درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 12:50:5 FA | AR | PS | EN
ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            






تاریخ نشر: 1403/04/24 - 01:43:1
تعداد بازدید: 451
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

القاعده و تلاش انتقال مرکزیت از افغانستان به آسیای مرکزی‌
 القاعده و تلاش انتقال مرکزیت از افغانستان به آسیای مرکزی‌

تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل می‌گوید که مربیان با تجربه القاعده برای افزایش امنیت پناه‌گاه‎های این‌گروه به افغانستان سفر کرده‌اند.

به گزارش انصار، این تیم در پانزدهمین گزارش خود در مورد افغانستان گفته که القاعده به‌طور مخفیانه به فعالیت خود در افغانستان ادامه می‌دهد تا تصویری از پایبندی حکومت طالبان به مفاد توافقنامه دوحه را نشان دهد.

بر بنیاد این گزارش، القاعده از نظر استراتژیک صبور است و با سایر گروه‌های تروریستی در افغانستان همکاری می‌کند و روابط مستمر خود با حکومت طالبان را در اولویت قرار می‌دهد.

گزارش افزوده، ظرفیت القاعده برای انجام حملات در مقیاس بزرگ همچنان محدود است، در حالی که نیت‌اش برای انجام آن ثابت مانده و توانایی‌هایش برای انجام عملیات خارجی تقویت شده‌است.

در گزارش آمده، "افراد القاعده مستقر در افغانستان به تعامل با جنگ‌سالاران، مبلغان، استخدام‌کنندگان و تامین‌کنندگان مالی ادامه می‌دهند. مربیان با تجربه به افغانستان سفر کرده‌اند تا امنیت سلول‌های پراکنده را افزایش دهند."

همچنین یکی از کشورهای عضوی سازمان ملل گزارش داده که القاعده به دنبال ایجاد همکاری با جنبش اسلامی ترکستان شرقی و جماعت انصارالله است.

طبق این گزارش، القاعده به‌دنبال تشدید فعالیت‌ها و تقویت مواضع در ساختارهای نظامی طالبان در شمال افغانستان و انجام عملیات مشترک و انتقال مرکز فعالیت‌های تروریستی به آسیای مرکزی است. کشورهای عضوی سازمان ملل خاطرنشان کرده‌اند که هسته‌های القاعده در چندین ولایت افغانستان، عمدتا در جنوب شرق کشور فعالیت می‌کنند. تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل افزوده که پایگاه‌های آموزشی و خانه‌های امن القاعده در ولایت‌های مختلف افغانستان، از جمله کمپ‌های سابق در جلال‌آباد و ولایت قندهار، و در ولایت‌های کنر، نورستان و تخار وجود دارد.

بر اساس این گزارش، تیم نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت، کشورهای عضو به ورود چند نفر از اعضای عرب القاعده به کنر و نورستان برای آموزش و تسهیل ارتباط بین محمد صلاح‌الدین عبدالحلیم زیدان با نام مستعار سیف العدل و هسته اصلی القاعده، القاعده در شبه قاره هند و عناصر خاصی از طالبان اشاره کرده‌اند.

در گزارش آمده که حضور عبدالعظیم بن علی، یکی از اعضای لیبیایی القاعده نیز در افغانستان گزارش شده است. تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل نوشته است که بر اساس گزارش‌ها، ریاست 31 استخبارات حکومت طالبان، مسوول ارتباط با جنگ‌جویان خارجی دارد و این ریاست به همه جنگجویان عرب اطلاع داده که از حضور در کابل اجتناب کنند وگرنه بازداشت خواهند شد.

همچنین، طالبان از همه اعضای درجه یک القاعده خواسته تا برای ثبت بیومتریک به کابل بیایند، اما گزارش شده است که افراد ارشد القاعده این خواست را رد کرده‌اند.

