درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-07-27  |  2024-10-18  |  بروز شده در: 1403/07/27 - 11:20:0 FA | AR | PS | EN
همکاری دو عضو دایمی شورای امنیت با حکومت طالبان             اوکراین به ساخت «بمب کثیف» برنامه دارد            از هیچ جنگی علیه ایران حمایت نمی‌کنیم             ۱۵ پناهجوی افغان از زندان‌های کراچی آزادی شدند            یحیی السنوار در جنگ با ارتش صهیونیستی به شهادت رسید            پروژه 10 میگاوات برق سولری نغلو به زودی به بهره‌برداری سپرده می‌شود             پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند            تعیین هیئت عالی‌رتبه برای بررسی خادثه مرز ایران از سوی حکومت طالبان            ماین ها و مواد منفجر ناشده هنوز هم از میان کودکان قربانی می‌گیرند            رئال مادرید در تلاش خرید مدافع النصر             احتمال توقف برنامه پذیرش افغان‌ها در آلمان            به آتش کشیده شدن بیش از ۱۲ تن موادمخدر در افغانستان             ایجاد سردخانه های جدید و معیاری در افغانستان            جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده اند            پایان اعتراضات در پاکستان و بازگشایی شاهراه «پاک - افغان»            






تاریخ نشر: 1403/06/09 - 14:18:1
تعداد بازدید: 295
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اقتصاد ایران از فشار تحریم‌ها عبور کرده است
 اقتصاد ایران از فشار تحریم‌ها عبور کرده است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید در احیای برجام باید در نظر داشت که توافق ۲۰۱۵ مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ است از این رو هر نوع اصلاحات یا تغییری در این توافق باید ذیل این قعطنامه قرار گیرد.

به گزارش انصار، «سید عباس عراقچی» اخیرا در اظهاراتی در مورد مذاکرات احیای برجام گفته که «اکنون احیای برجام به آسانی گذشته نیست و این را باید همه بدانیم. شرایط بین‌المللی عوض شده است، در این فاصله جنگ اوکراین پیش آمده که تاثیرات عمیقی بر نگاه امنیتی اروپایی‌ها و به اصطلاح ترتیبات امنیتی بین‌المللی گذاشته است؛ جنگ غزه، حمله رژیم صهیونیستی و کشتاری که در آنجا صورت گرفته نیز شرایط منطقه را کاملا دگرگون کرده است.»

وزیر خارجه ایران گفت: تصویری که الان وجود داره نسبت به تصویر گذشته، تصویر متفاوتی هست. در خود برجام هم بعضی از تاریخ‌هایی که وجود داشته، گذشته است و لذا برجام به آن شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نیست، به تعبیری حتما باید این سند دوباره باز شود، قسمت‌هایی از آن مورد تغییر واقع شود و این کار آسانی نیست. شما می‌دانید وقتی یک سندی باز می‌شود دیگر دوباره جمع کردن آن کار شاقی است.

عراقچی گفته است که در مذاکرات ۱۴۰۰، مذاکرات مربوط به نحوه بازگشت به برجام بود و در مورد خود برجام هیچ مذاکره نداشتیم. اکنون مقداری شرایط متفاوت شده است و ما باید با یک نگاه متفاوتی وارد صحنه شویم. آن شکل قبلی مذاکرات و توافق برجام، همه این‌ها می‌تواند یک راهنما و به اصطلاح رفرنس یا مرجعی برای رجوع و استفاده باشند ولی دیگر آن‌ها به آن شکل نمی‌توانند مورد اجرا واقع شوند؛ مذاکرات جدیدی باید شکل بگیرد، البته همان‌طور که گفتم شرایط در اروپا سخت است، در امریکا آن‌ها گرفتار انتخابات هستند و کار آسانی نخواهد بود ولی ما همه تلاش خودمان  را خواهیم کرد.

در همین چارچوب «جوئل روبین» استراتژیست دموکرات و معاون پیشین وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما در امور قانونگذاری در مجلس نمایندگان امریکا در اظهاراتی گفته است که «از این ایده که توافق هسته‌ای قدیمی را می‌توان از سر گرفت، عبور کرده‌ایم.»

معاون پیشین وزیر خارجه امریکا که در امضای برجام نیز نقش داشته است، پیش‌بینی کرد، نامزد دموکرات‌ها در صورت پیروزی در انتخابات، به دنبال توافق جدید با ایران باشد.

