درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-03  |  2024-11-23  |  بروز شده در: 1403/09/03 - 12:52:2 FA | AR | PS | EN
اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید            کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران            جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی             تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف            برف‌باری توام با باد تند درسالنگ            مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند             اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند            تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا            سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد             روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو            اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند            با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد            جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان            آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین            سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است            






تاریخ نشر: 1394/7/15 - 11:12:02
تعداد بازدید: 1339
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اروپا و مهاجران سوری
پرستیژ منجیانه در بحران خودساخته
پرستیژ منجیانه در بحران خودساخته

سعید سبحانی
کشورهای غربی و به ویژه آمریکا طی یک دهه گذشته سیاست‌های مداخله گرانه‌ای را در حوزه خلیج فارس و خاورمیانه در پیش گرفته اند که ثمره آن دو جنگ بزرگ افغانستان و عراق و همچنین به تنش کشیده شدن اوضاع سوریه، یمن، لبنان و... است. هرچند غربی‌ها مدعی بودند این سیاست‌ها در نهایت میتواند امنیت اروپا و آمریکا را تضمین کند اما نتایج این حملات چیز دیگری را مطرح میکند. امروز خاورمیانه به کانون ظهور و بروز گروه‌های افراط گرایی تبدیل شده است که مدیریت آن‌ها از دست غرب خارج شده است و هر ازچندگاهی شاهد هستیم که این گروه‌های افراطی حملات تروریستی را در قلب پایتخت‌های اروپایی انجام میدهند.
از سوی دیگر امروز اروپا با یک بحران خودساخته دیگر نیز روبه روست که به شدت  برای غربی‌ها هزینه بر است. بر اثر ایجاد جنگ و تنش در خاورمیانه بسیاری از مردم کشورهای منطقه به ویژه سوری‌ها در حال مهاجرت به اروپا هستند. این مهاجرت از یک سو می‌تواند تبعات مالی متعددی برای غرب داشته باشد و از سوی دیگر میتواند بحران‌های امنیتی را برای این کشورها پدید بیاورد.
برای مثال آژانس اروپایی نظارت بر مرزها موسوم به (فرونتکس) از ورود 630 هزار مهاجر غیرقانونی به اروپا از آغاز سال جاری میلادی تاکنون خبر داد.  (فابریس لگری) رئیس آژانس اروپایی نظارت بر مرزها طی مصاحبه‌ با گروه خبری (ابرا) در اظهاراتی اعلام کرد: (حدود 360 هزار نفر از آغاز سال جاری میلادی تاکنون به صورت غیرقانونی وارد اروپا شده‌اند.)وی افزود: (ما تا پایان سپتامبر حدود 630 هزار عبور غیرقانونی از مرزها را به ثبت رسانده‌ایم و درنظر داریم حدود 60 هواپیما برای بازگرداندن مهاجران غیر قانونی اجاره کنیم در حالی که طی سال گذشته برای این منظور 39 هواپیما اجاره کرده بودیم.)بحران مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا طی ماه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته و به یکی از دغدغه‌‌های سیاستمداران تبدیل شده‌ است. هزاران تن از اتباع کشورهای بحران‌زده در تلاش برای ورود به کشورهای اروپایی هستند و هر روزه شمار زیادی پناهجو که اکثریت آنها را سوریها، عراقی، افغانی و بعضا آفریقایی تشکیل می‌دهند، راه اروپا را در پیش می‌گیرند تا خود را از جنگ‌ها و اوضاع نامناسب حاکم بر کشورهای متبوعشان خلاص کرده و زندگی جدیدی را در پیش بگیرند.
در این میان جایگاه آلمان بسیار قابل توجه است چرا که بسیاری از مهاجران خواستار ورود به این کشور و اتریش هستند. طی هفته‌های گذشته در رکوردی بی‌سابقه هزاران پناهجو به طور عمده از سوریه، عراق و افغانستان وارد اروپا شده‌اند و در مسیر مهاجرت صدها تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند و این در حالی‌است که پیش‌بینی می‌شود سیل مهاجرت‌ها به این قاره همچنان رو به گسترش باشد.
  بنابر اعلام سازمان ملل نیز، طی سال جاری میلادی بیش از نیم میلیون مهاجر و پناهجو با عبور از دریای مدیترانه خود را به اروپا رسانده‌اند.
بر اساس گزارش آماری کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان، بیش از 500 هزار مهاجر و پناهجو طی سال 2015 میلادی با گذر از دریای مدیترانه وارد اروپا شده‌اند که از این تعداد 383 هزار نفر  خود را به یونان و 129 هزار نفر خود را به ایتالیا رسانده‌اند.
بنابه گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان، طی سال جاری همچنین حدود  2980 نفر در مسیر‌های دریایی مهاجرت به اروپا به ویژه از طریق دریایی مدیترانه جان خود را از دست داده‌ یا ناپدید شده‌اند.
بحران مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا اخیرا به یکی از دغدغه‌‌های سیاستمداران تبدیل شده‌ و هر روز هزاران پناهجو به امید بهبود شرایط زندگی و آینده خود راه مهاجرت به این قاره را در پیش می‌گیرند و این در شرایطی است که شمار زیادی از آنان شامل زنان و کودکان در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند.
