نشریه دیپلومات در شماره تاز خود مطلبی را در مورد مسایل وابسته به حقوق بشر در افغانستان زیر این عنوان به نشر رسانده است : « در تلاش های دیپلوماتیک برای گفتگوی های بین الافغانی نیاز است تا موضوع حقوق بشر در راس قرار بگیرد».
به گزارش انصار، در حالی که به تاریخ ۱۰ دسمبر حدود ۱۹۳ کشور دنیا پنجاه و پنجمین سالگرد انتشار اعلامیه جهانی حقوق بشر را تحلیل می کنند٬ اما افغانها با موارد نقض حقوق بشر که از سوی طالبان اعمال می شود٬ دست و گریبان اند.
مقاله نویس در ادامه گفته است که طالبان در کُل حقوق همه افغانها را نقض کرده اند و در این میان به نقض سیستماتیک حقوق زنان و دختران پرداخته اند.
بانو نظیفه در مقاله خود گفته است که طالبان با تسلط به قدرت در سال ۲۰۲۱ تاکنون بیشتر از هشتاد فرمان صادر کرده اند که آزار و اذیت بر مبنای جنسیت را افزایش داده و این فرمان ها آپارتاید جنسیتی را ایجاد میکند.
در این مقاله به موارد متعدد نقض حقوق بشری در افغانستان تمرکز صورت گرفته است اما در پاراگراف آخر به تلاش های دیپلوماتیک در خصوص ایجاد دیالوگ بین الافغانی نیز اشاره شده است. نویسنده گفته است که در این جریان باید همه طرف های درگیر به یاد داشته باشند که افغان ها برای رسیدن به صلح و امنیت از شرط اساسی تامین حقوق بشر نخواهند گذشت.
تعدادی دیگر از نشریه های معتبر جهان در مورد حق تحصیل زنان و دختران مقاله های را به نشر رسانده اند.
نشریه عمان تایمز در مطلبی برخی از خواسته های آن عده از دخترانی را منعکس کرده است که در افغانستان از صنف ششم فارغ شده اند.
در این گزارش با تعدادی از دختران خُرد سال مصاحبه شده است که گفته اند حکومت طالبان باید پس از ختم دروس صنف ششم٬ به آنان اجازه بدهد تا دوره مکتب را به طور کامل ختم کنند.
این نشریه به نقل از زهرا یک دختر که تازه از صنف ششم فارغ شده نوشته است : « من با هم صنفی ها و معلمین خود خدا حافظی کردم . بسیار سخت است که پس از این من هم صنفی های خود را دیده نمیتوانم».
این گزارش همچنان بخش دیگری از اظهارات همین دانش آموز را آورده که چنین گفته است: « من شش سال را به بسیار خوشی در این مکتب گذشتاندم من میخواهم به تحصیل ادامه بدهم ٬ نمی خواهم در کنج خانه بنشینم»
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28921