گزارش شش ماه نخست امسال کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان نشان میدهد که نیروهای دولتی بیشتر از افراد گروه طالبان عامل خشونت علیه روزنامه نگاران هستند.
براساس قضایای که این کمیته در شش ماه نخست آنرا ثبت کرده، نیروهای دولتی در خشونت علیه روزنامه نگاران ۲ درصد از طالبان پیشی گرفته اند و مهمترین عامل خشونت علیه خبرنگاران شناخته شده اند.
در گزارش این کمیته آمده است که در شش ماه نخست سال روان میلادی ۳۹ قضیه خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است که ۵۲ درصد این خشونت را ماموران دولتی انجام داده و ۵۰ درصد هم طالبان مرتکب این خشونت شده اند.
نجیب الله شریفی، رییس کمیته مصونیت خبرنگاران میگوید که از ۳۹ قضیه خشونت ثبت شده، ۲۵ خبرنگار توسط ماموران دولت مورد تهدید و خشونت قرار گرفته اند.
آقای شریفی، افزود که ۵۰ درصد افراد مسلح ناشناس و ۹ درصد هم زورمندان محلی مسوول خشونت علیه خبرنگاران شناخته شده اند.
به گفته آقای شریفی، از زمانیکه کمیته مصونیت خبرنگاران آغاز به کار کرده است این بلند ترین رقمی است که ماموران دولت مسوول خشونت علیه خبرنگاران شناخته میشوند.
شریفی در جریان نشر این گزارش گفت: ”در شش ماه نخست امسال یک خبرنگار کشته شده است و چهار نفر دیگر نیز زخمی شده اند.۳۰ نفر لت وکوب شده، ۵ خبرنگار دیگر بازداشت شده و ۹۰ تن دیگر با تهدیدهای گوناگون روبرشده اند.‟
هر چند او تایید کرد که رقم خشونت ثبت شده در شش ماه نخست سال ۲۰۱۵ در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته کاهش ۴۳ درصدی را نشان میدهد اما گفت که رقم خشونت علیه روزنامه نگاران هنوز هم در افغانستان یکی از نگرانیهای عمده است.
کمیته مصونیت خبرنگاران گفته است که برای کاهش خشونت علیه خبرنگاران، رفتار با روزنامه نگاران در نصاب آموزشی نیروهای امنیتی گنجانده شود.
واکنش نمایندگی اتحادیه اروپا
فرانز مایکل میلبن، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در واکنش به نشر این گزارش گفته که آزادی رسانهها برای دموکراسی حیاتی است و حمله به خبرنگاران حمله به آزادی بیان در افغانستان است.
آقای میلبن گفته است: ”اینکه دولت افغانستان بیشترین رقم خشونت علیه خبرنگاران را انجام داده، نگران کننده است، دولت باید به منظور به دادگاه کشانیدن عاملان تهدید، حمله و قتل روزنامه نگاران تلاش نهایی انجام دهد، حمله بالای رسانهها متوقف شود.‟
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4079