ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان از سخنان کارشناسان این سازمان مبنی بر توقف بازداشت دختران استقبال و تاکید کرده که آنان همچنان به بررسی بازداشت دختران به دلیل «بدحجابی» ادامه خواهد داد.
به گزارش انصار، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد با نشر پیامی در صفحه ایکس از گزارش کارشناسان این سازمان مبنی بر پایان بازداشتهای «خودسرانه» زنان در افغانستان استقبال کرده است.
آقای بنت تاکید کرده که « من همراه با دیگر کارشناسان سازمان ملل، از طالبان میخواهم که به بازداشت خودسرانه زنان و دختران به دلیل «بد حجابی» که حقوق بشر و آژانس آنها را نقض میکند، پایان دهد و یک سیستم نهادینه شده تبعیض را تداوم بخشد. من همچنان به بررسی اتهامات مرتبط ادامه می دهم.»
گفتنی است که بازداشت زنان و دختران به دلیل مراعت نکردن حجاب در شهرهای مختلف کشور از جمله کابل، بامیان، دایکندی، پنجشیر، بلخ و کندز در یک ماه اخیر منجر به واکنشهای گسترده شده است.
در بیانیهی کارشناسان سازمان ملل آمده است که «زنان و دختران بازداشت شده به حوزههای امنیتی منتقل میشدند که آنان تنها یک وعهده غذا در روز دریافت میکردند و همچنان شکنجهی فزیکی میشدند.»
بر اساس گزارش این سازمان بیشتر دختران که به دلیل «بد حجابی» بازداشت شدند عمدتا از غرب کابل مناطق هزاره نشین آغاز و به سرعت به مناطق تاجیکنشین در کابل، شهرهای بامیان، بلخ، دایکندی و قندوز ادامه پیدا کرد.
کارشناسان سازمان ملل همچنان تاکید کردهاند که «مقامهای حکومت طالبان به تعهدهای افغانستان در زمینه حقوق بشر بینالمللی، از جمله بر اساس کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان، پایبند باشند و برای حمایت از اصول حقوق بشر، رفع تبعیض، و حاکمیت قانون بکوشند.»
پیش از این نیز گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان بازداشت دختران در افغانستان را محکوم کرده و آن را «بیانگر محدودیتهای بیشتر بر آزادی زنان و تضعیف سایر حقوق آنان» خوانده است.
ازسوی هم ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گزارش جدید دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر بازداشت «خودسرانه» زنان و دختران در کشور را «بی اساس» خوانده است.
آقای مجاهد تاکید کرده که « این راپورها را رد میکنیم؛ نه کس زندانی شده، نه توقیف و نه هم این ادعاها درست است؛ متأسفانه نباید نهادهایی به این سویهها به این پشتوانههای شبکههای اجتماعی که پشتوانهی دقیق و محکم ندارند، به او استناد کنند.»
این در حالی است که با گذشت دوسال از حاکمیت طالبان در افغانستان نگرانیها از وضعیت حقوق بشر به ویژه زنان از جمله محرومیتهای آموزش، کارو اشتغال همچنان ادامه دارد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/29988