نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد طی پاسخ به پرسش رسانه ها، مذاکرات غیر مستقیم ایران- امریکا در مسقط پایتخت سلطنت عمان را تایید کرد.
به گزارش انصار، او گفته است: این مذاکرات نه نخستین بار و نه آخرین بار خواهد بود. نشریه معتبر اکسیوس امریکا نیز ضمن تایید این مذاکرات، هدف آن را جلوگیری از حملات بیشتر عنوان کرد. ولی وقتی نام برت مک گورک مشاور ارشد دولت بایدن در امور خاورمیانه به عنوان رئیس نمایندگی واشنگتن به میان می آید، کمتر ناظری می تواند در ناموفق بودن گفتگوها تردید کند.
ضمن آن که آبرام پیلی، فرستاده موقت بایدن در امور ایران که گفتگوگری قهار است و در کنار مک گورک نشسته باشد. شگفت آن که تبحر مک گورک در امور خاورمیانه و تسلطش بر فرهنگ و زبان های خاورمیانه ای، باعث شده که وی در هر سه دولت متفاوت اوباما، ترامپ و بایدن، جایگاه خود را حفظ کند.
هم چنین او در دوره جورج بوش، نقشی محوری در سیاست گذاری امریکا در عراق پس از فروپاشی صدام و رویارویی با داعش داشت. وی بارها در بغداد و مسقط، غیر مستقیم با مقامات بلند پایه ایرانی در مسائل هسته ای و تحریم ها به گفتگو نشسته است.
جدا از شخصیت، شگردها، زبان متفاوت و قدرت مانور مک گورک، چهار عامل دیگر احتمال موفقیت نتیجه مذاکرات این بار ایران-امریکا را بالا می برند: فشار چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت از ایران بر تهران در جهت آرام شدن باب المندب، خواست هند از ایران به عنوان برترین سرمایهگذار پروژه بزرگ چابهار برای بالارفتن امنیت اقیانوس هند، نیازمندی غیر قابل اجتناب اقتصاد داخلی در جهت پیوندی هر چند اندک با جهان تجارت و نیز پیامدهای گسترده پیمان کلان امنیتی ریاض-واشنگتن در بازنگری استراتژی منطقه ای تهران.
البته نتانیاهو به شدت نگران حضور دوباره مک گورک در منطقه است. و وجود او را نشانگر آرام تر شدن فضای خاورمیانه برآورد می کند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/31688