مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی ایران گفته است که راهاندازی منطقه آزاد مشترک دو کشور، مطالبه افغانستان است که دو طرف به دنبال راهکارهای قانونی آن هستند.
به گزارش انصار، حجتالله عبدالملکی در نشست تجاری ایران و افغانستان در گمرک مرزی دوغارون تایباد خراسان رضوی اظهار داشت: طبق تفاهم دو کشور سالانه 6 میلیون تن انواع کالا از طریق بندر چابهار به افغانستان ترانزیت خواهد شد.
وی افزود: افزایش تعامل ایران با کشورهای همسایه یکی از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم است.ایران در بخش ترانزیت کالا برای کشورهای همسایه، منطقه ایدهآلی به شمار میرود که این ظرفیت مورد توجه سرمایهگذاران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران با اشاره به اینکه افغانستان به دنبال افزایش روابط اقتصادی با ایران است، بیان کرد: راهاندازی منطقه آزاد مشترک دو کشور، مطالبه افغانستان است که دو طرف به دنبال راهکارهای قانونی آن هستند.
عبدالملکی با بیان اینکه ایجاد منطقه آزاد دوغارون ظرفیت طلایی برای اقتصاد ایران است، اضافه کرد: این منطقه آزاد نقش زیادی در جذب سرمایه گذاران ایرانی و خارجی دارد و برای به دست گرفتن بازار افغانستان باید از هر پتانسیلی استفاده کرد.
وی گفت: ترانزیت کالا از منطقه آزاد چابهار به مقصد افغانستان از عقرب سال گذشته تاکنون نسبت به مدت زمان مشابه سال 1401 افزون بر 230 درصد بیشتر شد.
نورالدین عزیزی وزیر تجارت حکومت طالبان نیز اظهار داشت: افزایش ترانزیت از طریق مرزهای ایران مورد تاکید مقامات اقتصادی افغانستان است.
وی افزود: مسئولان ارشد افغانستان به دنبال توسعه روابط با کشورهای همسایه هستند و برای رسیدن به این مهم از هر ظرفیتی استفاده خواهند کرد. تا چند سال قبل، رفت و آمد ناوگان حمل و نقل افغانستان به سمت مرز کشورهای همسایه روزانه حدود 200 دستگاه بود که در حال حاضر به روزانه هزار و 500 دستگاه افزایش یافته است.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران مهمترین شریک اقتصادی افغانستان است که برای بالا بردن سطح روابط این بخش باید موانع پیشرو به حداقل برسد.
گفتنی است؛ نخستین نشست مشترک اقتصادی ایران و افغانستان امروز با حضور مقامات این دو کشور در محل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد برگزار شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32528