در گزارش تیم نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت آمده است که القاعده شبه قاره هند با قدرت 180 - 200 جنگجو در ولایات فراه، هرات، هلمند، کندهار و نیمروز مستقر است.

طبق این گزارش، القاعده شبه قاره هند به تحریک طالبان پاکستانی در انجام حملات تروریستی در داخل پاکستان کمک می‌کند و مجلات دیجیتالی با کیفیتی را منتشر می‌کند و با هدف جذب نیرو، مسائل بنگلادش، کشمیر و روهینگیا برجسته می‌کند.

این تیم نوشته است که بر اساس گزارش‌ها، جنگجویان القاعده و خانواده‌هایشان مقداری حمایت مالی از مقامات طالبان دریافت کردند. از سوی دیگر، گزارش تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل گفته که گروه داعش همچنان یک تهدید بزرگ در افغانستان، منطقه و فراتر از آن است.

بر بنیاد گزارش، رهبری طالبان بر سر رویکردها در برخورد با داعش و جوامع سلفی حامی آن اختلاف نظر دارند. به گفته این تیم، داعش از خطوط گسل فرقه‌ای سوءاستفاده می‌کند و به اهدافی مانند اقلیت‌های مذهبی حمله می‌کند.

گزارش افزوده، داعش خراسان رویکردی تساهل‌آمیزتری برای جذب نیرو اتخاذ کرده و بر جذب اعضای دیگر گروه‌های تروریستی و طالبان، از جمله غیر سلفی‌ها تمرکز دارد.

بر بنیاد این گزارش، ظرفیت داعش خراسان همچنان قوی است و این گروه حملاتی را با تأثیر بالا و برنامه‌ریزی شده انجام داده است که باعث تلفات زیادی در سال 2024 شده است.

در گزارش تصریح شده که داعش از اتباع افغانستان برای انجام حملات در پاکستان، از اتباع پاکستانی برای انجام حملات در داخل افغانستان و از اتباع تاجکستان برای انجام حملات در ایران و روسیه استفاده می‌کند. تیم نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت گفته است که هرچه حکومت طالبان بیشتر ادعا کنند که تروریست‌های خارجی از قلمرو آن برای تهدید سایر کشورها استفاده نمی‌کنند، اما داعش خراسان مصمم تر است تا ثابت کند که حکومت طالبان اشتباه می‌کنند.

چندین کشور عضو سازمان ملل تخمین می‌زنند که تعداد اعضای گروه‌های وابسته به داعش در منطقه، از 4 هزار نفر به 6هزار تن جنگجو افزایش یافته‌اند؛ اما برخی کشورها، قدرت هسته داعش را بین 2 تا 3500 جنگجو ارزیابی کرده‌اند.

تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل نوشته است که گزارش شده است که داعش با موفقیت به وزارتخانه‌های اصلی حکومت طالبان از جمله وزارت‌‌های دفاع، داخله و استخبارات نفوذ کرده است.

به گفته این تیم، داعش به‌دنبال جاسازی اعضای خود در سایر گروه‌ها نیز است. تیم نظارتی شورای امنیت سازمان ملل گفته است که با وجود ادعاهای مستمر طالبان مبنی بر اینکه هیچ گروه تروریستی خارجی در افغانستان وجود ندارد، کشورهای عضوی سازمان ملل گزارش دادند که بیش از 20 گروه همچنان در این کشور فعالیت می‌کنند.

در این گزارش همچنین در مورد مواد مخدر نیز گفته شده که تجارت آن با وجود ممنوعیت کشت خشخاش، همچنان قابل توجه‌است.

بر اساس این گزارش، مقام‌های ارشد طالبان همچنان به گرفتن سود خود [از مواد مخدر] ادامه می‌دهند و دهاقین در تلاش هستند تا زیان شان را با محصولات جایگزین جبران کنند. به نظر می‌رسد همه اینها عوامل ناآرامی‌های اخیر در ولایت بدخشان بوده‌اند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32491






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.