نخستین نمایشگاه ملی و بین المللی ویژه بانوان بنام «خدیجهالکبری» که به هدف توانمندسازی و ایجاد یک کمربند تجارتی بین زنان متشبث گشایش یافته بود به دلیل محدودیتها و مشکلات اقتصادی با حضور کمرنگ مردم همراه شده است.
به گزارش انصار، مریم محمدی، یکی از اشتراککنندگان در این نمایشگاه در صحبت با خامهپرس گفت که خانمهای متشبث از همه ولایات کشور به شمول هلمند، نیمروز، هرات و ننگرهار در این نمایشگاه اشتراک کرده و محصولاتشان به شمول صنایع دستی، لباس، مواد خوراکی و اجناس متفاوت به نمایش گذاشتهاند.
به گفته مریم محمدی، به دلیل اینکه فقط زنان می توانند از این نمایشگاه دیدن کنند حضور مردم در دو روز گذشته کمرنگ بوده است.
خانم محمدی می افزاید تمامی غرفههایی که در این نمایشگاه وجود دارد تا حالا فروش نداشته و به دلیل حضور کم رنگ مردم شماری از اشتراک کنندگان میخواهند تا غرفههایشان را بسته کنند.
وزارت صنعت و تجارت طالبان روز چهارشنبه، بیستوچهارم عقرب اعلام کرده که نمایشگاه خدیجهالکبری از سوی اتاق تجارت و صنایع زنان و همکاری این وزارت از تاریخ ۲۳ الی ۲۹ عقرب در کابل برگزار خواهد شد.
این وزارت تاکید کرده که نمایشگاه خدیجهالکبری به مناسبت حمایت از طفل و مادر در مرکز نمایشگاههای ملی و بین المللی افغانستان در چمن حضوری شهر کابل برگزار می شود.
بر اساس گزارشها در این نمایشگاه برای دستکم ۸۵۰ بانوی متشبث غرفه اختصاص یافته که در آن فراوردههای مختلف تولیدی زنان از تمامی ولایت کشور به نمایش گذاشته شده است.
حمیرا یکی از بازدید کنندگان این نمایشگاه ضمن استقبال از برگزاری چنین نمایشگاههایی به ویژه برای زنان گفت که زنان هم باید مانند مردان بتوانند در همه بخشهای جامعه به خصوص بخشهای اقتصادی فعالیت داشته باشند.
او می افزاید در حالی که زنان در گوشهکنار کشور محصولاتشان را به نمایش گذاشتهاند حضور آنان به دلیل محدودیتها روزافزون از سوی حکومت طالبان و مشکلات اقتصادی کمرنگ است.
این خانم تاکید می کند: «من خودم منحیث بازدید کننده این نمایشگا دیدم که بسیار زنان اندک از این نمایشگاه خرید کردند. آنهم وسایلی که ضرورت داشتند.»
حمیرا نقش زنان را در اقتصاد کشور مهم دانسته و از نهادهای مسوول می خواهد تا زمینه را برای تجارت و پیشرفت زنان فراهم کند.
این در حالی است که بانک جهانی پیش از این از کاهش نقش زنان در تجارت افغانستان خبر داده تاکید کرده بود که افغانستان در میان یازده کشور جهان قرار گرفته که تجارت و فعالیتهای تجاری زنان در آن کاهش یافته است.
این بانک دلیل کاهش فعالیت زنان را تغییر در سیستمها، محدودیتهای کار و تحصیل زنان عنوان که روی جنبههای اقتصادی و روانی انان تاثیر منفی گذاشته است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28518