سران شماری از کشورهای اسلامی، معتقداند که جنگ راهحل مشکلات خاورمیانه نیست و آنان بار دیگر بر لزوم تشکیل کشور مستقل فلسطین و پذیرش راهکار دو دولتی، از سوی اسرائیل تاکید کردند. از سوی دیگر امریکا از بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل خواسته که حملات خود را کاهش دهد و تشکیل دولت مستقل فلسطینی، باید بخشی از سناریوی بعد از جنگ باشد. اما اسرائیل پافشاری دارد که تا نابودی کامل حماس به جنگ ادامه میدهد و تشکیل دولت مستقل فلسطینی را رد میکند.
به گزارش انصار، مدت 130 روز از جنگ در غزه میگذرد و این جنگ تاکنون به جز کشته شدن بیش از 28 هزار فلسطینی بیگناه و تخریب غزه، پیامد دیگری نداشته است.
بلند بودن آمار تلفات غیرنظامیان و دورنمای نامشخص پایان جنگ، سبب شده که امریکا از بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل بخواهد که حملاتش را کاهش داده و با تشکیل دولت مستقل فلسطین موافقت کند.
اسرائیل اما تاکید دارد که تا نابودی کامل حماس جنگ را ادامه میدهد و درخواست امریکا و شماری از کشورهای اسلامی مبنی بر تشکیل دولت فلسطینی را نیز رد میکند.
با این حال، سران شماری از کشورهای اسلامی بار دیگر بر لزوم تشکیل کشور مستقل فلسطین و پذیرش راهکار دو دولتی از سوی اسرائیل تاکید کردند و این موضوع را تنها راهحل پایان معضل خاور میانه عنوان کردند.
رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه در نشست جهانی دولتها در امارات متحده عربی، منشأ بحران کنونی غزه را در تداوم سیاست رژیم اسرائیل در کشتار جمعی و افزایش اشغال اراضی فلسطین دانسته و گفت:"اسرائیل باید موجودیت یک کشور مستقل فلسطینی را بهرسمیت بشناسد. من از تمام کشورهایی که در این ابتکار کمک کردند، تشکر میکنم. ما برادران و خواهران فلسطینی خودمان را تنها نمیگذاریم."
در همین حال، عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر جنبش انصار الله یمن، میگوید که بحران خاورمیانه مرتبط با قضیه فلسطین است و اگر امریکا و انگلیس مانع جنایات اسرائیل شوند و کشور مستقل فلسطین به رسمیت شناخته شود، تمامی بحرانها به خودی خود حل خواهند شد.
" حمله امریکاییها یا انگلیسیها بر کشور ما فایدهای ندارد. راهحل مفید ورود غذا و دوا به غزه و توقف جنایات نسل کشی در غزه است. راهحل درست برای عدم گسترش نزاع در منطقه، توقف جنایت علیه ملت فلسطین در غزه است. تمام بحرانها به این موضوع بستگی دارد. در صورت تشکیل دولت مستقل فلسطین، همه بحرانها به خودی خود حل خواهد شد."
این در حالی است که ایران، عربستان سعودی، مصر، اردن، قطر و شماری دیگر از کشورهای اسلامی برعلاوه بریتانیا، بر تشکیل کشور مستقل فلسطین تأکید دارند؛ آنچه اسرائیل آنرا نمیپذیرد، زیرا مناطقی را که در دو دهۀ اخیر اشغال کرده، از دست خواهد داد.
گفتنی است که طرح دوکشور مستقل، طرح جدیدی نیست و از همان سالهای اول ورود اسرائیلیها به خاک فلسطین مطرح شده است. اولین گام در راستای طرح دوکشور در سال ۱۹۴۷ میلادی و پیش از شکلگیری رسمی رژیم اسرائیل عملی شد. سازمان ملل با صدور قطعنامهای اعلام کرد که فلسطین به دو دولت عربی و یهودی تقسیم شود؛ طوری که ۵۵ درصد از زمینهای فلسطین به یهودیان و ۴۵ درصد از اراضی به فلسطینیها تعلق یابد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/30131