درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-01  |  2024-11-21  |  بروز شده در: 1403/09/01 - 13:57:5 FA | AR | PS | EN
حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد            رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان            افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن            اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد            توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی            وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»            رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش             دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان            امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند            واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه             افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار            علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر             امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند            ۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد            بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی            






تاریخ نشر: 1403/03/24 - 10:38:1
تعداد بازدید: 440
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تابستان داغ انتخاباتی در انتظار ایران
 تابستان داغ انتخاباتی در انتظار ایران

علیرغم اینکه فرصت برنامه ریزی برای انتخابات زود هنگام ایران بسیار کم بود و هست، اما پس از اعلام اسامی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری میتوان تصور کرد که فضا برای یک انتخابات گرم باز شده.

به گزارش انصار، جبهه اصلاحات در ایران سه نفر را به عنوان کاندیداهای این جبهه معرفی کرد که یکی از آنها موفق شده جزو کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شود وحال پیش بینی می شود که اصلاح طلبان با تمام قدرت پشت آقای پزشکیان بایستند و از او حمایت کنند تا بلکه بتوانند دولت را از اصولگرایان پس بگیرند.

البته اگر رسانه های اجتماعی را رصد کنید هم می بینید که اصلاح طلبان کمپاین های حمایتی و تبلیغاتی خود از آقای پزشکیان را شروع کرده اند.

در مقابل می بینیم هنوز میان اصولگرایان بر سر تعیین کاندیدای واحد اختلاف نظر هست و این اختلاف نظر میتواند برای حفظ دولت توسط اصولگرایان بسیار خطرناک باشد چون به هر حال آراء اصولگرایان شکسته خواهد شد.

همین مساله عملا این امید را به اصلاح طلبان می دهد که شانس برنده شدن آنها در این انتخابات شاید بسیار بالا باشد.

اگر اصولگرایان نتوانند با هم پشت سر کاندیدای واحد جمع شوند قطعا چنین خواهد شد، تعدد کاندیداها عملا به ضرر آنها است.

البته بسیاری پیش بینی می کنند رقابت اصلی میان آقایان پزشکیان و قالیباف و جلیلی خواهد بود و احتمال آن را می دهند که انتخابات به دور دوم کشیده شود اما تصور بر این است که اگر اصلاح طلبان موفق شوند قشر خاکستری جامعه را تحریک کنند تا به کاندیدای آنها رای دهد و اصولگرایان بر تعدد کاندیداها اصرار ورزند حتی ممکن است که کار انتخابات در همان دور اول به نفع کاندیدای اصلاح طلبان تمام شود.

نکته دیگری که شاید بسیار مهم است که به آن توجه شود این است که مجلس شورای اسلامی امروزه در اختیار اصولگرایان می باشد و اگر کاندیدای اصلاح طلب برنده انتخابات شود و دولت اصلاح طلب تشکیل شود با دولت و مجلسی مواجه خواهیم بود که با هم همسو نیستند و مدام با هم چالش خواهند داشت.

به همین دلیل است که حتی بسیاری باور دارند بهتر است که یک کاندیدای اصولگرا برنده انتخابات شود تا کشور با چالش اختلاف بین مجلس ودولت مواجه نشود وچهارسال آتی را بهاین چالش ها نگذرانیم.

آقای قالیباف که کاندیدای بالقوه این دوره ریاست جمهوری است عملا سابقه درخشانی در مسایل اجرایی دارد و هر جا که پست و سمت اجرایی داشته مدیری بسیار موفق بوده.

هیچ کدام از کاندیداها سوابق اجرایی آقای قالیباف را ندارند و همین یک امتیاز بزرگ برای او محسوب می شود اما طی چند سال اخیر بسیاری تلاش کردند با فضاسازی های تبلیغاتی بر علیه قالیباف وی را تخریب کنند ومتاسفانه این فضاسازی ها قطعا تاثیر خود را در انتخابات خواهد گذاشت.

