درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-08-18  |  2024-11-08  |  بروز شده در: 1403/08/18 - 12:04:0 FA | AR | PS | EN
حمایت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از طرح کمربند امنیتی در اطراف افغانستان            غرب با یک انتخاب روبروست؛ نابودی اوکراین یا مذاکره            روسیه از ۳۸ حمله علیه تأسیسات نظامی اوکراین خبرداد            احتمال تطبیق کامل توافقنامه دوحه با آمدن ترامپ به قدرت            ازدواج اجباری بخاطر فقر و خشکسالی در افغانستان            تلاش ازبکستان بر تقویت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای             ایده‌های خاص پوتین برای حل بحران در خاورمیانه             فطرت تصمیم سازمان ملل را ناعادلانه خواند            پیروزی منچستریونایتد و توقف روم در لیگ اروپا            ترس ناتو از تقویت همکاری روسیه، ایران، چین و کوریای شمالی            سفر وزیر معارف حکومت طالبان به ولایت غزنی            ایجاد بازار ملی و بین المللی برای محصولات زراعتی کشور از سوی سازمان ملل             فروش ۲۴۵ هزار دالری زمرد پنجشیر توسط حکومت طالبان            نشست مسئولان ترانسپورت ننگرهار با کمیشنر تورخم            شرکت نماینده حکومت طالبان در نشست سالانه مؤسسات مالی اسلامی            






تاریخ نشر: 1403/08/17 - 05:21:3
تعداد بازدید: 280
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟
 تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟

ترامپ برنده انتخابات امریکا شد. نتانیاهو با ذوق و شوق به استقبال این انتخاب رفت. او با فرض پیروزی ترامپ، دست به یک عمل جنجالی زده و یوآو گالانت، وزیرجنگ این رژیم را برکنار کرد. گفته می شود او تصمیم دارد، برخی دیگر از مقامات جنگی این رژیم را نیز برکنار کند که از آنجمله می توان به هرتزی هالووی و رئیس شاباک اشاره نمود.

اعتراضاتی به اقدام جنجالی نتانیاهو در داخل اسرائیل، وجود دارد. نخست وزیر جنایتکار رژِیم، تغییرات جنگی کابینه را با هدف حفظ خودش و ارتکاب جنایات بیشتر علیه غزه و لبنان انجام داده است. جایگزین های آنها عناصر افراطی تر اما گوش به فرمان تر هستند.

ترامپ و نتانیاهو وجوه اشتراک زیادی دارند، هردو روان پریش هستند، هردو ابایی از جنایت ندارند، هردو فرعون صفت هستند، هردو جنگ طلب هستند، هردو خواهان محو عاجل گروههای مقاومت و انضمام مناطق بیشتری از کشورهای مجاور به مناطق اشغالی توسط اسرائیل هستند. ترامپ برای اولین بار بیت المقدس را بعنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، او حامی پیمان ابراهیم و عامل فشار بر اعراب جهت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود.

نتانیاهو مدتی است که فشار زیادی را تحمل می کند. او دوام و بقای خود را منوط به پیروزی ترامپ می دانست. او حالا همگام با عربستان سعودی، امارات متحده و سایر زمامداران عربی منطقه، خوشحال و بشاش است. ترامپ برخلاف بایدن و دموکراتها، نتانیاهو را رفیق و شریک مناسب تری برای امریکا می داند.

در جانب مقابل اما، پیروزی ترامپ، خبر ناخوشایندی برای جمهوری اسلامی ایران و گروههای مقاومت اسلامی بود. گفته می شود یکی از دلایل تأخیر عملیات موشکی سوم ایران علیه اسرائیل، تأثیر این عملیات بر شکست کامالا هریس از ترامپ بوده است. اما این تأخیر، اثری در نتیجه انتخابات امریکا نگذاشت.

اکنون ما در حالت گذار یا خلأ 75 روزه جهت انتقال قدرت از بایدن به ترامپ قرار داریم. در این خلأ زمانی، حکومت دموکرات امریکا می تواند هر کاری بکند یا نکند. می تواند از حمایت گسترده اش از اسرائیل بکاهد و یا بالعکس در دفاع از اسرائیل و در حمله احتمالی به ایران، نقش برجسته تری ایفا نماید. هرچند که گزینه دوم جدی تر است اما انتخاب ترامپ، اوضاع را کمی مبهم کرده است.

شش جنگنده استراتژیک B52 اکنون در پایگاه امریکایی قطر، مستقر شده اند. حضور و استقرار آنها در این زمان به چه دلیل است؟ با توجه به مختصات عملیاتی شان، توان حمل 32 تُن بمبهای هسته ای و خوشه ای و قدرت پرتاب انواع موشک های کروز و دوربرد را دارند. دولت بایدن در این شرایط، چه خواهد کرد؟

مهمترین مسئله در حال حاضر اینست که دولت بایدن قانونا نمی تواند به ایران حمله کند. حمله به ایران مستلزم دریافت مجوز از کنگره است و بعید است در این شرایط، حکومت بایدن بتواند از نمایندگان کنگره امریکا چنین مجوزی دریافت کند.

همین مسئله می تواند باعث شود، ایران تصمیم بگیرد و لذا گمان می رود بزودی شاهد عملیات سوم علیه اسرائیل باشیم. سومین عملیات یقینا گسترده تر، مخرب تر و هدفمند تر از دو حمله قبلی خواهد بود.

