با وجود درخواست حکومت طالبان برای اشتراک در نشست بریکس، به نظر میرسد که شانزدهمین نشست این سازمان بدون حضور نمایندههای حکومت آنان برگزار میشود.
به گزارش انصار، قرار است این اجلاس با حضور رؤسای جمهور روسیه، چین، هند، برازیل، مصر و ایران و سران سایر کشورهای دعوت شده به این نشست امروز سهشنبه «۲۲ اکتوبر» در شهر کازان روسیه برگزار شود.
ضمیر کابلوف، نمایندهٔ ویژهٔ روسیه در امور افغانستان اما در آغاز ماه اکتوبر، پس از پایان نشست فارمت مسکو به خبرنگاران گفت که دعوت حکومت طالبان به نشست بریکس تنها به آنها نه، بلکه به همه اعضای این سازمان بستگی دارد.
هرچند حکومت طالبان هنوز از سوی هیچ کشور جهان به رسمیت شناخته نشده، اما روابط خوبی با کشورهای مؤسس بریکس از جمله چین و روسیه دارد.
عبدالقیوم افغان، یکی از آگاهان امور اقتصادی با توجه به افزایش نفوذ اقتصادی و سیاسی سازمان بریکس در منطقه، حضور افغانستان در نشستهای این سازمان را مهم میداند.
او در این مورد به رادیو آزادی گفته است : "به نظر من شرکت نکردن افغانستان در نشست بریکس میتواند به افغانستان و به ویژه مردم آسیب برساند، این یک عقبگرد اقتصادی است، نهتنها بریکس، بلکه همۀ انواع نشستها در جهان که کشورها گرد هم میآیند، آنها در مورد معاملات اقتصادی صحبت میکنند، غیبت افغانستان در چنین نشستهایی برای افغانها خبر خوبی نیست."
بریکس که یک سازمان اقتصادی است در سال ۲۰۰۹ به ابتکار روسیه تأسیس شد و برازیل، روسیه، هند و چین اولین اعضای آن بودند.
این سازمان که نام آن از حروف اول اسامی کشورهای عضو تشکیل شده، پس از الحاق افریقای جنوبی از بریک به بریکس تغییر یافت.
قرار است در اجلاس بریکس میان کشورهای عضو، برعلاوهٔ تقویت همکاریهای اقتصادی، در مورد وضعیت عمومی منطقه نیز صحبت شود.
پانزدهمین اجلاس بریکس از ۲۲ الی ۲۴ ماه اکتوبر سال گذشته در افریقای جنوبی برگزار شد و قرار است نشست سال آینده آن در برازیل برگزار شود.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/34022