سازمان صحی جهان در تازه ترین گزارش خود گفته که روزانه 24 مادر و 167 نوزاد در افغانستان در نتیجه عدم دسترسی به خدمات صحی میمیرند.
به گزارش انصار، این سازمان با نشر این گزارش گفته که شدیدترین عواقب وضعیت بحرانی صحی در افغانستان را زنان و کودکان متحمل میشوند.
بر بنیاد این گزارش، "به طور غمانگیز، مرگومیر مادران قابل پیشگیری هر روز جان 24 مادر را میگیرد و روزانه 167 نوزاد به دلایل قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند."
گزارش افزوده که شهروندان افغانستان یک سیستم صحی ناپایدار را تحمل میکنند و با شبح روزانه کمبود مواد غذایی و سوءتغذیه روبهرو هستند.
در گزارش آمده که این وضعیت با بار قابل توجه بیماریهای واگیر و غیرواگیر، شیوع مکرر بیماری، خشکسالی شدید و سایر بلاهای طبیعی ترکیب شدهاست.
سازمان صحی جهان خاطر نشان کرده که وضعیت اسفبار زنان افغانستان به دلیل دسترسی محدود دختران و زنان به تحصیل و معیشت بدتر شدهاست.
این سازمان افزوده، نیاز به کمکهای بشردوستانه در افغانستان بهطور چشمگیری افزایش یافته است و از 18.4 میلیون نفر در قبل از اگست 2021 به 23.7 میلیون نفر در سال 2024 افزایش یافتهاست.
بر اساس گزارش این سازمان، بخش قابل توجهی از این جمعیت -حدود 9.5 میلیون نفر که در بیش از 20 هزار قریه زندگی میکنند- هنوز دسترسی محدودی به اولیهترین خدمات صحی دارند یا اصلا دسترسی ندارند.
در گزارش یاد آور شده که به دلیل کمبود شدید بودجه، در مجموع 428 مرکز صحی ثابت و سیار در کشور بین جنوری تا دسمبر 2023 کاملاً تعطیل و 310 مرکز دیگر با کمبود شدید بودجه و امکانات مواجه اند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/31998