درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-06-26  |  2024-09-16  |  بروز شده در: 1403/06/26 - 15:17:3 FA | AR | PS | EN
جابجایی شماری از مسئولان حکومتی به دستور رهبر طالبان            یوسفزی خواهان پاسخگو کردن حکومت طالبان شد            بازدید وزیر معادن طالبان از معادن مرمر و نمک ولایت هرات            وزارت معارف بیش از ۸هزار معلم و کارمند اداری جذب می‌کند            ایجاد مرکز تشخیص «بیماری زردی سیاه» در ولایت غزنی             ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری            دومین حمله مسلحانه بالای ترامپ            هیچ مخالفت جدی علیه حکومت طالبان وجود ندارد             نگرانی از افزایش سوءتغذیه کودکان در بامیان            نظری در پاسخ به امرالله صالح؛ هزاره‌ها خشونت‌طلب نیستند            انهدام ده‌ها هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی بر فراز خاک روسیه             آغاز مقتدرانه افغانستان و توقف اسپانیا در جام جهانی فوتسال            قطعنامه مجلس نمایندگان امریکا برای حمایت از مخالفان طالبان            تاسف پاپ از آمار زاد و ولد در کشورهای غربی            آسیب دیدن افغانستان از نظر تعاملات فرهنگی با جهان و منطقه            






تاریخ نشر: 1403/03/24 - 10:38:1
تعداد بازدید: 389
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تابستان داغ انتخاباتی در انتظار ایران
 تابستان داغ انتخاباتی در انتظار ایران

علیرغم اینکه فرصت برنامه ریزی برای انتخابات زود هنگام ایران بسیار کم بود و هست، اما پس از اعلام اسامی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری میتوان تصور کرد که فضا برای یک انتخابات گرم باز شده.

به گزارش انصار، جبهه اصلاحات در ایران سه نفر را به عنوان کاندیداهای این جبهه معرفی کرد که یکی از آنها موفق شده جزو کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شود وحال پیش بینی می شود که اصلاح طلبان با تمام قدرت پشت آقای پزشکیان بایستند و از او حمایت کنند تا بلکه بتوانند دولت را از اصولگرایان پس بگیرند.

البته اگر رسانه های اجتماعی را رصد کنید هم می بینید که اصلاح طلبان کمپاین های حمایتی و تبلیغاتی خود از آقای پزشکیان را شروع کرده اند.

در مقابل می بینیم هنوز میان اصولگرایان بر سر تعیین کاندیدای واحد اختلاف نظر هست و این اختلاف نظر میتواند برای حفظ دولت توسط اصولگرایان بسیار خطرناک باشد چون به هر حال آراء اصولگرایان شکسته خواهد شد.

همین مساله عملا این امید را به اصلاح طلبان می دهد که شانس برنده شدن آنها در این انتخابات شاید بسیار بالا باشد.

اگر اصولگرایان نتوانند با هم پشت سر کاندیدای واحد جمع شوند قطعا چنین خواهد شد، تعدد کاندیداها عملا به ضرر آنها است.

البته بسیاری پیش بینی می کنند رقابت اصلی میان آقایان پزشکیان و قالیباف و جلیلی خواهد بود و احتمال آن را می دهند که انتخابات به دور دوم کشیده شود اما تصور بر این است که اگر اصلاح طلبان موفق شوند قشر خاکستری جامعه را تحریک کنند تا به کاندیدای آنها رای دهد و اصولگرایان بر تعدد کاندیداها اصرار ورزند حتی ممکن است که کار انتخابات در همان دور اول به نفع کاندیدای اصلاح طلبان تمام شود.

نکته دیگری که شاید بسیار مهم است که به آن توجه شود این است که مجلس شورای اسلامی امروزه در اختیار اصولگرایان می باشد و اگر کاندیدای اصلاح طلب برنده انتخابات شود و دولت اصلاح طلب تشکیل شود با دولت و مجلسی مواجه خواهیم بود که با هم همسو نیستند و مدام با هم چالش خواهند داشت.

