سازمان جهانی صحت اعلام کرد حدود ۲۵ درصد افغانهای بازگردانده شده از پاکستان کودکان زیر ۵ سال هستند.
به گزارش انصار، سازمان جهانی صحت در دومین گزارش خود در مورد رسیدگی به وضعیت مهاجران و پناهجویانی که از پاکستان وارد افغانستان شدهاند، اعلام کرد: حدود 25 درصد افغانهای بازگردانده شده از این کشور را کودکان زیر 5 سال تشکیل می دهند.
براساس این گزارش پس از اعلام ضربالاجل پاکستان به پناهجویان افغان بدون مدارک و اسناد هویتی تا تاریخ 11 نومبر(20 عقرب)، در مجموع 327 هزار و 400 نفر از گذرگاه مرزی «تورخم» و «اسپینبولدک» وارد افغانستان شدهاند.
سازمان جهانی صحت میافزاید: بیشتر افرادی که از پاکستان بازگشتهاند یا اخراج شدهاند، را زنان و کودکان تشکیل می دهند که حدود 25 درصد آنان را کودکان زیر پنج سال و 60 درصد آن را کودکان و نوجوانان زیر 17 سال تشکیل می دهند، همچنین 48 درصد از مجموع این افراد زنان هستند.
در این گزارش آمده است که بیشتر مهاجران و پناهجویان که از پاکستان وارد افغانستان شده اند، اهل ولایت ننگرهار هستند.
پس از ننگرهار به ترتیب اهالی ولایتهای کندهار، کنر، کندز و لغمان، حدود 90 درصد از مجموع این مهاجران و پناهجویان را تشکیل می دهند که تمایل خود به بازگشت به مناطق اصلیشان را ابراز داشته اند.
سازمان جهانی صحت در این گزارش اذعان میکند این نهاد و شرکایش تا 14 نومبر به 51 هزار و 494 نفر از بازگردانده شدهها خدمات صحی و درمانی ارائه کردهاند.
این نهاد گفته است که این تعداد شامل 11 هزار و 205 پسر، 12 هزار و 749 دختر، 11 هزار و 348 مرد و 16 هزار و 192 زن میشود.
سازمان جهانی صحت همچنین میافزاید: مهاجران و پناهجویانی که از پاکستان وارد افغانستان شدهاند، قبل از بازگشت به مناطق اصلیشان در مناطق مرزی تورخم و اسپینبولدک برای ثبت مشخصاتشان، در سرپناههای موقت مستقر میشوند.
این نهاد افزوده است که با نزدیکشدن فصل زمستان، این افراد در معرض آسیبپذیری بیشتر قرار میگیرند.
اسلام آباد در اوایل اکتوبر به بیش از 1.73 میلیون مهاجر و پناهجوی بدون مدرک تا اول نومبر مهلت داد که پاکستان را ترک کنند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد.
پس از پایان این مهلت، پولیس پاکستان بازداشت و اخراج مهاجران و پناهجویان «غیرقانونی» را آغاز کرده و بر اساس گزارش سازمان ملل، روزانه هزاران نفر وارد افغانستان میشوند.
نهادهای حقوق بشری و امدادرسان از دسترسی این افراد به خدمات صحی و درمانی، خوراک و سرپناه ابراز نگرانی کردهاند.
علاوه بر این، شماری از گروهها و جریانهای سیاسی کشور از جابهجایی این مهاجران و پناهجویان در «مناطق معین» کشور ابراز نگرانی کردهاند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28564