لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3095
درباره ما | ارتباط با ما | RSS | آرشیو | 1403-09-01 | 2024-11-21 | بروز شده در: 1403/09/01 - 13:57:5 | FA | AR | PS | EN |
حلقههایی در دانشگاه کابل، اندیشه داعش را گسترش میدهند
عبدالرحیم، دانشجوی 25 ساله دانشگاه کابل آرزو دارد تا به گروه داعش در سوریه بپیوندد و برای ایجاد یک خلافت جهانی مبارزه کند. این مساله زنگ هشداری برای کشور خسته از جنگ افغانستان است.
عبدالرحیم، دانشجوی 25 ساله دانشگاه کابل آرزو دارد تا به گروه داعش در سوریه بپیوندد و برای ایجاد یک خلافت جهانی مبارزه کند. این مساله زنگ هشداری برای کشور خسته از جنگ افغانستان است.
وی میپرسد: زمانی که صدها خارجی اعم از زن و مرد، زندگی راحت شان را رها میکنند و به داعش میپیوندند، چرا ما این کار را نکنیم؟
باور بر این است که در حال حاضر داعش در افغانستان عملیاتی انجام نمی دهد، زیرا این کشور روزانه هدف حملات طالبان قرار میگیرد.
در حالی که تعداد زیادی از نیروهای خارجی در پایان سال جاری افغانستان را ترک میکنند، نگرانیهایی وجود دارد که افغانستان به کدام جهت خواهد رفت و ظهور ایدولوژی داعش، یک خطر جدید را بوجود آورده است.
دهها دانشجو، چند ماه پس از فعالیت داعش، گروههای مخفیانه شان را در آسیای مرکزی و جنوبی ایجاد کرده اند.
چند گروه شورشی تندرو در مرز افغانستان و پاکستان با داعش اعلام وفاداری کرده اند، اعلامیههای تبلیغاتی داعش در این مناطق توزیع شده و برخی از فرماندهان محلی این گروهها میگویند که اعضای داعش را ملاقات کرده اند.
اما شکل گیری گروههای دانشجویی که طرف دار داعش هستند، مخفی است و این مساله نشان میدهد که ایدولوژی داعش در حال گسترش یافتن است.
گل رحمان، دانشجویی که بر صفحه مبایل خود پرچم داعش را گذاشته است، میگوید: چندین تن از دانشجویان که از دوستان صمیمی ما بودند، به سوریه رفته اند تا با برادران ما بپیوندند و "کار مقدسی" را انجام دهند.
دولت اسلامی یک گروه سلفی است که مناطق زیادی از عراق و سوریه را زیر کنترول دارد و در ماه جون اعلام خلافت کرد.
داعش همچنین اعلام کرد که قصد دارد تا افغانستان، پاکستان و هند را نیز زیر کنترول خود در آورد. با این وجود مقامات امنیتی به رویترز گفته اند که تاکنون 8 شهروند افغان برای مبارزه به سوریه رفته اند.
این رقم در مقایسه به هزاران نفری که اروپا را به قصد پیوستن به داعش ترک کرده اند، بسیار کم است.
طالبان در معرض خطر اند؟
این دانشجویان که در بیرون از دانشگاه در یک چای خانه صحبت میکردند، میترسیدند که در صورت شناسایی دستگیر شوند. آنان میگویند که از پیروزهای داعش در خاورمیانه الهام میگیرند و این بهترین شانس برای آوردن آسیا زیر حکومت اسلامی است.
آنان حاضر شدند تا نام شان در گزارش ذکر شود، زیرا به گفته خودشان این نامها بسیار عام هستند و مقامات نمی توانند آنان را شناسایی کنند.
دانشگاه کابل همیشه مرکز افکار رادیکال بوده است هم در زمان اشغال شوروی و هم در زمان حکومت طالبان.
به نظر میرسد که ایدولوژی داعش در حال گسترش است. هر چند مدارکی وجود ندارد که این گرایشها فراتر از تجمات دانشجویان که روی مسایل بحث میکنند، رفته باشد. هیچ کدام از دانشجویانی که حاضر شدند با رویترز مصاحبه کنند، مسلح نبودند و به نظر هم نمی رسید که مایل باشند در افغانستان حملاتی را انجام دهند.
این دانشجویان میگویند که میخواهند در عراق و سوریه بجنگند، زیرا داعش هنوز حضور کافی در افغانستان برای مبارزه با نیروهای امنیتی افغان و نیروهای خارجی ندارد.
آنان دیگر از طالبان حمایت نمی کنند و استدلال میکنند که طالبان از اصول دین برای رسیدن به قدرت منحرف شده اند.
رحیم که ریش پر پشتی دارد، میگوید: طالبان بیشتر یک جنبش سیاسی است، در حالی که داعش صرفا یک جنبش اسلامی است.
این دانشجویان میگویند که طالبان شانس کمی برای گرفتن قدرت دارند و آنان بیشتر برای منافع ملی پاکستان تلاش میکنند تا آرمان دینی شان.
با وجود انجمنهای رادیکال، دانشگاه کابل جایی است که در آن پسران و دختران به گونه آزاد با هم معاشرت میکنند. اشرف غنی، قبلا رییس این دانشگاه بوده است.
زمان بمب!
سازمان اطلاعات و امنیت ملی افغانستان وجود شبکههای سیستماتیک و سازمان یافته را در میان دانشجویان کابل تکذیب میکند، اما میگویند که داعش در تلاش است تا حمایت آنان را جلب کند.
حسیب صدیقی، سخنگوی امنیت ملی میگوید: هر کسی با گروه دولت اسلامی (داعش) ارتباط داشته باشد، دستگیر میشود.
مقامات افغان نگران اند که داعش، یک گروه به شدت مخالف شیعه است و میتواند خشونتهای فرقهای را که در سالهای اخیر از آن جلوگیری شده، تحریک کند.
رحمان که از ولایت کنر است، تاکید دارد که دهها دانشجو از داعش حمایت میکنند، اما مقامات افغان رقم آن را بین 40 تا 50 اعلام میکند.
دانشجویان با پستهای وحشتناک در فیس بوک، تلاش دارند نیروهای تازه در شهرهایی که در آن انترنت هست، استخدام کنند، صفحات این دانشجویان صدها دنبال کننده دارد. مقامات امنیتی میگویند که 14 تن به شمول یک زن به دلیل ارتباط با داعش دستگیر شده اند.
یک استاد دانشگاه که نخواست نامش برده شود، گفت: دانشجویان رادیکال در دانشگاه، سایر دانشجویان را نیز رادیکال میسازند، آنان مخالف آموزش و پرورش هستند و دیگران را در برابر نیروهای خارجی و حکومت افغانستان تحریک میکنند.
وی تصریح کرد: "اگر ما مراقب این بمب نباشیم، خساراتی بیرون از کنترول ما به بار خواهد آورد".
منبع: رویترز
ترجمه: زهره رستگار
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3095 نیز بخوانید
|
اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.
ansarpress.com/m
|