درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 12:50:5 FA | AR | PS | EN
ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            






تاریخ نشر: 1403/09/15 - 01:34:4
تعداد بازدید: 336
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین
 افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین

رسانه خارجی دیپلومات در یک گزارش تازه نوشته است که، چین تعامل با افغانستان تحت کنترول حکومت طالبان را به خاطر موقعیت ژئواستراتیژیک افغانستان و چشم دوختن به مسائل اقتصادی این کشور به شدت افزایش داده است.

به گزارش انصار، نشریه دیپلومات در گزارش خود آورده که، در 23 نومبر 2024، قطاری با 55 واگن حامل کالا وارد شهر مزارشریف افغانستان شد. این قطار سفر خود را از نانتونگ در ولایت جیانگ سو چین آغاز کرد و از قزاقستان و ازبکستان گذشت و 22 روز طول کشید تا به مقصد برسد. این اولین قطار مستقیم بین دو کشور پس از همه گیری کووید 19 بود و در سفر برگشت به چین، این قطار کالاهای افغانستان را حمل می‌کرد.

روابط اقتصادی افغانستان زیر کنترول طالبان و چین در حال گسترش است. تجارت دو طرفه در سال 2023 به 1.3 میلیارد دالر رسید که 125 درصد افزایش نسبت به سال های گذشته نشان می دهد. بر اساس توافقنامه امضا شده بین حکومت طالبان و چین، از اول دسمبر 2024، محصولات افغانستان به طور 100 درصد بدون عوارض گمرکی به بازار چین صادر می‌شوند.

جدای این، چین نماینده ویژه خود برای افغانستان، یو شیائوونگ را برای مشورت با اسلام آباد، کابل و دوشنبه فرستاد. یوئه در 19 نومبر با مقامات پاکستانی دیدارهایی داشت. این دیدار در حالی برگزار شد که روابط میان پاکستان و افغانستان به دلیل اتهامات تروریستی فرامرزی پرتنش بود. چین مانند گذشته سعی کرد تنش بین دو همسایه خود را کاهش دهد. یو در افغانستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان دیدار کرد. یو همچنین افغانستان را به نشست وزیران خارجه کشورهای همسایه دعوت کرد.

بر اساس گزارش‌ها، چین اولین کشوری بود که سفیر خود را به افغانستان تحت حاکمیت طالبان فرستاد و از حکومت طالبان سفیر پذیرفت، هرچند که هنوز به طور رسمی رژیم طالبان را به رسمیت نشناخته است.

در کنار چین، سایر کشورهای منطقه همچون روسیه، ایران و هند نیز تعامل خود را با طالبان افزایش داده اند. هدف این کشورها تامین منافع خود با پیش بینی تغییرات غیرمنتظره در سیاست ایالات متحده در قبال افغانستان در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.

در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ (2017-2021)، دولت ترامپ توافق نامه صلحی را با طالبان امضا کرد تا در نهایت نیروهای امریکایی را از افغانستان خارج کند. اما؛ بعداً ترامپ نحوه خروج نیروهای امریکایی توسط دولت بایدن از افغانستان در آگست 2021 را به شدت محکوم کرد و آن را "شرم آورترین لحظه" در تاریخ ایالات متحده خواند.

تأثیر انتخاب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 امریکا، ممکن است نگرانی‌هایی را برای برخی کشورها ایجاد کند. با این حال، انتظار می‌رود سیاست چین در افغانستان بدون تغییر باقی بماند، همانطور که پس از حوادث آگست 2021، زمانی که طالبان دولت وقت را توسط ایالات متحده سرنگون کرد و نام کشور را از جمهوری اسلامی افغانستان به امارت اسلامی افغانستان تغییر دادند، باقی بماند.

منافع کلیدی چین در افغانستان مربوط به امنیت است. هدف آن جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست هایی است که منافع آن و شرکای آن در طرح کمربند و جاده (BRI) را تهدید می کنند. به ویژه، چین می خواهد تضمین کند که جدایی طلبان اویغور پناهگاه هایی در افغانستان پیدا نکنند.

