکشد که باکی ندارد خونهای بیگناه بسیاری چه از شیعه چه از سنی ریخته شود. عربستان دقیقا مثل داعش رفتار میکند، همه دیدیم که داعش چگونه به اتهام ارتداد سنیها و شیعیان و مسیحیان را در عراق و سوریه گردن زد. اعدام شیخ نمر دقیقا به همان شیوه انجام شد، اگر نمر به دست داعش میافتاد دقیقا به همین شیوه او را میکشتند.
ساندی تلگراف نیز در یادداشتی با عنوان "نمر النمر: روحانی پر جرات عربستانی" به موضوع اعدام این روحانی مبارز و اصلاح طلب عربستان پرداخت و نوشت: دولت عربستان وقتی که نمر النمر برای خانواده حاکم در عربستان مشکلات ایجاد کرد و به مخالفت علنی با حکومت آل سعود در سال 2011 برخواست اقدام به بازداشت او کرد. او همیشه منشا نگرانی مقامات ریاض در شرق عربستان که عموما شیعه مذهب هستند، بوده است. این روحانی 56 ساله در زمان حیاتش خواستار تشکیل جبهه مخالفی در منطقه عوامیه شده بود. عوامیه یکی از مناطق فقیرنشین در استان قطیف است که خواستگاه اصلی مخالفان شیعی عربستان محسوب میشود که به دلیل اعتراض علیه تبعیضهای اجتماعی و دینی و سیاسی حکومت آل سعود متشنج بوده است.
ساندی تلگراف همچنین مینویسد: سال 2009 سال آغاز تنش حقیقی میان نمر و خاندان آل سعود است او در این سال خواستار جدایی استانهای قطیف و احسا و انضمامشان با مناطق شیعه نشین بحرین و تشکیل کشور واحد شیعی شده بود. او بارها به آل سعود هشدار میداد اگر خون ریزیهای خود را متوقف نکند، تاج و تختشان را از دست خواهد داد که این مساله باعث تشدید تنشها با خانواده سلطنتی شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4616