به همین دلیل است که حتی بسیاری باور دارند بهتر است که یک کاندیدای اصولگرا برنده انتخابات شود تا کشور با چالش اختلاف بین مجلس ودولت مواجه نشود وچهارسال آتی را بهاین چالش ها نگذرانیم.

آقای قالیباف که کاندیدای بالقوه این دوره ریاست جمهوری است عملا سابقه درخشانی در مسایل اجرایی دارد و هر جا که پست و سمت اجرایی داشته مدیری بسیار موفق بوده.

هیچ کدام از کاندیداها سوابق اجرایی آقای قالیباف را ندارند و همین یک امتیاز بزرگ برای او محسوب می شود اما طی چند سال اخیر بسیاری تلاش کردند با فضاسازی های تبلیغاتی بر علیه قالیباف وی را تخریب کنند ومتاسفانه این فضاسازی ها قطعا تاثیر خود را در انتخابات خواهد گذاشت.

همچنین علیرغم اینکه آقای قالیباف جزو جناح اصولگرایان به حساب می آید اما نسبتا طی چند سال اخیر موفق شده خود را به سمت میانه روی بکشاند تا با جناح های سیاسی مختلف در پارلمان تعامل کند.

آنچه قطعی است این می باشد که اصولگرایان قطعا در انتخابات شرکت خواهند کرد و رای خواهند داد و به این دلیل چیزی حدود 25 درصد آرا به صورت تضمینی در سبد کاندیداهای اصولگرا قرار دارد، اگر پشت یک کاندیدا متحد شوند همه سهم او خواهد بود، اگر به تعدد کاندیداها ادامه دهند آرا میان کاندیداها تقسیم خواهد شد.

از سوی دیگر اصلاح طلب ها هم همین نسبت از آرا را دارند، یعنی حدود 25 درصد، اما مساله اصلاح طلبها این است که بسیاری از طرفدارانشان حاضر نیستند پای صندوق رای بروند و رای دهند و معمولا همین مساله موجب شکست آنها در انتخابات می شود وحال این چالش برای آنها وجود دارد که طرفداران خود را قانع کنند پای صندوق های رای بروند.

حدود 50 تا حتی 60 درصد آرا جامعه ایرانی عموما رای های خاکستری به حساب می آیند بخش اصلا رای نمی دهند و بخشی به صورت سلیقه ای رای می دهند، یک بار به اصلاح طلبان و باری دیگر به اصولگرایان.

با توجه به این شرایط می توان گفت امروزه چالش همه کاندیداها در این است که این آراء خاکستری را بتوانند متقاعد کنند پای صندوق های رای بروند و همچنین متقاعد کنند به آنها رای دهند.

معمولا اصلاح طلبان در جذب آراء خاکستری بسیار قویتر هستند اما با توجه به اینکه طی چند دهه اخیر فاصله بسیار زیادی بین جوانان اصلاح طلب و نسل های قدیمی اصلاح طلب ایجاد شده باید ببینیم آیا نسل های قدیمی حاضر خواهند بود مانند اصولگرایان فضا را برای نسل جدید باز کنند یا نه.

اگر اینها موفق شوند طی بیست روز آینده فضا را برای نسل جوان باز کنند و نقشی به آنها در دولت آتی بدهند و به شخصیت های قدیمی اصلاح طلب برای تشکیل دولت جدید یا اعلام اسامی آنها در لیست دولت احتمالی اصرار نورزند، قطعا اصلاح طلب ها شانس بسیار بالایی در این انتخابات خواهند داشت اما اصرار بر حفظ چهره های قدیمی اصلاح طلب و خودداری از باز کردن فضا به نفع نسل جوان منجر به آن خواهد شد که نسل جوان هم پای صندوق های رای نیاید و آنها نتوانند از این فرصت طلایی استفاده کنند.

آقای پزشکیان طی چند سال اخیر موفق شده که صحبت ها و سخنرانی هایی داشته باشد که مورد توجه نسل جوان اصلاح طلبان می باشد و عملا به نظر می آید وی تمرکز خود را روی جذب اینها خواهد گذاشت.