علاوه بر این، چین قصد دارد منابع دست نخورده افغانستان را استخراج کند و نفوذ ژئوپلیتیکی خود را گسترش دهد. چین به عنوان یک همسایه و قدرت جهانی، می خواهد در بهبود معیارهای زندگی مردم افغانستان سهم اقتصادی داشته باشد. مهمتر از همه، چین تشخیص می دهد که موقعیت ژئواستراتژیک افغانستان برای اجرای BRI بسیار مهم است. «دو کریدور از شش دالان توسعه یافته تحت BRI، کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) و کریدور اقتصادی چین-آسیای مرکزی-غرب آسیا، از کشورهای همسایه افغانستان عبور می کنند.»

گذشته از این منافع، سیاست چین در افغانستان تحت حاکمیت طالبان پنج روند را دنبال خواهد کرد.

اولاً، چین رویکرد چند دهه‌ای خود در قبال افغانستان را رها کرده و تعامل اساسی و بلندمدت با همسایگان خود را آغاز کرده است.

ثانیاً، چین نه تنها مایل است با افغانستان که اغلب «قبرستان امپراتوری‌ها» خوانده می‌شود، بلکه هر گروهی که بر آن حکومت می‌کند، چه دولت‌های مستقر در غرب یا طالبان محافظه‌کار، که به‌خاطر رویکردشان در قبال زنان و دختران به شدت مورد انتقاد قرار می‌گیرند، وارد تعامل شود.

سوم، چین تغییر فزاینده ای را در تمرکز خود از پاکستان به افغانستان و ایران به عنوان محور اتصال منطقه ای خود نشان داده است. بررسی چین برای توسعه کریدور واخان که از مرز مشترک دو کشور در شمال شرق افغانستان عبور می‌کند و ابتکارات ایران برای تقویت ارتباط جاده‌ای و ریلی با افغانستان، در پس‌زمینه رو به رشد روابط چین و ایران، نشانه‌هایی از این موضوع است.

چهارم، چین سیاست خود در افغانستان را مستقل از پاکستان توسعه می دهد، که تا اوایل قرن بیست و یکم عمدتاً بر آن تکیه داشت. روابط آشفته پاکستان با افغانستان و مرزهای مورد مناقشه بین دو کشور، ایجاد یک سیاست مشترک در قبال هر دو کشور را برای چین چالش برانگیز کرده است.

پنجم، چین به تلاش‌های خود برای حمایت از حکومت طالبان در مجامع بین‌المللی ادامه خواهد داد و در عین حال به طور خاص طالبان را متقاعد می‌کند که به بازیگران غیردولتی اجازه استفاده از خاک افغانستان را ندهد و شیوه حکومت‌داری خود را تعدیل کند.

به اصرار چین، هیئت طالبان در سومین دور «روند دوحه» که در ماه می 2024 با حضور 25 کشور و سازمان منطقه ای از جمله اتحادیه اروپا، ایالات متحده، روسیه و چین برگزار شد، شرکت کرد.

چین مصادره 7 میلیارد دالری ذخایر بانک مرکزی افغانستان توسط ایالات متحده را معادل «سرقت» توسط یک «راهزن» نامید و در چندین نوبت از آن خواست تا این توقیف را لغو کند. پوشش مثبت رسانه های تحت کنترول دولت چین از افغانستان نشان دهنده نگرش مطلوب پکن است.

در پایان، افغانستان در استراتژی منطقه ای چین توجه‌ها را به خود جلب کرده است. این توجه از موقعیت ژئواستراتژیک افغانستان در رابطه با BRI، نگرانی های امنیتی و اقتصادی ناشی می شود. سیاست حاصله چین مبتنی بر چشم انداز بلندمدت است. الزامات خارجی، از جمله ریاست جمهوری ترامپ، بعید است که منجر به تغییر عمده ای در این سیاست شود.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/34682






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.