برای ایران دشوار می شود اگر اجازه بدهد بدون هیچ اقدامی، ترامپ و نتانیاهو به هم وصل شوند. این دو شخصِ ماجراجو و جنگ طلب، حدود 75 روز فاصله دارند تا به یکدیگر برسند. این مدتِ زمانی، برای جبهات مقاومت، مهم است. برای ایران، مهمتر است. حالا اسرائیل توسط گروههای مقاومت، زده و زخمی شده است. یک ضربه کاری توسط ایران، نتانیاهو را به گوشه ی رینگ پرتاب خواهد کرد.

شاید در جنگ طلبی، تفاوتی میان امریکای بایدن و امریکای ترامپ نباشد اما ترامپ از سقوط نتانیاهو جلوگیری می کند. ایران برای کاستن از شدت تقابل با امریکای ترامپ تا قبل از استقرار فرعون امریکایی در کاخ سفید باید کار خود را انجام بدهد و ضربه خود را بزند. این دوره گذار، برای همه طرف ها مهم است.

ایرانی ها می دانند که ترامپ در صورتی که با یک ایران قدرتمند مواجه باشد، هرگز به سمت جنگ با این کشور نخواهد رفت. اما اگر مواجه با یک ایرانِ مسامحه کار و دیپلوماسی گر و عافیت طلب بشود، ادای رامبو و آرنولد را در آورده و از خودش قهرمان سازی می کند.

بنابراین؛ ترامپ دقیقا مانند نتانیاهو، لاف زنِ ضعیف کُش است. اگر جنگ غزه و لبنان بر همین منوال باقی بمانَد، ترامپ زور کذایی اش را به یمن و عراق و لبنان نشان خواهد داد. این برای گروههای مقاومت اسلامی خوب نیست. اگر نتانیاهو بتواند کابینه و حکومتش را به حکومت ترامپ متصل بسازد، بقای خودش را تضمین و رقبای داخلی اش را منزوی و با کمک ترامپیست ها ائتلافی علیه ایران شکل خواهند داد. حالا عملیات سوم ایران، مهم است.

نوع بازیگری ایران می تواند چالش های بزرگی پیش روی ترامپ قرار دهد. یک ایران مدعی و قدرتمند در کنار یک چین قدرتمند و مدعی و یک روسیه خشمگین، دستان ترامپ را می بندد. ایران نباید از بازی و از کنشگری فعال، عقب بماند.  سیدجواد حجت

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/34266






*
*

*



نیز بخوانید

آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟


پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند


آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟


آیا امریکا از سقوط اسرائیل وحشت دارد؟


آیا ترامپ به کاخ سفید بازمی‌گردد


بریکس به یک اتحاد نظامی تبدیل نخواهد شد


دلیل همصدا شدن روسیه با آذربایجان چیست؟


هم‌نظر شدن بایدن و نتانیاهو درباره پاسخ به ایران!


تلاش ترکیه برای برگزاری یک نشست صلح میان روسیه و اوکراین


آیا اسرائیل به ایران حمله می کند؟


نشست فرمت مسکو تریبون منطقه‌ای برای حکومت طالبان


درس‌های تاریخی اشغال افغانستان به امریکا


آیا آغاز جنگ زمینی اسرائیل با لبنان در ساعات آینده محتمل است؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

عصری‌سازی بنادر تجاری؛ در اولویت حکومت طالبان

حمایت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از طرح کمربند امنیتی در اطراف افغانستان

غرب با یک انتخاب روبروست؛ نابودی اوکراین یا مذاکره

روسیه از ۳۸ حمله علیه تأسیسات نظامی اوکراین خبرداد

احتمال تطبیق کامل توافقنامه دوحه با آمدن ترامپ به قدرت

ازدواج اجباری بخاطر فقر و خشکسالی در افغانستان

تلاش ازبکستان بر تقویت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای

ایده‌های خاص پوتین برای حل بحران در خاورمیانه

فطرت تصمیم سازمان ملل را ناعادلانه خواند

پیروزی منچستریونایتد و توقف روم در لیگ اروپا

ترس ناتو از تقویت همکاری روسیه، ایران، چین و کوریای شمالی

سفر وزیر معارف حکومت طالبان به ولایت غزنی

ایجاد بازار ملی و بین المللی برای محصولات زراعتی کشور از سوی سازمان ملل

فروش ۲۴۵ هزار دالری زمرد پنجشیر توسط حکومت طالبان

نشست مسئولان ترانسپورت ننگرهار با کمیشنر تورخم

شرکت نماینده حکومت طالبان در نشست سالانه مؤسسات مالی اسلامی

تأکید حکومت طالبان و هند روی گسترش روابط دوجانبه

تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟

گفتگوی تلیفونی رئیس جمهور چین با ترامپ

گفتگوی حامد کرزی با مسئول وزارت خارجه هند در امور افغانستان

احتمال کاهش کمک‌های کانادا به افغانستان

حکومت طالبان از ترمیم 70 درصد وسایط نظامی خبر داد

پیروزی بایرن ، بارسا و اینتر در شب باخت PSG

قدر دانی «کرن دیکر» از اطلاع‌رسانی خبرنگاران در افغانستان

استخراج روزانه نفت در حوزه نفتی آمودریا به ۳ هزار تُن می رسد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.