رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا طی سفری به افغانستان تاکید کرد، توافقنامه امنیتی میان واشنگتن و کابل تعیینکننده حضور نظامی نیروهای ائتلافی ناتو در افغانستان بعد از سال 2014 میلادی است، و باید تا اکتبر سال جاری میلادی محقق شود. وی گفته است که اگر توافقنامه امنیتی میان امریکا و افغانستان امضا نشود، بعید است که ناتو و یا هر کدام از متحدان آن نظامیان خود را بعد از سال 2014 میلادی در افغانستان نگه دارند. صحبتهای جنرال امریکائی در حالی مطرح میشود که واشنگتن بر خلاف قانون و حفظ استقلالیت افغانستان، خواهان اعطای مصؤنیت قضائی نیروهای امریکائی در افغانستان میباشد.
واقعیت این است که عوام فریبی مقامات غربی در خصوص افغانستان همچنان ادامه دارد. این عوام فریبی تحت تاثیر عوامل مختلف تقویت شده است. هر اندازه به سال 2014 یعنی زمان خروج نیروهای خارجی از افغانستان نزدیکتر میشویم، شاهد اتخاذ مواضع دوپهلو از سوی مقامات غربی هستیم. این مواضع قبلا نیز از سوی فرماندهان ایالات متحده امریکا و ناتو اتخاذ شده است با این حال طی ماههای آتی بیشتر شاهد اتخاذ مواضعی از این دست خواهیم بود.
(جوزف دانفورد) فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان نیز ضمن مخالفت با (گزینه صفر)، بیان داشت که خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان به دستاوردهای امریکا در افغانستان آسیب وارد میکند. این مقام نظامی امریکا در تازهترین اظهارات خود بیان داشت که حتی بحث در مورد خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان، به مأموریت نظامی امریکا در افغانستان آسیب میرساند. دو روز پیش (جان آلن) فرمانده سابق نیروهای خارجی در افغانستان نیز ضمن هشدار نسبت به خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان اظهار داشته است که عملی شدن این طرح، تبعات منفی در پی خواهد داشت.
این موضع گیریها در حالی است که بعد از گذشت 12 سال جنگ و درگیری و کشته شدن هزاران بیگناه به بهای جنگ با تروریزم، اینک مقامات امریکایی خواهان مذاکره و دور یک میز نشستن با تروریستان دیروزی میباشند! این در حالی است که هدف از حضور نظامیان خارجی در افغانستان مبارزه با تروریست عنوان شده است. در اینجا باید از امریکائیان پرسیده شود که اگر طالبان تروریست هستند، چرا باید با تروریستان مذاکره نمود؟ و اگر تروریست نیستند، پس چه نیازی برای ادامۀ حضور نیروهای نظامی خارجی برای بعد از سال 2014 در افغانستان است؟
در این میان مقامات دولتی و پارلمانی کشور نباید در برابر هر برنامۀ غرب در کشور سکوت کنند و حتی باید در برابر اندک کسانی که موافق حضور بلند مدت غرب در کشور هستند موضع گیری کنند. خارجیان در افغانستان در تلاش هستند تا برای خود مصئونیت قضائی قائل شده تا هر کاری دلشان خواست انجام دهند. این در حالیاست که نیروهای ناتو در بعضی مواقع سبب کشته شدن زنان و کودکان مظلوم در افغانستان شده اند.حامد کرزی رئیس جمهور کشور در خصوص مشکلات احتمالی پیش رو در ارتباط با مسئله حساس مصئونیت نظامیان امریکایی یا نیروهای ناتو مستقر در افغانستان از پیگرد قضائی پس از سال دو هزار و چهارده هشدار داده است. لذا لازم است تا رئیس جمهوری از مواضع بر حق خود عقب نشینی ننموده و اثیر فشارهای سیاسی نشوند. و بر همۀ سیاستمداران و مسؤولان کشور است تا در این زمینه استقلالیت و مشروعیت نظام و کشور را در نظر گیرند و کاری نکنند تا خدای ناکرده خشم خداوند و بندگان مسلمانش دامنگیر آنان شود.
نویسند: علیرضا صادقی
سرمقاله شماره 97 روزنامه انصار
تاریخ: 1392/5/2
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/363