همچنین علیرغم اینکه آقای قالیباف جزو جناح اصولگرایان به حساب می آید اما نسبتا طی چند سال اخیر موفق شده خود را به سمت میانه روی بکشاند تا با جناح های سیاسی مختلف در پارلمان تعامل کند.

آنچه قطعی است این می باشد که اصولگرایان قطعا در انتخابات شرکت خواهند کرد و رای خواهند داد و به این دلیل چیزی حدود 25 درصد آرا به صورت تضمینی در سبد کاندیداهای اصولگرا قرار دارد، اگر پشت یک کاندیدا متحد شوند همه سهم او خواهد بود، اگر به تعدد کاندیداها ادامه دهند آرا میان کاندیداها تقسیم خواهد شد.

از سوی دیگر اصلاح طلب ها هم همین نسبت از آرا را دارند، یعنی حدود 25 درصد، اما مساله اصلاح طلبها این است که بسیاری از طرفدارانشان حاضر نیستند پای صندوق رای بروند و رای دهند و معمولا همین مساله موجب شکست آنها در انتخابات می شود وحال این چالش برای آنها وجود دارد که طرفداران خود را قانع کنند پای صندوق های رای بروند.

حدود 50 تا حتی 60 درصد آرا جامعه ایرانی عموما رای های خاکستری به حساب می آیند بخش اصلا رای نمی دهند و بخشی به صورت سلیقه ای رای می دهند، یک بار به اصلاح طلبان و باری دیگر به اصولگرایان.

با توجه به این شرایط می توان گفت امروزه چالش همه کاندیداها در این است که این آراء خاکستری را بتوانند متقاعد کنند پای صندوق های رای بروند و همچنین متقاعد کنند به آنها رای دهند.

معمولا اصلاح طلبان در جذب آراء خاکستری بسیار قویتر هستند اما با توجه به اینکه طی چند دهه اخیر فاصله بسیار زیادی بین جوانان اصلاح طلب و نسل های قدیمی اصلاح طلب ایجاد شده باید ببینیم آیا نسل های قدیمی حاضر خواهند بود مانند اصولگرایان فضا را برای نسل جدید باز کنند یا نه.

اگر اینها موفق شوند طی بیست روز آینده فضا را برای نسل جوان باز کنند و نقشی به آنها در دولت آتی بدهند و به شخصیت های قدیمی اصلاح طلب برای تشکیل دولت جدید یا اعلام اسامی آنها در لیست دولت احتمالی اصرار نورزند، قطعا اصلاح طلب ها شانس بسیار بالایی در این انتخابات خواهند داشت اما اصرار بر حفظ چهره های قدیمی اصلاح طلب و خودداری از باز کردن فضا به نفع نسل جوان منجر به آن خواهد شد که نسل جوان هم پای صندوق های رای نیاید و آنها نتوانند از این فرصت طلایی استفاده کنند.

آقای پزشکیان طی چند سال اخیر موفق شده که صحبت ها و سخنرانی هایی داشته باشد که مورد توجه نسل جوان اصلاح طلبان می باشد و عملا به نظر می آید وی تمرکز خود را روی جذب اینها خواهد گذاشت.

حال نسل جوان اصولگرایان در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی وارد چالش اساسی با نسل قدیم اصولگرایان شدند و به نظر می رسد الآن وقت ترمیم این چالش ها است و نه بزرگ کردن چاله.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32053






*
*

*



نیز بخوانید

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟


پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد

رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان

افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن

اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد

توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی

وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»

رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان

امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند

واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه

افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار

علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر

امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند

۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد

بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی

خوش‌آمد گویی امیرخان متقی به سفیر جدید ازبکستان

کمک امریکا قطع شود، اوکراین شکست می‌خورد

برگزاری کنفرانس بین‌المللی، خواست پاکستان برای مهاجران افغان

روسیه کاملا حق دفاع از خود را دارد

رایزنی تلیفونی امیر کویت و ترامپ

عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در سطح بالا

آغاز کار پروژه ذخیره سازی آب‌های فصلی در بامیان

برگزاری رزمایش مشترک نظامی پاکستان و چین

خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.