حال نسل جوان اصولگرایان در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی وارد چالش اساسی با نسل قدیم اصولگرایان شدند و به نظر می رسد الآن وقت ترمیم این چالش ها است و نه بزرگ کردن چاله.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32053






*
*

*



نیز بخوانید

ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری


از اروپا تا امریکا، شناسایی گام به گام حکومت طالبان


دلیل بی‌پاسخ ماندن دعوت اردوغان برای ائتلاف علیه رژیم صهیونیستی چیست؟


گام های استوار عربستان برای ارائه چهره مدرن به جهان


جاوید رحمان کیست و چرا علیه ایران گزارش می‌دهد؟


آیا روسیه، ایران و چین در انتخابات امریکا دخالت می‌کنند؟


هدف سفر رهبر طالبان به ولایات شمال چیست؟


رئیس جمهور امریکا کی خواهد شد، ترامپ یا هریس؟


مرتد خواندن کاربران شبکه‌های اجتماعی به معنای چیست؟


نیروی ویژه رهبر طالبان مربوط کدام ارگان امنیتی است؟


پای طالبان به دروازه اروپا رسید


روسیه برای پس گرفتن آسمان افغانستان از امریکا با طالبان کمک خواهد کرد؟


رابطه طالبان و امارات رو به گسترش است


اقتصاد ایران از فشار تحریم‌ها عبور کرده است


آیا اعمال طالبان مصداق آپارتاید جنسیتی است؟


استفاده غرب از داعش در شورش زندان های روسیه


شهروندان آلمان مخالف کمک به اوکراین هستند


کورسک، قماری که صلح روسیه و اوکراین را سخت‌تر کرد


کامالا هریس در قبال جنگ غزه و اسرائیل مواضع دوگانه دارد


خسارات 80 میلیارد دالری، نتیجه حملات رژیم اسرائیل به غزه


آیا ممنوعیت ریچارد بنت پایان راه حقوق بشر است؟


انتقام خون هنیه از اسرائیل سخت خواهد بود یا نرم؟


سقوط جمهوریت و عوامل ‌اقتصادیِ آن


مسئول جنگ جهانی سوم کی خواهد بود؟


بررسی مختصرحکومتداری طالبان در سه سال گذشته





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

پرداخت ۲.۷ میلیارد افغانی قرض دولت قبلی به نهادهای خارجی

جابجایی شماری از مسئولان حکومتی به دستور رهبر طالبان

یوسفزی خواهان پاسخگو کردن حکومت طالبان شد

بازدید وزیر معادن طالبان از معادن مرمر و نمک ولایت هرات

وزارت معارف بیش از ۸هزار معلم و کارمند اداری جذب می‌کند

ایجاد مرکز تشخیص «بیماری زردی سیاه» در ولایت غزنی

ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری

دومین حمله مسلحانه بالای ترامپ

هیچ مخالفت جدی علیه حکومت طالبان وجود ندارد

نگرانی از افزایش سوءتغذیه کودکان در بامیان

نظری در پاسخ به امرالله صالح؛ هزاره‌ها خشونت‌طلب نیستند

انهدام ده‌ها هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی بر فراز خاک روسیه

آغاز مقتدرانه افغانستان و توقف اسپانیا در جام جهانی فوتسال

قطعنامه مجلس نمایندگان امریکا برای حمایت از مخالفان طالبان

تاسف پاپ از آمار زاد و ولد در کشورهای غربی

آسیب دیدن افغانستان از نظر تعاملات فرهنگی با جهان و منطقه

آزادی بیش از ۴۰ شهروند افغان از زندان‌های پاکستان

حادثه‌ی ترافیکی در فراه دو کشته و شش زخمی برجای گذاشت

تاکید وزیر داخله حکومت طالبان به ایجاد قوای هوایی قدرتمند

چینی ها ۱۰۰ میلیون دالر در بلخ سرمایه‌گذاری می کنند

گوترش کشتار دایکندی را "حمله شنیع" خواند

پایان کمپاین تطبیق واکسین ضد پولیو در غزه

تیم فوتسال کشور امروز برابر آنگولا بازی می‌کند

کشته شدن دو پولیس کویته در اثر انفجار بمب

تبادله ۲۰۶ زندانی میان روسیه و اوکراین با وساطت امارات


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.