روغن زیتون منبع خوبی از ویتامینهای E و K بوده و حاوی مقادیر کمی پتاسیم است، یک قاشق غذاخوری از روغن زیتون، حاوی ۹.۸۶ گرام چربی تک غیراشباع(حدود ۷۳ درصد)، ۱.۴۲ گرام چربی غیراشباع چندگانه(حدود ۱۱ درصد)، و ۱.۸۶ گرام چربی اشباع شده(حدود ۱۴ درصد) است. اگرچه اکثر چربیهای این روغن از نوع خوب هستند، اما همچنان کنترول مصرف آن توصیه میشود، زیرا کالری این روغن بالا است.
به گزارش انصار به نقل از «دیلی میل»، رایج است که روغن زیتون را به دلیل فوایدی که دارد به عنوان مایع طلایی معرفی میکنند، اما بسیاری از کارشناسان با این «تعبیر» مخالفت هستند زیرا ممکن است مصرف بیش از حد آن نتایج نامطلوبی در پی اشته باشد.
روزنامه بریتانیایی«دیلی میل» به نقل از کارشناسان هشدار میدهد مصرف بیش از حد روغن زیتون پیامدهای مضری برای سلامتی در ارتباط با بیماری قلبی و چاقی خواهد داشت.
«میشل روتنشتاین»، متخصص تغذیه در این باره گفت: یکی از بیماران به طور منظم روزانه یک فنجان روغن زیتون مینوشید اما این نه تنها مانع از تلاشهای او برای کاهش وزن شد، بلکه بر سطح کلسترول او نیز تأثیر منفی گذاشت، زیرا این مقدار زیاد روغن زیتون حاوی چربیهای بالاست.
او افزود: «مصرف بیش از حد روغن زیتون بدون کنترول مقدار آن میتواند منجر به عدم تعادل در دریافت انرژی شود که ممکن است به افزایش وزن بعدی یا مشکل در دستیابی به اهداف کاهش وزن منجر شود.»
به گفته متخصصان، مصرف مقادیر متوسط روغن زیتون به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ضرری ندارد، اما نیازی به نوشیدن بیش از حد آن نیست.
برخی از متخصصان تغذیه بر این باورند که اگر این روغن در دمایی بالاتر از نقطه دود گرم شود نه تنها مفید نیست بلکه برای سلامت قلب بسیار هم مضر است.
نقطه دود روغن زیتون فوق العاده بکر، ۳۲۰ درجه فارنهایت و نقطه دود روغن زیتون بکر ۴۲۰ درجه فارنهایت است. هرچند در دمای بالا، این روغن از خود سم تولید نمی کند، اما آن را نباید برای سرخ کردن غذاها استفاده کرد.
روغن زیتون درست همانند روغنهای دیگر در دمای بالا شروع به تجزیه میکند، در نتیجه ارزش غذایی آن از جمله امگا ۳ و آنتی اکسیدان ها با این گرما از بین می رود. بنابراین اگر آنها را برای سرخ کردن یا در پلوپز استفاده کنید، خواص بینظیرش را از بین بردهاید.
بنابراین بهتر است این روغن را تنها برای پخت و پز سریع و یا در آخرین مرحله به غذا بیافزایید و برای پخت غذا در دمای بالا از روغن آفتابگردان یا کره بادام زمینی استفاده کنید.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/30658