محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور به وزارت امور داخله دستور داده است تا هر چه زودتر عاملان قتل فرخنده شناسایی و مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.
ارگ ریاست جمهوری با انتشار اعلامیهای امروز گفته که آقای غنی به وزارت امور داخله دستور داده است تا حادثه مسجد شاه دو شمشیره را به شکل همه جانبه تحقیق کند.
روز گذشته مردان خشمگین به یک زن جوان که گفته میشود قرآن را اتش زده است، حمله کردند او را با ضربات سنگ و چوب کشتند و جسدش را در دریای کابل انداخته و سپس آتش زدند.
این خانم متهم بوده که قرآن را اتش زده است اما امروز خبرهای در شبکههای اجتماعی منتشر شد که گویا این خانم با یکی از تعویذنویسهای مسجد شاه دو شمشیره دعوا کرده و کتاب او را آتش زده است.
شماری از کابران فیس بوک نوشته اند که تعویذها مشکل این خانم را حل نکرده و او در این مورد اعتراض کرده و منجر به مشاجره لفظی شده است.
خانواده قربانی گفته است که دخترشان 27 سال و فرخنده نام داشته است، پدر فرخنده گفته که دخترش از چند سال به این سو به بیماری روانی مبتلا بوده است.
محمد اشرف غنی، رییس جمهوری به شدت این رویداد را محکوم کرده و از قول او گفته شده که تامین عدالت از وظایف محاکم افغانستان است.
وزارت داخله نیر اعلام کرده که شش تن در پیوند با رویداد مسجد شاه دو شمشیره بازداشت شده اند و تلاشهای برای شناسایی و دستگیری دیگر عاملان ادامه دارد.
روایت ماجرا
روایتهای متفاوتی از ماجرا در شبکههای اجتماعی همرسانی میشود، ولی تا هنوز جزئیات دقیق حادثه روشن نیست.
فردی به اسم، شرف بغلانی، در صفحه فیسبوکش نوشت که او در قتل و سوزاندن فرخنده دست داشته است. آقای صدیقی گفت که شرف بغلانی، صبح روز جمعه بازداشت شده است.
حشمت استانکزی، که در روزهای گذشته به عنوان سخنگوی پلیس کابل با رسانهها صحبت میکرد در واکنش به قتل و سوزانده شدن فرخنده در فیسبوکش نوشت: "این هم (فرخنده) فکر کرده بود مانند چند تن مرتد دیگر با این نوع عمل و توهین، تابعیت آمریکا و اروپا را بدست میآورد اما قبل از رسیدن به هدف جان خود را از دست داد. به دوست دارانش تسلیت میگویم".
آقای صدیقی در ارتباط به واکنش آقای استانکزی گفت:" پلیس کابل سخنگو ندارد و آقای استانکزی کارمند روابط عامه وزارت داخله هست. آنچه که به وزارت داخله مهم است، بررسی همهجانبه این قضیه است."
در ویدیوهایی که از این حادثه در شبکههای اجتماعی همرسانی شده است شماری از افراد پلیس در محل واقعه دیده میشوند که یا بسیار ضعیف عملکردهاند، یا ناظر ماجرا هستند بیآنکه در آن دخالتی بکنند.
آقای صدیقی میگوید: "همه جوانب حادثه دیروز تحت بررسی است، از جمله عملکرد پلیس."
آقای صدیقی همچنین گفت:" ویدیوهایی که از این حادثه وجود دارد در شناسایی عاملان این حادثه وچگونگی عملکرد پلیس به ما کمک میکند."
تشکیل کمیسیون
امروز صبح، سازمان دیده بان حقوق بشر از دولت افغانستان خواست تا در باره قتل فرخنده بشکل همه جانبه تحقیق کند.
این سازمان قتل فرخنده را وحشتناک خوانده و از دولت افغانستان خواسته تا عاملان این رویداد را به پنجه قانون بسپارد.
در اعلامیه ارگ ریاست جمهوری آمده که محمد اشرف غنی دستور تشکیل یک کمیسیون که اعضای آن علمای کشور هستند را نیز صادر کرده است.
دولت افغانستان گفته است که هیچ فردی از کشور نمی تواند در جایگاه قاضی قرار گیرد و به دلخواه حکم صادر کند.
در اعلامیه آمده است: "هیج کس نمی تواند محاکم خودسر تشکیل دهد به باور و نظر خودش برای مردم حکم صادر کند، همه اینها خلاف شریعت و ارزشهای اسلامی است."
ارگ ریاست جمهوری میگوید که دولت افغانستان مسوول حفظ ارزشهای اسلامی است و به همین سبب تمامی قوانین کشور براساس ارزشهای اسلامی تدوین شده است.
در همین حال ارگ ریاست جمهوری، هرگونه توهین و بیحرمتی به ارزشهای اسلامی و قران کریم را نیز به شدت محکوم کرده است.
در اعلامیه آمده است: "ما مسلمانان مکلف به حفظ ارزشها و حرمت قران کریم در چارچوب قانونی واسلامی هستیم."
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3408