در تازه ترین اطلاعاتی که از آرشیو افشاگر برنامه جاسوسی امریکا انتشار یافته است، کشورهای افغانستان، چین، روسیه، ایران، پاکستان و کوریای شمالی در لیست مهمترین اهداف برنامههای جاسوسی (سازمان امنیت ملی امریکا) قرار گرفته است.
به گزارش انصار به نقل از (دویچه وله) فهرستی محرمانه از اسناد آژانس امنیت ملی امریکا نشان میدهد که کشورهای افغانستان، چین، روسیه، ایران، پاکستان و کوریای شمالی در لیست مهمترین اهداف برنامههای جاسوسی (سازمان امنیت ملی امریکا) قرار گرفته است.
همچنین در این فهرست انتشار یافته کشورهای مختلف اتحادیه اروپا و آلمان نیز دیده میشود.
در این فهرست هدفگذاریهای آژانس امنیت ملی امریکا بر حسب (بیشترین) و (کمترین) اهمیت اهداف جاسوسی دستهبندی میشود.
به گزارش اشپیگل آنلاین، آلمان در کنار فرانسه و جاپان جزو هدفهای سطح متوسط جاسوسی برای آژانس امنیت ملی امریکا طبقهبندی شده است.
اما کشورهایی که در راس فهرست هدفهای جاسوسی آژانس امنیت ملی امریکا قرار دارند، عبارتند از: چین، روسیه، ایران، پاکستان، کوریای شمالی و افغانستان.
از سوی دیگر بر اساس فهرست منتشر شده کشورهایی نظیر کامبوج، لائوس و ویتنام از درجه اهمیت کافی برای انجام اقدامات اطلاعاتی امریکا برخودار نبودهاند. همچنین برخی از کشورهای اروپایی مانند فنلاند، کرواسی، دانمارک و جمهوری چک نیز در کانون توجه فعالیتهای جاسوسی امریکا قرار نداشتند.
در اوایل ماه جون امسال ادوارد اسنودن، کارمند پیشین آژانس امنیت ملی امریکا اسنادی را منتشر کرد که پرده از برنامههای جاسوسی و مراقبت گسترده این آژانس در شبکه انترنت برداشت. از آن زمان تاکنون به دفعات جزییات بیشتری درباره اسناد آژانس امنیت ملی امریکا در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
اسناد منتشر شده از سوی کارمند پیشین آژانس امنیت ملی امریکا همچنین تایید میکند که اتحادیه اروپا نیز از جمله هدفهای جاسوسی این آژانس بوده است. بر طبق این اسناد قرار بوده در شش موضوع مرتبط با این اتحادیه تحقیقاتی به عمل آید. این موضوعات در حیطه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ثبات اقتصادی و داد و ستدهای بینالمللی این اتحادیه خلاصه میشود.
اسنودن هم اکنون به طور موقت به روسیه پناهنده شده است؛ مسئلهای که امریکا آن را دلسرد کننده و ناامیدکننده دانسته و موجب بر هم خوردن ملاقات رئیسان جمهور دو کشور روسیه و امریکا شده است.
برخی کارشناسان معتقدند مسئله اعطای پناهندگی به اسنودن زمینه ساز وقوع جنگ سرد جدیدی بین این دو کشور خواهد شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/460