مقام های حکومت طالبان از آغاز پروژه های بزرگ های اقتصادی، مانند؛ کاسا یکهزار، تاپی، افغان ترانس و برخی پروژه های دیگر در سال جاری خبر میدهند.
به گزارش انصار، ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان میگوید که با تطبیق این پروژه ها، علاوه بر تقویت اقتصاد کشور، برای هزاران تن نیز فرصت کاری ایجاد خواهد شد.
وی می افزاید که هم اکنون تنها در بخش استخراج معدن ، حدود یک صد پنچاه هزار تن مشغول به کار اند.
آقای مجاهد، در صحبت با رادیو کلید گفته است که برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی مردم و ایجاد فرصت های کاری، قرار است در سال جاری، چندین پروژه بزرگ عمرانی آغازگردد.
" در سال جاری ما شاهد آغاز پروژههای بزرگ اقتصادی، مانند؛ کاسا یکهزار، تاپی، افغان ترانس و برخی پروژه های دیگر خواهیم بود. با آغاز این پروژه ها ، گاز مایع در افغانستان ارزان خواهد شد، برق نیز افزایش یافته و در بخش تجارت و افزایش صادرات نیز کار های بنیادی و اساسی صورت خواهد گرفت."
"در پروژه غوریان نیز که استخراج معدن آهن می باشد، برای سه هزار تن زمینه کار فراهم شده و همچنان در کانال قوش تپه حدود 5 هزار تن عملا مصروف کار اند."
از سویی هم ، مسئولان در وزارت اقتصاد میگویند که طرح های خوبی برای بهبود وضعیت اقتصادی درسال جاری وجود دارد.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی این وزارت میگوید:" درسال پیش رو، تمام تمرکز روی سکتور های مختلف اشتغال زایی مانند، صنعت، تجارت، معادن، زراعت، ساخت ساز سرکها و سایر پروژه ها خواهد بود. تلاش خواهیم کرد تا با امکانات بودجهیی، پروژه های را تطبیق کنیم که باعث کاهش فقر شود."
این در حالی است که به باور ، مبصرین امور اقتصادی با توجه به فقر و نبود فرصت های کاری ، اگر این پروژه ها واقعا عملی شوند، تاثیرات اقتصادی آن از هرلحاظ بیشتر خواهد بود.
درحالی از تلاش ها به هدف ایجاد فرصت های کاری خبر داده میشود که برخی از نهاد های بینالمللی با نشر گزارش هایی، فقر و نبود فرصت های کاری را مشکل جدی برای افغانستان می دانند. درحالیکه به گفته برخی از مقام های حکومت طالبان، وضع تحریم های اقتصادی و مسدود شدن ذخایر ارزی افغانستان عامل اصلی فقر و بیکاری در کشور است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/31079