صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از آموزش نزدیک به ده هزار قابله و کارگر بخش صحت در زمینهی صحت مادران و نوزادان خبر داده و این در حالی است که افغانستان بیشتر آمار مرگومیر مادران را در بین کشورهای آسیایی دارد.
به گزارش انصار یونیسف با نشر پیامی در صفحه ایکس گفته که بیشتر مادران در افغانستان با کمبود آهن و فولیک اسید مواجه هستند و نیز گفته است که به بیش از ۷.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ خدمات صحی و تغذیه ارایه کرده است.
سمین عالمی، یکی از قابلهها در یکی از مراکز صحی می گوید که با افزایش آمار مراجعه کنندگان، آنان با کمبود کارمندان زن در بخش صحی مواجه هستند.
به گفته خانم عالمی بیشتر زنان که به مراکز صحی مراجعه می کنند تغذیه مناسب نداشته و با کمبود آهن مواجه هستند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، افغانستان در میان کشورهای آسیایی بالاترین نرخ مرگ و میر مادران را دارد. فیصدی قابل توجه این بیماریها که به مرگ مادران میانجامد قابل پیشگیری توصیف شده است. به این معنا که صرفا عدم دسترسی زنان به مراکز صحی افغانستان را به کشوری با بالاترین آمار مرگومیر مادران تبدیل کرده است.
همچنین ناهید صدیقی، یک داکتر قابله در کابل در صحبت با خامهپرس گفته است که آموزش برای نرسها و قابلهها در شرایط فعلی ضروری است. به گفتهی او، جامعه در شرایط کنونی بیش از پیش به قابلهها و نرسها نیاز دارد.
خانم صدیقی می افزاید عوامل زیادی در مرگومیر مادران در کشور نقش دارد که عمدترین آن عدم تغذیه درست، عدم فاصله دهی میان ولادیتها و عدم مراجعه به داکتر است.
به گفته خانم صدیقی «توجه به تغذیه درست مادر بسیار مهم است تا مادر یک روتین درست غذایی را برای خود ایجاد کند و مواد مورد ضرورت خود و طفلش را فراهم کند.»
همچنین PassBlue، یک رسانهی غیرانتفاعی نیز با نشر گزارشی از افزایش مرگو میر مادران به دلیل عدم دسترسی به مراکز صحی خبر داده و تاکید کرده بود که طیف گستردهی از عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کنار کمبود تجهیزات طبی در شفاخانهها و مراکز صحی حیات ماداران را در افغانستان تهدید می کند.
در همین حال صندوق جمعیت سازمان ملل از وضعیت زنان باردار در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در هر ۱۰۰ هزار زایمان ۶۳۸ مادر هنگام ولادت جان خود را از دست میدهند.
این در حالی است که همواره نگرانیها ازعدم دسترسی زنان به مراکز صحی، افزایش مرگ و میر مادران و کمبود پرسونل صحی به دلیل ممنوعیتهای دختران از اموزش در افغانستان پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی مطرح شده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/30039