سرپرست وزارت معارف از کیفیت پایین نصاب تعلیمی در کشور ابراز نگرانی کرده و میگوید که نهادهای تعلیمی باید در کنار کمیت، به کیفیت نیز توجه کنند. وی میافزاید که برای بلند بردن کیفیت نصاب تعلیمی، معلمان و علماء باید با حکومت همکاری کنند.
به گزارش انصار، مولوی حبیبالله آغا که روز شنبه(11قوس) در مراسم فراغت شاگردان صنوف دوازدهم و چهاردهم در دارالعلوم عالی امام ابوحنیفه در کابل صحبت میکرد، گفت که اکنون مدارس دینی افزایش یافته و حکومت نیز برای استادان سهولتها وامکانات بهتری را فراهم کرده است.
وی خطاب به علما و مسئولین مدارس دینی گفت که بلند بردن کیفیت تعلیمی، برعلاوه حکومت بر عهده معلمین و شاگردان میباشد.
" آموزش از نظر کیفیت روز به روز ضعیفتر میشود. کسانی نزد ما میآیند و ادعا میکنند که تمام فنون را خوانده و میخواهند در مدرسه تدریس کنند، اما وقتی از آنان امتحان میگیریم، دیده میشود که هیچ چیزی را یاد ندارند."
در عین حال، مولوی کلیمالله افغان، رییس مالی و اداری وزارت شهداء و معلولین که دراین مراسم صحبت می کرد، گفت که افغانستان با مشکلات زیادی مواجه است که تنها با فراگیری علم و دانش حل میشود.
" اینکه مقداری میوه تازه، انگور و انار به کشورهای دیگر صادر میکنیم و یک مقدار درآمد از آن طریق برای کشور داریم خوب است، اما اگر به صنعت و تکنالوژی نگاه کنیم به تعلیم، دانش، تخصص و مهارت نیاز است."
درعین حال مولوی عبدالحی امین، رییس دارالعلوم عالی امام ابوحنیفه میگوید که در این دارالعلوم علاوهبر علوم دینی، علوم عصری نیز به طلاب آموزش داده میشود.
" در دارالعلوم ما علاوه بر علوم دینی، علوم عصری مانند: انگلیسی، عربی، کمپیوتر، کیمیا، بیولوژی و غیره تدریس میشود."
دارالعلوم امام ابوحنیفه که حدود هشتاد سال پیش تأسیس شده است، در حال حاضر نزدیک به چهار هزار شاگرد دارد که از این میان 600 تن آنها از سهولت لیلیه برخوردار میباشند. همچنان در این دارالعلوم به تعداد 205 تن مصروف کارهای تدریسی و اداری میباشند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28784