«مهدی ذاکریان» در گفتگو با ایسنا درباره اظهارات اخیر عراقچی مبنی بر اینکه «برجام به شکل فعلی، قابل احیا نیست»، گفت: برجام یک سند حقوقی بین‌المللی است که هم‌چنان به خاطر اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ آن را تایید کرده، معتبر است، از این رو هر نوع تغییر و اصلاحاتی باید با توجه به این مساله انجام گیرد.

او افزود: در تمام زمان اجرای برجام تا قبل از خروج یک‌جانبه امریکا از این توافق، ایران تمام تلاش خود را کرد که به تعهدات خود وفق این توافق پایبند باشد اما یک عضو از تعهداتش طفره رفت و بعد از این توافق به طور یک جانبه خارج شد و از آن بدتر اینکه کشورهای دیگر به تبعیت از این خروج و اجرا نشدن تعهدات از سوی امریکا، همان روند را پیش گرفتند و با امریکا در عمل همراهی کردند.

ذاکریان گفت که مساله مهمی که باید در هرگونه احیای برجام در نظر داشت چه با ایجاد اصلاحات یا تغییرات اساسی، این است که خروج از برجام و عدم اجرای تعهدات از سوی سایر اعضا خسارات و تبعاتی سیاسی و حقوقی و بین‌المللی برای ایران داشته که بسته به صلاحدید مسوولان و تصمیم‌گیران باید در جبران این خسارات تلاش کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: موضوع خسارات عدم اجرای تعهدات و متعاقبا اعمال تحریم‌های یک‌جانبه امریکا حتی در دادگاه دیوان بین‌المللی دادگستری بررسی و دستور موقتی بر همین اساس صادر شد. دادگاه اعلام کرد که در سه مورد باید امریکا دست از تحریم علیه ایران بردارد اما متاسفانه این حکم یا اجرا نشد یا در مواردی ناقص اجرا شد.

ذاکریان در ادامه به عدم بازگشت امریکا به برجام بعد از روی کار آمدن جو بایدن اشاره کرد و گفت: بعد از آنکه بازگشت به برجام با وجود شعارهای انتخاباتی از سوی بایدن محقق نشد، ایران اجرای تعهداتش وفق برجام را کاهش داد تا به نوعی طرفین مقابل را برای بازگشت به برجام و اجرای تعهداتشان وادار کند. با همه این نوسانات برجام به عنوان یک توافق بین‌المللی به قوت خود باقی است و با لحاظ این موضوع باید به احیا یا تغییر در آن نگاه کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران دیگر از آستانه فشار تحریم‌های بین‌المللی و حداکثری عبور کرده است، به برنامه دولت چهاردهم برای رفع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: دولت آقای پزشکیان با وعده رفع تحریم‌ها بر سر کار آمده است و کابینه در یک فضای توام با وفاق ملی تشکیل شده است. اکنون سیاست خارجی با این نگاه در حال پیگیری است. اما قبل از آنکه در سیاست خارجی گامی اساسی و مهم برداشته شود، نیاز داریم تا فضای سیاسی و اجتماعی در کشور به طور گسترده و عمیق آرام و منسجم کنیم. تمایل به همکاری با کشورهای همسایه و منطقه نیز می‌تواند ما را برای پل زدن از وفاق ملی به وفاق منطقه‌ای و اگر سایر کشورهای جهان با ایران همراهی کنند، وفاق بین المللی هدایت کند.

وی افزود: تا زمانی که قطعات این پازل به این شکل در جای خود قرار نگیرد، تغییری در سیاست کشورها از جمله رفع تحریم‌ اتفاق نمی‌افتد، در این صورت است که برجام معنا پیدا می‌کند.

