درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-08-18  |  2024-11-08  |  بروز شده در: 1403/08/18 - 12:04:0 FA | AR | PS | EN
حمایت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از طرح کمربند امنیتی در اطراف افغانستان            غرب با یک انتخاب روبروست؛ نابودی اوکراین یا مذاکره            روسیه از ۳۸ حمله علیه تأسیسات نظامی اوکراین خبرداد            احتمال تطبیق کامل توافقنامه دوحه با آمدن ترامپ به قدرت            ازدواج اجباری بخاطر فقر و خشکسالی در افغانستان            تلاش ازبکستان بر تقویت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای             ایده‌های خاص پوتین برای حل بحران در خاورمیانه             فطرت تصمیم سازمان ملل را ناعادلانه خواند            پیروزی منچستریونایتد و توقف روم در لیگ اروپا            ترس ناتو از تقویت همکاری روسیه، ایران، چین و کوریای شمالی            سفر وزیر معارف حکومت طالبان به ولایت غزنی            ایجاد بازار ملی و بین المللی برای محصولات زراعتی کشور از سوی سازمان ملل             فروش ۲۴۵ هزار دالری زمرد پنجشیر توسط حکومت طالبان            نشست مسئولان ترانسپورت ننگرهار با کمیشنر تورخم            شرکت نماینده حکومت طالبان در نشست سالانه مؤسسات مالی اسلامی            






تاریخ نشر: 1403/08/14 - 06:41:2
تعداد بازدید: 296
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟
 آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟

شمارش معکوس برای انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری در امریکا آغاز شده است. دونالد ترامپ یا کامالا هریس؟ نبردی سنتی میان دو جناح رقیب حاکم بر سیاست ایالات متحده.

 مانند همیشه انتخابات امریکا برای بسیاری از مردم جهان مهم است؛ زیرا انتخاب هر یک از دو رقیب می‌تواند معادلات قدرت در ابعاد جهانی را دچار نوسان کند.

 ترامپ یک امریکاگرای افراطی است که از ماموریت‌های جهانی ایالات متحده انتقاد می‌کند و معتقد است که منابع تخصیصی برای اقدامات امریکا در ورای مرزهای ایالات متحده بار سنگینی را بر مالیات دهندگان امریکایی تحمیل می‌کند و پروژه‌های زیربنایی در داخل ایالات متحده را مختل می‌سازد.

 او در دوره‌های گذشته حتی از سهم بزرگی که امریکا برای تامین مالی بزرگترین سازمان نظامی جهان یعنی پیمان آتلانتیک شمالی به عهده دارد نیز به وضوح انتقاد کرده، ناتو را یک سازمان منسوخ دانسته و سایر اعضای این سازمان از جمله قدرت‌های اروپایی را به پذیرش سهم بیشتر برای تامین مالی آن تحت فشار قرار داده است.

 با این حال هنوز هم یکی از بحث برانگیزترین میراث‌های دوره سلطه ترامپ بر امریکا امضای پیمان استعماری دوحه میان ایالات متحده و طالبان است. مذاکرات مستقیم امریکا با طالبان به منظور پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ تاریخ ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز و انجام یافت؛ مذاکراتی که در نهایت به سرنگونی دولت جمهوری و بازگشت مجدد طالبان به قدرت منجر شد و نظامیان امریکایی توانستند خاک افغانستان را به طور کامل و احتمالاً برای همیشه ترک کنند.

 این بدون شک بزرگترین هدیه دونالد ترامپ به رهبران طالبان بود؛ رهبرانی که تا پیش از آن در فهرست سیاه گروه‌های تروریستی همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی قرار داشتند؛ اما ترامپ اعلام آمادگی کرده بود که از آنان در کمپ دیوید پذیرایی می‌کند تا توافق‌نامه‌ای تاریخی میان ایالات متحده و طالبان را به امضا برساند.

 افزون بر این هدیه با ارزش که افغانستان را با تمام تسلیحات امریکایی و ۲۰ سال دولت سازی، بدون جنگ و خونریزی به طالبان واگذار کرد، ترامپ در مناسبت‌های مختلف از طالبان تمجید کرده است، آنان را جنگجویانی «باهوش» و «سختکوش» توصیف کرده که «از جنگ خسته شده‌اند.»

 در انتخابات پیشین امریکا زمانی که دونالد ترامپ به کرونا مبتلا شده بود یک رسانه امریکایی گزارش داد که مقامات طالبان برای بهبودی او دعا می‌کنند و آرزو دارند که او بر جو بایدن؛ رقیب دموکرات خود غلبه کند و همچنان در کاخ سفید بماند.

 اکنون که ترامپ بار دیگر به صحنه بازگشته و بر بنیاد نظرسنجی‌ها شانه به شانه کامالا هریس؛ رقیب دموکرات خود در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری پیش می‌رود به گونه‌ای که احتمال پیروزی او درست به اندازه رقیبش بالاست، آیا طالبان احساس مشابهی دارند و برای پیروزی ترامپ دعا می‌کنند؟

 آگاهان می‌گویند که پاسخ قطعی برای این پرسش وجود ندارد؛ زیرا طالبان تاکنون از موضع‌گیری رسمی درباره انتخابات امریکا پرهیز کرده‌اند و ظاهراً همانند بسیاری از کشورها با بیم و امید به این روند نگاه می‌کنند و از جانب دیگر، مواضع ترامپ نیز نسبت به طالبان در طول سال‌های پس از ریاست جمهوری او غالباً انتقادی، بعضاً انتقام جویانه و در برخی موارد تهدیدآمیز بوده است. ترامپ از اینکه دولت جو بایدن، تسلیحات امریکایی به ارزش میلیاردها دالر را به طالبان واگذار کرده خشمگین است. او بارها ادعا کرده است که اگر در کاخ سفید باقی می‌ماند هرگز اجازه نمی‌داد که طالبان به سلاح‌های امریکایی دسترسی پیدا کنند.

 نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری امریکا همچنین از اینکه بر اساس ادعای او نظامیان امریکایی پایگاه استراتژیک بگرام در شمال کابل را به طالبان واگذار کرده و طالبان آن را به چینی‌ها داده‌اند نیز بارها انتقاد کرده است و می‌گوید که اگر همچنان رئیس جمهوری ایالات متحده باقی می‌ماند هرگز بگرام را ترک نمی‌کرد؛ زیرا به تعبیر او از پایگاه هوایی بگرام تا سایت‌های هسته‌ای چین تنها یک ساعت فاصله است!

 شاید همین انتقادات باعث شده باشد که طالبان موضع خود را نسبت به ترامپ تغییر داده و از بازگشت دوباره او به قدرت چندان خوشحال نباشند؛ همان حسی که مخالفان طالبان از جمله افغان‌های فعال در امریکا را امیدوار کرده که با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، سیاست خارجی واشنگتن در قبال افغانستان به طور بنیادی تغییر کند و امریکا با حمایت از جریان‌های ضد طالبان زمینه سقوط رژیم حاکم را فراهم سازد.

 با این همه به باور بسیاری از کارشناسان فارغ از حملات لفظی و موضع‌گیری‌های سیاسی جناح‌های رقیب در داخل ایالات متحده، میان آنان درباره لزوم خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و عدم بازگشت دوباره آنان در آینده، اختلاف نظر عمیقی وجود ندارد و همین امر موجب می‌شود که بی‌توجه به اینکه چه کسی مستاجر بعدی کاخ سفید خواهد بود انتظار تغییرات اساسی و بنیادین در زمینه سیاست خارجی و راهبردهای نظامی ایالات متحده در قبال افغانستان و طالبان وجود نداشته باشد.

 اما این واقعیت را نیز نباید از نظر دور داشت که لاش‌های مذبوحانه طالبان برای شناسایی رسمی این رژیم از سوی دولت دموکرات به رهبری جو بایدن با شکست روبرو شده و به همین دلیل شاید دست کم بخشی از رهبران طالبان انتظار داشته باشند که با پیروزی دونالد ترامپ موضع واشنگتن تغییر کند و رژیم آنان از سوی واشنگتن به رسمیت شناخته شود و به همین دلیل، همانند انتخابات قبلی امریکا برای پیروزی ترامپ «دعا» کنند. محمدرضا امینی

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/34220






*
*

*



نیز بخوانید

تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟


پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند


آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟


آیا امریکا از سقوط اسرائیل وحشت دارد؟


آیا ترامپ به کاخ سفید بازمی‌گردد


بریکس به یک اتحاد نظامی تبدیل نخواهد شد


دلیل همصدا شدن روسیه با آذربایجان چیست؟


هم‌نظر شدن بایدن و نتانیاهو درباره پاسخ به ایران!


تلاش ترکیه برای برگزاری یک نشست صلح میان روسیه و اوکراین


آیا اسرائیل به ایران حمله می کند؟


نشست فرمت مسکو تریبون منطقه‌ای برای حکومت طالبان


درس‌های تاریخی اشغال افغانستان به امریکا


آیا آغاز جنگ زمینی اسرائیل با لبنان در ساعات آینده محتمل است؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

عصری‌سازی بنادر تجاری؛ در اولویت حکومت طالبان

حمایت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از طرح کمربند امنیتی در اطراف افغانستان

غرب با یک انتخاب روبروست؛ نابودی اوکراین یا مذاکره

روسیه از ۳۸ حمله علیه تأسیسات نظامی اوکراین خبرداد

احتمال تطبیق کامل توافقنامه دوحه با آمدن ترامپ به قدرت

ازدواج اجباری بخاطر فقر و خشکسالی در افغانستان

تلاش ازبکستان بر تقویت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای

ایده‌های خاص پوتین برای حل بحران در خاورمیانه

فطرت تصمیم سازمان ملل را ناعادلانه خواند

پیروزی منچستریونایتد و توقف روم در لیگ اروپا

ترس ناتو از تقویت همکاری روسیه، ایران، چین و کوریای شمالی

سفر وزیر معارف حکومت طالبان به ولایت غزنی

ایجاد بازار ملی و بین المللی برای محصولات زراعتی کشور از سوی سازمان ملل

فروش ۲۴۵ هزار دالری زمرد پنجشیر توسط حکومت طالبان

نشست مسئولان ترانسپورت ننگرهار با کمیشنر تورخم

شرکت نماینده حکومت طالبان در نشست سالانه مؤسسات مالی اسلامی

تأکید حکومت طالبان و هند روی گسترش روابط دوجانبه

تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟

گفتگوی تلیفونی رئیس جمهور چین با ترامپ

گفتگوی حامد کرزی با مسئول وزارت خارجه هند در امور افغانستان

احتمال کاهش کمک‌های کانادا به افغانستان

حکومت طالبان از ترمیم 70 درصد وسایط نظامی خبر داد

پیروزی بایرن ، بارسا و اینتر در شب باخت PSG

قدر دانی «کرن دیکر» از اطلاع‌رسانی خبرنگاران در افغانستان

استخراج روزانه نفت در حوزه نفتی آمودریا به ۳ هزار تُن می رسد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.