احضار نماینده طالبان افغانستان از سوی وزارت خارجه پاکستان پس از حمله دیروز به نیروهای امنیتی این کشور در ایالت خیبرپختونخوا تنشهای دوهمسایه را وارد مرحله جدیدی کرد و منابع آگاه در اسلامآباد مدعی شدند که گزینه اقدام نظامی در خاک افغانستان روی میز پاکستان است.
به گزارش انصار به نقل از رسانههای پاکستانی، حمله مرگبار به یک پایگاه ارتش پاکستان در شهر «دیره اسماعیل خان» واقع در ایالت خیبرپختونخوا به عنوان ایالت همجوار مرزی با افغانستان باعث شد تا دولتمردان پاکستانی اتهام کارشکنی علیه کابل در مقابله با پدیده تروریزم در مرزهای مشترک را تکرار کنند.
واکنش اسلامآباد به حدی شدت یافت که قائم مقام وزارت امور خارجه پاکستان شامگاه روز گذشته با احضار سرپرست سفارت افغانستان (نماینده طالبان در اسلامآباد) اعتراضات قوی به حمله روز گذشته به نیروهای پاکستانی را به طرف افغانستان منتقل کرد. پاکستان مدعی شد که تروریستهای دخیل در این حمله از قلمروی افغانستان استفاده کرده و گروه «تحریک جهاد» که نزدیک به تحریک طالبان پاکستان شناخته میشود، مسوولیت حمله به پایگاه ارتش را برعهده گرفته است.
براساس این گزارش، پاکستان اکنون به انتقام تهدیدکرده و منابع نظامی از تکاپوی این کشور برای اقدام نظامی در خاک افغانستان علیه آنچه طرف پاکستانی پناهگاههای تروریستها میخواند، خبر میدهند.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون امروز نوشت: اگرچه پاکستان گزینههای احتمالی برای انتقام کشته شدن ۲۳ نظامی خود را علنی نکرده است، اما منابع گفتند که حملات برون مرزی و همچنین حملات هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف قرار دادن مخفیگاههای تروریستها در افغانستان روی میز است.
در این گزارش آمده است: پاکستان حمله اخیر را یک جنایت جدی و تحریک آمیز می داند و اطمینان دارد کسانی که پشت این حمله هستند تاوان آن را می پردازند. منابع تاکید کردند که پاکستان احتمالاً اقدامات «شدید و قاطع» علیه گروه تروریستی دخیل در این حمله را انجام خواهد داد.
پاکستان، تحریک طالبان پاکستان را در زمره گروههای تروریستی قرار داده و هرگونه مذاکره و سازش با این گروه را منتفی اعلام کرده است. از زمان روی کار آمدن هیات حاکمه موقت در افغانستان، طالبان پاکستانی به یک چالش جدی در روابط دو کشور تبدیل شده است تا جایی که اسلامآباد اعلام کرد: از زمان خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان و روی کار آمدن طالبان، حملات تروریستی در پاکستان به ویژه با طراحی و مدیریت طالبان پاکستانی به شدت افزایش یافته است.
در عین حال طالبان افغانستان هرگونه ادعای طرف پاکستانی مبنی بر کم کاری در مبارزه با تروریزم و مدیریت مرزهای مشترک را بی اساس دانسته و از اسلامآباد خواست تا راهکار مشکلات خود را در داخل بجوید و دست از متهم ساختن همسایه خود بردارد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28973