وی درباره دریافت خسارت اجرا نشدن تعهدات از سوی ۱+۵ از سوی ایران تصریح کرد: همه چیز با توافق و مذاکره امکان پذیر است. اساسا مذاکره، بده بستان است و تاکید بر دریافت خسارات عدم اجرای تعهدات موضوعی است که به منافع و تصمیمات کلان کشور برمی‌گردد. اکنون شرایط منطقه و دنیا به نحوی است که ایران به راحتی می‌تواند از امتیازات و نفوذی که دارد در مذاکرات هسته‌ای و برای پیشبرد سیاست خارجی خود استفاده کند. این به مهارت ایران بستگی دارد که از وضعیت بین‌الملی به نفع خود استفاده کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ با اوکراین و از سوی ذی‌نفوذ بودن امریکا در این جنگ و تاثیر آن بر مذاکرات احتمالی آینده برای احیای برجام اظهار کرد: اگر نگاه هوشمندانه به موضوع، داشته باشیم حتما روسیه در مسیر احیای برجام مانع نخواهد بود. معتقدم اگر معیارمان حفظ و تامین منافع ملی باشد از تمام طرف‌ها به اندازه معقول و منطقی می‌توان امتیاز گرفت.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33221






*
*

*



نیز بخوانید

پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند


آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟


آیا امریکا از سقوط اسرائیل وحشت دارد؟


آیا ترامپ به کاخ سفید بازمی‌گردد


بریکس به یک اتحاد نظامی تبدیل نخواهد شد


دلیل همصدا شدن روسیه با آذربایجان چیست؟


هم‌نظر شدن بایدن و نتانیاهو درباره پاسخ به ایران!


تلاش ترکیه برای برگزاری یک نشست صلح میان روسیه و اوکراین


آیا اسرائیل به ایران حمله می کند؟


نشست فرمت مسکو تریبون منطقه‌ای برای حکومت طالبان


درس‌های تاریخی اشغال افغانستان به امریکا


آیا آغاز جنگ زمینی اسرائیل با لبنان در ساعات آینده محتمل است؟


جایگزین سید حسن نصرالله کی خواهد شد؟


روسیه با دعوت طالبان در نشست مسکو دنبال چیست؟


رژیم اسرائیل در جنگ فرسایشی با حزب الله گیر خواهد ماند


چه آینده‌ای در انتظار خاورمیانه است؟


افزایش نگرانی امریکا از روابط ایران، چین، روسیه و کوریای شمالی


جنایت و جنون بی پایان اسرائیل؛ ترورهای عمومی در لبنان


برای جنایت دایکندی تنها محکومیت کافی نیست


ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری


از اروپا تا امریکا، شناسایی گام به گام حکومت طالبان


دلیل بی‌پاسخ ماندن دعوت اردوغان برای ائتلاف علیه رژیم صهیونیستی چیست؟


گام های استوار عربستان برای ارائه چهره مدرن به جهان


جاوید رحمان کیست و چرا علیه ایران گزارش می‌دهد؟


آیا روسیه، ایران و چین در انتخابات امریکا دخالت می‌کنند؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

چین به تحریم‌های «یک‌جانبه و غیرقانونی» امریکا اعتراض کرد

همکاری دو عضو دایمی شورای امنیت با حکومت طالبان

اوکراین به ساخت «بمب کثیف» برنامه دارد

از هیچ جنگی علیه ایران حمایت نمی‌کنیم

۱۵ پناهجوی افغان از زندان‌های کراچی آزادی شدند

یحیی السنوار در جنگ با ارتش صهیونیستی به شهادت رسید

پروژه 10 میگاوات برق سولری نغلو به زودی به بهره‌برداری سپرده می‌شود

پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند

تعیین هیئت عالی‌رتبه برای بررسی خادثه مرز ایران از سوی حکومت طالبان

ماین ها و مواد منفجر ناشده هنوز هم از میان کودکان قربانی می‌گیرند

رئال مادرید در تلاش خرید مدافع النصر

احتمال توقف برنامه پذیرش افغان‌ها در آلمان

به آتش کشیده شدن بیش از ۱۲ تن موادمخدر در افغانستان

ایجاد سردخانه های جدید و معیاری در افغانستان

جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده اند

پایان اعتراضات در پاکستان و بازگشایی شاهراه «پاک - افغان»

تولید بس های جدید در افغانستان

اوتنبایوا: از طالبان در نشست تغییرات اقلیمی دعوت شود

آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟

اعلام کمک‌های جدید نظامی امریکا برای اوکراین

شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به ۲۳۶۷ تن رسید

سازمان ملل خواست پروژه انتقال آب پنجشير را به کابل تمويل کند

از بازگشت مهاجرین به کشور استقبال می‌کنیم

روسیه را حتی آسیا هم نمی‌پذیرد

ذبیح الله مجاهد از آغاز تحقیقات درباره کشته شدن اتباع افغانستان در مرز ایران خبر داد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.