درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-01  |  2024-11-21  |  بروز شده در: 1403/09/01 - 13:57:5 FA | AR | PS | EN
حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد            رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان            افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن            اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد            توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی            وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»            رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش             دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان            امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند            واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه             افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار            علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر             امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند            ۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد            بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی            






تاریخ نشر: 1402/10/19 - 05:46:2
تعداد بازدید: 429
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا ایران و امریکا در یک قدمی جنگ قرار گرفته اند؟
 آیا ایران و امریکا در یک قدمی جنگ قرار گرفته اند؟

پیتر برگن، تحلیلگر امنیت ملی سی‌ان‌ان و استاد دانشگاه ایالتی آریزونا در نوشتاری برای سی ان ان از پیام تنش های جدید در منطقه گفته است که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده تمام تلاش خود را برای جلوگیری از یک جنگ منطقه ای بزرگتر در خاورمیانه به کار گرفته است.

 به گزارش انصار، با این حال در حال حاضر، یک درگیری منطقه‌ای دوفاکتو با همه احتمالات برای خرابکاری و واکنش‌های تشدید کننده تنش که در ذات چنین درگیری ها و فضایی نهفته است، در جریان است. منطقه در حال حاضر مانند آبی است که بر روی حرارت قرار گرفته و هر لحظه می تواند به نقطه جوش یا همان انفجار برسد.

خطر تشدید درگیری در حال افزایش است و ایالات متحده را تهدید می کند. تا حدودی به همین دلیل است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته از خاورمیانه با هدف  تلاش برای توقف گسترش تنش ها بازدید می کند.

همین چند روز گذشته را در نظر بگیرید: روز پنجشنبه، یک حمله هواپیمای بدون سرنشین امریکا، رهبر یک گروه مورد حمایت ایران در بغداد را کشت.  نیروهای مورد حمایت ایران در عراق و سوریه از زمان حمله ۷ اکتوبر حماس به سرزمین های اشغالی،  حداقل ۱۱۸ حمله علیه نیروهای امریکایی در سوریه و عراق انجام داده‌اند.

البته حمله در بغداد به یکی از چهره های حشد الشعبی  یک ریسک حساب شده (به ادعای سی ان ان )از سوی دولت بایدن بود، به ویژه  که درخواست هایی از جانب عراق برای اخراج حدود ۲۵۰۰ نیروی امریکایی که برای ماموریت مقابله با داعش در این کشور هستند، وجود دارد. به گفته روزنامه عرب زبان الشرق الاوسط، حمله اخیر امریکا در بغداد این درخواست ها برای اخراج نیروهای امریکایی را تقویت و تسریع کرده است.

حوثی‌ها که کنترول بخش های قابل توجهی از یمن را برعهده دارند و مورد حمایت تهران هستند ، از ۱۹ نوامبر ۲۳ حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ با استفاده از انواع موشک‌ها، پهپادها و پهپادهای مستقر در دریا را ثبت کرده اند.  مسیر دریای سرخ به کانال سوئز یکی از شلوغ ترین خطوط کشتیرانی جهان است و برخی از شرکت های کشتیرانی کلیدی فعالیت خود را در این منطقه به حالت تعلیق درآورده اند.

روز چهارشنبه، ایالات متحده و ده ها کشور متحد دیگر به حوثی ها هشدار دادند که باید حملات خود را به کشتی های تجاری متوقف کند وگرنه با عواقب نامشخصی مواجه خواهد شد.

روز سه‌شنبه، صالح العاروری یکی از رهبران حماس در حمله پهپادی در بیروت پایتخت لبنان ترور شد که بر تنش‌های فزاینده میان حزب‌الله و اسرائیل افزود. از ۷ اکتبر تقریباً هر روز تبادل آتش بین آنها در امتداد مرز فلسطین اشغالی و لبنان صورت گرفته است. العاروری در منطقه ای از بیروت که تحت تسلط حزب الله است، کشته شد، حزب الله قول داده انتقام ترور او را بگیرد.

روز دوشنبه، اسرائیل حملات هوایی را در دمشق، پایتخت سوریه انجام داد و اماکن نظامی متعلق به سوریه را هدف قرار داد.

درگیری های رو به فزونی در منطقه تا حدی نتیجه پیشرفت فناوری نظامی در دو دهه گذشته و رشد جنگ های نیابتی در خاورمیانه در همان دوره زمانی است.  قبل از حملات ۱۱ سپتمبر، هیچ هواپیمای بدون سرنشین مسلحی وجود نداشت که بتواند حملات هدفمند را دور از پایگاه مهاجم انجام دهد. استفاده از پهپادهای مسلح توسط ایالات متحده به نشانه ای از "جنگ علیه تروریزم" تبدیل شد و امروز برخی مانند اسرائیل و  حوثی ها نیز این تاکتیک را در اختیار داشته و از آن استفاده می کنند.

در همین حال، در همان دوره زمانی، خاورمیانه شاهد افزایش شکل گیری نیروهای نیابتی بود که به نوعی با ایران متحد شدند. این پدیده تا حدی با حمله ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳ تسریع شد و البته جنگ در عراق تنها یک برنده واقعی داشت که آن هم ایران بود. بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۲۳ برای مجلس عوام بریتانیا تهیه شده است، ادعا شده که حمایت ایران از گروه های شبه نظامی در عراق ادامه دارد. به گفته وزارت خارجه امریکا، ایران از حزب الله لبنان هم حمایت مالی کرده و هم نیروهای حزب الله را آموزش داده است، ایران  در سوریه نیز نفوذ قابل توجهی دارد و حوثی های یمن هم در این سالها از حمایت های تهران در حوزه های متفاوت برخوردار بوده اند.

تحولات در منطقه باعث ایجاد آشفتگی شده است زیرا در حالی که پهپادهای مسلح و نیروهای نیابتی به قدرت هایی مانند ایالات متحده، اسرائیل و ایران اجازه می دهند از جنگ های متعارف همه جانبه اجتناب کنند، اتکا به پهپادها و نیروهای نیابتی نیز به معنای بازی با آتش است.  تاریخ جنگ های جهانی نشان می دهد که رویدادهای به ظاهر نسبتاً بی اهمیت مانند ترور آرشیدوک فرانتس فردیناند در سارایوو در سال ۱۹۱۴، که به محرک اصلی جنگ جهانی اول تبدیل شد، می تواند جرقه درگیری های گسترده تری را بزند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/29496






*
*

*



نیز بخوانید

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟


پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد

رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان

افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن

اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد

توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی

وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»

رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان

امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند

واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه

افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار

علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر

امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند

۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد

بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی

خوش‌آمد گویی امیرخان متقی به سفیر جدید ازبکستان

کمک امریکا قطع شود، اوکراین شکست می‌خورد

برگزاری کنفرانس بین‌المللی، خواست پاکستان برای مهاجران افغان

روسیه کاملا حق دفاع از خود را دارد

رایزنی تلیفونی امیر کویت و ترامپ

عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در سطح بالا

آغاز کار پروژه ذخیره سازی آب‌های فصلی در بامیان

برگزاری رزمایش مشترک نظامی پاکستان و چین

خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.