پدیده مهاجرت به کشور آلمان که زمانی سرعت متعادلی داشت، این روزها به کابوسی گیج‌کننده تبدیل شده است. ساکنان شهرهای مختلف آلمان تلاش می‌کنند خود را با موج بزرگ مهاجران خاورمیانه تطبیق دهند. 
پیش‌بینی می‌شود 800000 پناهنده در سال جاری وارد آلمان شوند. این درحالی‌است که این کشور تنها در ماه سپتامبر پذیرای بیش از 200000 مهاجر بود. ثبت‌نام ابتدایی به‌موقع پناهجویان بدلیل افزایش تعداد آن‌ها، تقریباً غیرممکن شده است. برخی از مهاجران یک مرکز پناهندگی در برلین، که ناچار هستند شب را بدون سرپناه به صبح برسانند، می‌گویند 25 روز است که در نوبت ثبت‌نام هستند. تأمین نیازهای اولیه پناجویان نیز یکی دیگر از چالش‌های جدی دولت آلمان است.کشوری که زمانی بدلیل نظم و کارآیی مشهور بود، اکنون بر اثر هجوم مهاجران با کابوسی جدی روبروست.
البته همین مهاجرت گسترده باعث شده است تا دولت‌های غربی از این آب گل آلود ماهی گیری کنند و خود را ناجیان مردم منطقه نشان دهند اما در حقیقت امر مسئول اصلی ایجاد بحران در خاورمیانه و به تبع آن غیر قابل زندگی شدن این مطنقه سیاست‌هایی است که غرب در یک دهه گذشته در پیش گرفته است. این موضوعی است که حتی سناتور جان مک کین آمریکایی نیز نسبت بدان اذعان دارد.
جان مک کین سناتور آمریکایی در سخنانی در سنا تصریح کرد: بحران کنونی که الآن با آن روبه‌رو هستیم، بحران مهاجرت نیست، این خروج دسته جمعی آوارگانی است که دولت اوباما برای سالها حاضر به رسیدگی به وضعیت آنها نشده است.بر اساس برآورد سازمان ملل، طی دو سال آینده بیش از 850 هزار مهاجر خاورمیانه به‌دنبال پناهندگی در اروپا خواهند بود.این سناتور جمهوریخواه در ادامه افزود: بحران انسانی اخیر، نتیجه قابل پیش‌بینی سیاست‌های باراک اوباما بوده است.مک کین از حامیان اصلی آموزش تروریست‌های سوری است که بارها خواستار سرنگونی دولت بشار اسد شده است.کاخ سفید پیش از این اعلام کرده است که در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای مشارکت در کاهش بحران مهاجرت از خاورمیانه به اروپا است.
اکنون نیز باید گفت راه حل چالش مهاجرت بستگی به برنامه‌ها و سیاست‌هایی دارد که آمریکا و دیگر دولت‌های اروپایی در قبال خاورمیانه اخذ میکنند. ثبات و امنیت در منطقه و توسعه اقتصادی و سیاسی میتواند بسیاری از چالش‌ها در این زمینه را از بین ببرد و در عوض توسعه دخالت‌های نظامی به بحرانی‌تر شدن اوضاع دامن میزند. در چنین شرایطی غرب اگر همچنان به دنبال سیاست‌های هژمونیک خود در خاورمیانه باشد اوضاع از این نیز فاجعه بار‌تر خواهد شد. دیر نیست زمانی که داعش و دیگر گروه‌های تروریستی دست پرورده غرب اسلحه‌های آمریکایی خود را به سمت پایتختهای اروپایی نشانه بروند و امنیت را از قاره سبز سلب کنند. داعش مولود شوم سیاست‌های غرب در منطقه است و تا زمانی نیز که همچنان آمریکایی‌ها خواهان حضور این گروه‌ها در منطقه باشند حتی حملات نظامی و هوایی نیز نمی تواند مرهمی بر این زخم کهنه باشد. اغلب این گروه‌های تروریستی از سوی کشورهایی همچون عربستان و پاکستان تغذیه فکری و مالی میشوند که هم‌پیمان جدی غرب هستند و اکنون این سئوال جدی پیش میآید که آیا واقعا آمریکا و ائتلاف غرب توانایی مقابله با داعش را ندارد و یا اینکه همچنان تمایل دارد این گروه‌ها به ناامن‌سازی کشورهای منطقه ادامه دهند؟ چگونه میتوان باور کرد اروپا برنامه‌هایی برای میزبانی از مهاجران سوری دارد در حالی که خود غرب عامل بحران بزرگ در سوریه است؟!

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4278






*
*

*



نیز بخوانید

کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تخریب شدن سه خانه مسکونی در نتیجه انفجار ۲۲ گلوله

اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید

کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران

جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی

تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف

برف‌باری توام با باد تند درسالنگ

مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند

اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند

تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا

سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد

روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو

اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند

با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد

جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان

آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین

سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است

برنامه‌های آموزشی ایران برای کارمندان حکومت طالبان

کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ

زالوژنی جنگ جهانی سوم را آغاز شده می داند

گیتس از نامزدی وزارت عدلیه دولت ترامپ انصراف داد

طبق اصول اسلامی به حمایت از رسانه‌ها ادامه می‌دهیم

خشونت‌ نظامیان لهستانی با پناهجویان افغان

هنوز نمی‌فهمم که چرا توپ طلا را به من ندادند

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.