بانک جهانی در گزارش اخیر خود که به تازگی منتشر شده، گفته است که از hگست سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون ۱.۷ میلیارد دالر برای حمایت از مردم افغانستان کمک کرده است.
انصار، این بانک در گزارش خود گفته است که تمام این مقدار خارج از کنترول حکومت طالبان و با تمرکز بر ارائهی خدمات برای زنان و دختران بوده است.
بانک جهانی گفته است که از جمله در دسمبر سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۸۰ میلیون دالر را از صندوق وجهی ثبات افغانستان (ایآرتیاف)، به یونیسف و برنامه جهانی غذا انتقال داده است.
این بانک افزوده است که این مقدار پول برای تمویل مالی خلاهای کمکهای بشردوستانه جهت رفع نیازهای اضطراری صحی و غذایی در ماههای سخت و بحرانی زمستان، مورد استفاده قرار گرفته است.
در گزارش بانک جهانی آمده است که این بانک و تمویلکنندگان صندوق وجهی ثبات افغانستان، از اوایل سال ۲۰۲۲ تاکنون، مردم افغانستان را با ارائهی خدمات حیاتی صحی، آموزش، امنیت غذایی و آب در سراسر کشور حمایت کردهاند.
براساس این گزارش، هیأت مدیرهی بانک جهانی در ماه فبروری سال ۲۰۲۴ ارائهی کمکهای مالی انجمن بینالمللی توسعه را جهت تکمیل کمکهای مالی صندوق وجهی ثبات افغانستان و تدوام حمایت از مردم افغانستان از طریق ارائهی خدمات سراسری تأیید کرد.
بانک جهانی گفته است که کمکهای انجمن بینالمللی توسعه نیز بهصورت مستقیم به دسترس نهادهای سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بینالمللی قرار خواهند گرفت.
بانک جهانی همچنین گفته است که هیأتمدیرهی این بانک ازسرگیری پروژهی «کاسا-۱۰۰۰» را در خاک افغانستان تصویب کرده است.
این بانک همچنین گفته است که از پروژههای ثبات و معیشت جامعهی افغانستان، پاسخگویی اضطراری صحی افغانستان، امنیت غذایی اضطراری، حمایت ظرفیتی سازمانهای مدنی، واکنش اضطراری معارف برای افغانستان، کمک اضطراری آب برای افغانستان و پروژهی توانمندسازی قرضههای کوچک و تشبثات بهمنظور رشد و ثبات حمایت مالی میکند.
بانک جهانی در گزارش خود افزوده است که مؤسسه مالی بینالمللی (آیافسی) که از زیرشاخههای این بانک است، از سکتور خصوصی افغانستان از طریق سرمایهگذاری و ارائهی خدمات مشورتی حمایت میکند.
براساس گزارش این بانک، این مؤسسه از جمله در سهام بهادار بانک بینالمللی افغانستان و سهام بهادار بانک قرضههای کوچک افغانستان سرمایهگذاری کرده و از بخش بازار زنان در غضنفر بانک و از تقویت سیستم مالی شرکت «انار سرخ افغانستان» حمایت مشورهای کرده است.
بانک جهانی همچنین گفته است که از «برنامه انکشاف سکتور خصوصی افغانستان» جهت حمایت از تشبثات کوچک و متوسط و انکشاف آن، حمایت از تجارتهای تحت مدیریت زنان، گفتوگوی سکتور عامه و سکتور خصوصی و انکشاف سکتور مالی، حمایت میکند.
این بانک گفته است که به حمایت خود از مردم افغانستان ادامه میدهد و از طریق گفتگو و ارائهی گزارشها به جامعهی جهانی راجع به وضعیت اقتصادی، توسعه و رفاه افغانستان آگاهی خواهد داد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33679