در اواخر هفتۀ قبل رسانهها گزارش دادند که در جریان کنفرانس خبری محمد ظاهر اغبر، رئیس کمیتۀ ملی المپیک یک خبرنگار توسط وی تهدید شده و پس از خاتمۀ این کنفرانس و هنگامی که موتر عدهای از خبرنگاران در حال رفتن به سوی دفتر خویش بود، توسط یک موتر شخصی تعقیب و متوقف داده شد. سپس عدهای با هجوم به موتر خبرنگاران، آنان را به شدت لت و کوب نمودند.
متأسفانه از بدو ورود آقای اغبر به کمیتۀ ملی المپیک، این نهاد با مشکلات عدیدهای روبرو بوده است، رئیس المپیک با اعمال نظامی گرایانه، اندک دست آوردها را بسیار بزرگ جلوه داده و بعضاً افتخارات عدهای جوان زحمت کش را به نام خود ثبت مینماید، اما در این کمیته با حضور جنرال اغبر، گویا هیچ کسی حق ندارد از شکست و ناکامیها، حق تلفیها، کم کاریها، هدر دادن پول مردم، فساد و حق خوریها سخن بگوید.
در المپیکی که ریاست آن را آقای اغبر بر عهده دارد، دهها نمونه را میتوان به عنوان فساد در این ارگان یاد آور شد. که یکی از آنها را میتوان در صحبتهای روح ا... نیکپا جستجو نمود. وی که از موجودیت تبعیض صحبت به میان آورده است، آقای اغبر با تعجب گفته است که نیکپا باید به یک نهاد در المپیک شکایت خود را میبرد نه اینکه به رسانهها بگوید! این سخنان اغبر میرساند که وی چقدر مخالف مصاحبههای انتقادی از عملکرد المپیک میباشد.
از سوی دیگر همه شاهد بودیم که هفتۀ قبل تیم ملی فوتسال کشور با سرافگندگی از مسابقات کوریا به کشور بازگشت. این تیم پس از دو باخت تحقیر آمیز مقابل تیمهای قطر و ازبکستان در همان دو بازی اول از گردونۀ مسابقات خارج شد. این در حالی است که کشور ما از نظر فوتبال سالونی جوانان مستعدی دارد، کافی است تا مسؤولان در همین شبهای ماه مبارک رمضان سری به سالونهای فوتسال و حتی بعضی خیابانهای کابل، مثل خیابان دارالامان بزنند و برای لحظهای چشمهای خود را باز نموده و استعدادها را ببینند.
اما متأسفانه بر اثر رابطهها و موجودیت فساد شاهد هستیم که شخصی به عنوان رئیس فوتسال کشور تعیین میگردد که قبلاً رئیس فدراسیون شمشیر بازی بود، حالا معلوم نیست که بلاخره این فرد سابقۀ شمشیر زنی دارد یا در امور فوتسال سابقه داشته است؟!
به هر حال از این گونه مثالها را در چندین مورد میتوان بیان داشت، از جمله رشتههای ورزشی که در هیچ جای دنیا رسمیت ندارد، اما در افغانستان اختراع میشود! همین اکنون رشتههای در چارچوب ورزشهای رزمی فعالیت میکنند که به هیچ وجه ارزش سرمایه گذاری را ندارد، اما به جای توجه به رشتههای اصلی، کمیته ملی المپیک این ورزشها را به رسمیت شناخته است.
به هر صورت آنچه که واضح است و ریاست جمهوری کشور و اعضای پارلمان باید بدان توجه نمایند این است که اگر یک رئیس مسلکی و با تجربه و دلسوز در امور ورزش در رأس کمیتۀ ملی المپیک گماشته شود، به نظر میرسد با موجودیت استعدادهای خوبی که در بین جوانان در رشتههای مختلف ورزشی موجود است، ما بتوانیم از طریق ورزش افتخارات خوبی را برای کشور جنگ زدۀ خود به ارمغان بیاوریم.
و در پایان تأکید میکنیم که هر چند هویت اشخاصی که خبرنگاران را لت و کوب نموده اند هنوز مشخص نگریده است، اما آنچه که باید در اولویت کاری دادستانی کل کشور قرار گیرد، دستگیری این افراد و اراذل و رسیدگی جدی به این قضیه است. از طرف دیگر عمل زشت و دیکتاتور مأبانهای رئیس کمیتۀ ملی المپیک نیز که یک خبرنگار را تهدید نموده است به طور جدی توسط ارگانهای عدلی و اعضای پارلمان افغانستان مورد رسیدگی قرار گیرد.
سرمقاله شماره 90 روزنامه انصار
1392/4/22تاریخ:
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/301