به دنبال کشته شدن خلیل الرحمن حقانی؛ سرپرست وزارت مهاجرین حکومت طالبان توسط داعش، اوراسیا تایمز، رسانهای هندی گزارش داده است که «داعش در افغانستان جسورتر شده است.
اوراسیا تایمز، رسانهای هندی با نشر مقاله تازهای اعلام کرده است: «بمبگذاری انتحاری در وزارت مهاجرین افغانستان در کابل جان خلیل الرحمن حقانی؛ سرپرست این وزارتخانه را گرفت. این حمله که توسط داعش انجام شد، بر گستردگی و قدرت روزافزون یکی از خطرناکترین گروههای تروریستی که امروز در افغانستان فعالیت میکند، تاکید دارد.»
این مقاله به حمله داعش در افغانستان و امنیت شکننده این کشور پرداخته و به گفته این رسانه داعش با قبول مسئولیت این حمله این پیام خطرناک را ارسال کرد: «مبارزه افغانستان با افراطگرایی هنوز به پایان نرسیده است و وعدههای طالبان در مورد امنیت همچنان پوچ است.»
اوراسیا تایمز گفته است: «این ترور یادآور این است که علیرغم تلاشها برای نمایش تصویری از کنترول و ثبات، افغانستان همچنان یک مکان ناآرام و خطرناک است. ادعای طالبان مبنی بر پاکسازی کشور از وجود گروههای تروریستی خارجی و داخلی به طور فزایندهای نادرست به نظر میرسد؛ چرا که داعش همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد، مقامات ارشد طالبان را هدف قرار میدهد و در میان دستگاه شکننده دولتی اختلاف ایجاد میکند.»
این مقاله افزوده: «ترور حقانی از سوی داعش، جسارت استراتژیک و قدرت رو به رشد این گروه را برجسته میکند. گروهی که با وجود جوانی خود را به عنوان یک دشمن بزرگ برای طالبان تثبیت کرده است.»
داعش برخلاف القاعده که به صورت مخفیانه عمل میکند به دنبال گسترش حملات خود و بیثبات کردن بیشتر افغانستان است.
اوراسیا تایمز میافزاید که انتخاب حقانی به عنوان یک هدف، تصادفی نیست. او یک شخصیت برجسته در حکومت طالبان بود و ترور او پیامی را هم به طالبان و هم به جامعه جهانی ارسال کرد مبنی بر اینکه داعش فقط یک گروه حاشیهای نیست؛ بلکه یک گروه جدی و توانمند است: نیرویی که میتواند به قلب حکومت ضربه بزند.
اوراسیا تایمز در بخش دیگری از این مقاله به وجود اختلافات درون گروهی طالبان نیز اشاره می کند که توانایی آنها را برای ارائه یک جبهه متحد در برابر تهدیدهای خارجی پیچیده میکند.
اوراسیا تایمز در ادامه تصریح کرده که ترور خلیل حقانی نشانهای واضح از چالشهای فزاینده است که افغانستان تحت حاکمیت طالبان با آن از سوی داعش مواجه است. این حمله شکست طالبان در تامین امنیت رهبران خود را برجسته میکند. باید گفت که با تشدید اختلافات داخلی در طالبان و افزایش تهدیدهای خارجی آینده افغانستان همچنان نامشخص است.
روزنامه اوراسیا تایمز پیش از این نیز در گزارش خود گفته بود که ۲۳ گروه بزرگ تروریستی در افغانستان زیر کنترول طالبان فعالیت دارند.
در این گزارش از تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان، القاعده، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی ازبکستان، تحریک طالبان تاجکستان و گروه بلوچ راجی آجوی سنگر نام برده شده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/34872